Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Σερρών για την χρηματοοικονομική κρίση.

Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Σερρών για την χρηματοοικονομική κρίση.

 

Εισήγηση του Θεόδωρου Καράογλου στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Σερρών για την χρηματοοικονομική κρίση.

Ο Θεόδωρος Καράογλου, βουλευτής Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, εκπροσώπησε το  κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σερρών  για την παγκόσμια οικονομική κρίση την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009.

Με την εκδήλωσή αυτή έκλεισε ο τρίτος κύκλος μίας σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Σερρών. Ο πρώτος κύκλος ενημέρωσης αναφορικά με την χρηματοπιστωτική κρίση έλαβε χώρα στις 18 Νοεμβρίου 2008 στο  ΤΕΙ Σερρών με εισηγητές εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας. Ο δεύτερος κύκλος ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2008 με καλεσμένους εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου 2009 στο Επιμελητήριο Σερρών έκλεισε ο τρίτος κύκλος ενημέρωσης με ομιλητές εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Ο Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, στην εισήγησή του για την οικονομική κρίση αναφέρθηκε διεξοδικά στα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης σε εθνικό επίπεδο, μέτρα που έχουν κρατήσει σε σταθερό επίπεδο την ελληνική οικονομία, μέτρα που είχαν αποτέλεσμα λόγω της πολιτικής που έχει χαράξει εδώ και χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της Κυβέρνησης, το οποίο εκπονήθηκε με την ανταπόκριση των φορέων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Σε αντίθεση με τα άλλα πολιτικά κόμματα της χώρας, που επέλεξαν σε μια κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια και εθνική οικονομία να συνεχίσουν την μικροπολιτική τους, η Κυβέρνηση συνέταξε και κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση έγκαιρα σχέδιο για την οικονομική κρίση. Το σχέδιο αφορά τρεις βασικούς τομείς, τον τομέα της σταθερότητας της οικονομικής εξυγίανσης, τον τομέα της ανάπτυξης και τον τομέα των συνεπειών της κρίσης στον πολίτη.   

Ο κύριος Καράογλου αναφέρθηκε διεξοδικά στα μέτρα που έχει λάβει και εφαρμόζει η Κυβέρνηση σε όλες τις παραμέτρους της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που εγγυήθηκαν τις τραπεζικές καταθέσεις σε ύψος ως και 100.000 ευρώ.

Επισήμανε τη σημασία του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος με τα 28 δις ευρώ που δόθηκαν προς τις τράπεζες. Πέντε εκ των οποίων δόθηκαν με την μορφή  έντοκου δανείου, ενώ τα υπόλοιπα 23 δις δόθηκαν με την μορφή εγγυήσεων ή ομολόγων. Επίσης επισήμανε το πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας (ΤΕΜΠΜΕ), τα μέτρα ενίσχυσης για την αγορά αυτοκινήτων, τα μέτρα για την στήριξη της οικοδομής, τα μέτρα ενίσχυσης των αγροτών, το μεγαλύτερο πρόγραμμα που δόθηκε στους Έλληνες αγρότες με πακέτο παροχών 500.000.000 ευρώ, καθώς και το πρόγραμμα απασχόλησης των 60.000 ανέργων.

Κλείνοντας την εισήγησή του ο κύριος Καράογλου υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για χάρη του κομματικού οφέλους.