Εκδηλώσεις της Β' ΝΟΔΕ "ΝΔ" ενόψει των Ευρωεκλογών.

Εκδηλώσεις της Β' ΝΟΔΕ "ΝΔ" ενόψει των Ευρωεκλογών.

Mία σειρά από πολιτικές εκδηλώσεις εν όψει των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου οργάνωσε και πραγματοποίησε η ΝΟΔΕ Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους βουλευτές της Περιφέρειας, καθώς επίσης και άλλα κομματικά στελέχη.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών ανατέθηκε στον κύριο Θεόδωρο Καράογλου να είναι κεντρικός ομιλητής σε μια σειρά πολιτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στους παρακάτω δήμους:  

Δήμος Μαδύτου, Ν. Μάδυτος, Παρασκευή 15 Μαΐου 2009, 19:00 μμ

Δήμος Ρεντίνας, Σταυρός, Παρασκευή 15 Μαΐου 2009, 20:30 μμ

Δήμος Χαλκηδόνας, Χαλκηδόνα, Παρασκευή 22 Μαΐου 2009, 21:00 μμ

Δήμος Σοχού, Σοχός, Σάββατο 23 Μαΐου 2009, 21:00 μμ

Δήμος Μυγδονίας, Λητή, Κυριακή 24 Μαΐου 2009,11:00 πμ

Δήμος Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Κυριακή 24 Μαΐου 2009,19:00 μμ

Δήμος Χαλάστρας, Χαλάστρα, Δευτέρα 25 Μαΐου 2009, 21:00 μμ

Στόχος των εκδηλώσεων, ήταν το πολιτικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Ευρωεκλογών, να φθάσει σε κάθε περιοχή του Νομού μας, αλλά και η επανσυσπείρωση των στελεχών και ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στη διεκδίκηση εκ νέου της πρώτης θέσης στις Ευρωεκλογές για το Κυβερνητικό κόμμα.  

Ο Θεόδωρος Καράογλου στις ομιλίες του, επισήμανε τη σημασία των ευρωεκλογών, εκλογικής διαδικασίας που οι πολίτες της χώρας μας φαίνεται να κρίνουν μη ζωτικής σημασίας. Μέσα από τον κύκλο αυτό των πολιτικών εκδηλώσεων, απώτερος στόχος όλων των στελεχών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας είναι να περάσει το μήνυμα στους πολίτες ότι καμία εκλογική διαδικασία δεν είναι ελάσσονος σημασίας, αλλά και να γίνει πιο σαφής και κατανοητός ο ρόλος του ευρωβουλευτή. Του ευρωβουλευτή, που είναι ο εκπρόσωπος των συμφερόντων της χώρας μας στην Ευρώπη και όλοι οφείλουμε να ανταποκριθούμε και να δώσουμε την ψήφο μας στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Επιπλέον, ο κύριος Καράογλου υπογράμμισε το έργο που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, έργο που καθιστά σταθερή την ελληνική οικονομία εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Καθώς επίσης και την πορεία της ελληνικής οικονομίας την τελευταία πενταετία, που ακολούθησε μια τροχιά ανάπτυξης, αλλά πρωτίστως ασφάλειας, με την εφαρμογή μιας πολιτικής η οποία είχε απτά και ορατά αποτελέσματα και σε επίπεδο δεικτών αλλά και σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας και ενίσχυσης εισοδήματος.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε διεξοδικά στη μείωση του ελλείμματος από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από το 7,9% που παρέλαβε  το 2004, πραγματικά κάτω από το 3%, με αποτέλεσμα να βγει η χώρα μας από τη δημοσιονομική επιτήρηση. Επιπλέον, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή που μείωσε την ανεργία από το 11.3% που την παρέλαβε και περιόρισε τον αριθμό των ανέργων κατά 100.000, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή που διατήρησε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και θετικό πρόσημο ακόμη και το 2008, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αύξησε τα επιδόματα ΕΚΑΣ και ανεργίας, τη σύνταξη του ΟΓΑ, μείωσε το χρέος και έλλειμμα, κατήργησε το ΛΑΦΚΑ, έδωσε το επίδομα θέρμανσης, ενεργοποίησε το ταμείο κοινωνικής συνοχής.

Με την ίδια φιλοσοφία στην οικονομική της πολιτική και με γνώμονα και τη διατήρηση της ανάπτυξης και της ρευστότητας της αγοράς και τη στήριξη των ασθενέστερων, η κυβέρνηση κινείται στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που εγγυήθηκαν τις τραπεζικές καταθέσεις σε ύψος ως και 100.000 ευρώ, καθώς και από τις πρώτες χώρες που έλαβαν την έγκριση της Ε.Ε. για το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης που κατέθεσαν. Υλοποιεί πολιτική στήριξης της πραγματικής οικονομίας με στοχευμένες παρεμβάσεις και προς τις επιχειρήσεις και προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, στήριξης των ασθενέστερων, περιορισμού της σπατάλης και αύξησης των εσόδων του δημοσίου. Υλοποίησε το πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας ύψους 28 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο δεν αφορά βεβαίως ενίσχυση των ίδιων των τραπεζών, αλλά την αξιοποίησή τους ως εργαλείων. Ενεργοποίησε δύο προγράμματα μέσω του ΤΕΜΠΜΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και παρεμβαίνει σε συνεργασία με ΟΑΕΔ, δήμους και ιδιώτες για τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στο 2009. Εφάρμοσε μέτρα για την στήριξη της αγοράς ακινήτων και αυτοκινήτων με θετικά αποτελέσματα και αξιοποίησε πλήρως το σύνολο των πόρων από το Γ΄ ΚΠΣ και προετοιμάζεται για το ΕΣΠΑ. Παράλληλα ενίσχυσε τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους του δημοσίου με έκτακτο επίδομα -το οποίο συνολικά είναι μεγαλύτερο από μια μέση αύξηση-, ενώ η έκτακτη εισφορά που επέβαλε, δεν άγγιξε παρά μόνο όσους έχουν υψηλά εισοδήματα.

Μέτρα που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η ΝΔ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να είναι η δύναμη της ευθύνης.