Εκδηλώσεις του Πολιτικού Γραφείου του βουλευτή Θεόδωρου Καράογλου ενόψει των Ευρωεκλογών.

Εκδηλώσεις του Πολιτικού Γραφείου του βουλευτή Θεόδωρου Καράογλου ενόψει των Ευρωεκλογών.

Μία σειρά από πολιτικές εκδηλώσεις διοργάνωσε το Πολιτικό Γραφείο του Θεόδωρου Καράογλου, Βουλευτή Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης ενόψει των ευρωεκλογών που πραγματοποιήθηκαν στις 7 Ιουνίου, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Το θέμα των εκδηλώσεων αυτών ήταν «Ευρωεκλογές 2009: Ενωμένοι Αγωνιζόμαστε για μια Νέα Νίκη» και εκτός του κυρίου Καράογλου, σε αρκετές από αυτές τις εκδηλώσεις ομιλητές ήταν και Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Στόχος των εκδηλώσεων, ήταν το πολιτικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Ευρωεκλογών, να φθάσει σε κάθε περιοχή του Νομού μας, γι΄ αυτόν τον λόγο φιλοδοξία άλλωστε των διοργανωτών ήταν να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες εκδηλώσεις στους Δήμους της Β' Περιφέρειας Νομού Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώθηκε ως εξής:

Δήμος Πυλαίας, Πυλαία, Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, 18:00 μμ

Δήμος Κουφαλίων, Κουφάλια, Κυριακή 29 Μαρτίου 2009, 11:00 πμ

Δήμος Θερμαϊκού, Περαία, Κυριακή 29 Μαρτίου 2009, 18:00 μμ

Δήμος Μηχανιώνας, Ν. Μηχανιώνα,  Κυριακή 17 Μαΐου 2009, 19:30 μμ

Δήμος Αγ. Αθανασίου, Αγ. Αθανάσιος, Παρασκευή 22 Μαΐου 2009, 19:30 μμ

Δήμος Ασσήρου, Άσσηρος, Σάββατο 23 Μαΐου 2009, 19:30 μμ

Δήμος Εχεδώρου, Διαβατά, Τρίτη 2 Ιουνίου 2009, 20:30 μμ

Δήμος Απολλωνίας, Ν. Απολλωνία, Παρασκευή  5 Ιουνίου 2009, 19:30 μμ

Δήμος Καλινδοίων, Ζαγκλιβέρι, Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009, 21:00 μμ

 

Πέρα από το βασικό μήνυμα των ευρωεκλογών, το πρόγραμμα και οι καλεσμένοι ομιλητές των εκδηλώσεων, διαμορφώθηκαν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εκάστοτε περιοχής.

Ως εκ τούτου στην εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε στα Κουφάλια, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου την Κυριακή 29 Μαρτίου, μία κατεξοχήν αγροτική περιοχή, κεντρικός ομιλητής ήταν ο κύριος Γιάννης Γκλαβάκης, Ευρωβουλευτή ΝΔ/ΕΛΚ, γεωπόνος και αγρότης κατά κύριο επάγγελμα.

Ο κύριος Γκλαβάκης στην ομιλία του στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κουφαλίων υπογράμμισε τη σημασία των Ευρωεκλογών και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να μεταφέρουν το μήνυμα της σπουδαιότητας της συμμετοχής των Ελλήνων πολιτών στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2009, ψήφος που έχει καθοριστική σημασία για την θέση της χώρας μας στην ευρωπαϊκή κοινότητα και το κέντρο λήψεως αποφάσεων που επηρεάζουν την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη.

Επιπλέον αναφέρθηκε διεξοδικά στη σημασία της στήριξης και ανάπτυξης της γεωργίας στην χώρα μας μέσα από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις νέες καλλιέργειες, τις επιδοτήσεις, το μέλλον.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τόσο με τον κύριο Γκλαβάκη όσο και με τον κύριο Καράογλου την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, αλλά και τις κλιματικές αλλαγές και τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν οι αγρότες για την προστασία του περιβάλλοντος

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πυλαία στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρινο», κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Ευρωβουλευτής ΝΔ/ΕΛΚ. Ο κύριος Σχοινάς αναφέρθηκε διεξοδικά στον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ψήφιση ή μη των νομοσχεδίων.  Ρόλος ο οποίος φαίνεται ασαφής, αλλά έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών, μέσα από την εφαρμογή νόμων και εγκυκλίων που ψηφίζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εφαρμόζονται από όλα τα κράτη μέλη.  

Ο κύριος Σχοινάς, Ευρωβουλευτής ΝΔ/ΕΛΚ ήταν κεντρικός ομιλητής και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου 2009, στην Περαία στο Ξενοδοχείο «Ξενία Ήλιος», στις 18:00, σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Τοπική Οργάνωση της ΝΔ του Δήμου Θερμαϊκού. Ο κύριος Σχοινάς αναφέρθηκε γι άλλη μία φορά διεξοδικά στον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας στα κοινοβουλευτικά έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ψήφιση ή μη των νομοσχεδίων.  Ενώ στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε  αναλυτικά στις προοπτικές ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης και τον ρόλο της Βορείου Ελλάδος, αλλά και της χώρας μας στον χώρο των Βαλκανίων, αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.

Ο Θεόδωρος Καράογλου, σε όλες τις εκδηλώσεις, επισήμανε τη σημασία των ευρωεκλογών, εκλογική διαδικασία που οι πολίτες της χώρας μας φαίνεται να κρίνουν μη ζωτικής σημασίας. Τόνισε ότι μέσα από τον κύκλο αυτό των πολιτικών εκδηλώσεων με ομιλητές και ευρωβουλευτές της ΝΔ, στόχος είναι να γίνει πιο σαφής και κατανοητός ο ρόλος του ευρωβουλευτή, και να περάσει το μήνυμα στους πολίτες ότι καμία εκλογική διαδικασία δεν είναι ελάσσονος σημασίας. Ο ευρωβουλευτής είναι εκπρόσωπος των συμφερόντων της χώρας μας στην Ευρώπη και όλοι οφείλουμε να ανταποκριθούμε και να δώσουμε την ψήφο μας στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Στη συνέχεια ο κύριος Καράογλου προχώρησε σε μια αποτίμηση του κυβερνητικού έργου στη Θεσσαλονίκη την πενταετία στην οποία ασκεί τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Καραμανλής.

Το Μετρό Θεσσαλονίκης, μετά από χρόνια υποσχέσεων και παλινωδιών από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, κατασκευάζεται και ήδη οι δύο μετροπόντικες έχουν ξεκινήσει εργασίες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η κατασκευή όλων των σταθμών.  Παράλληλα, ήδη  δημοπρατήθηκε η επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά, ενώ μελετάται η επέκταση προς Σταυρούπολη σε πρώτη φάση και εν συνεχεία προς Εύοσμο-Κορδελιό προς τα δυτικά και αεροδρόμιο προς τα ανατολικά.

Την ίδια ώρα ξεκινάει η δημόσια διαβούλευση των Υπουργείων Μακεδονίας-Θράκης και ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. με τους τοπικούς φορείς για την επιλογή του νέου χώρου μετεγκατάστασης της Δ.Ε.Θ. και της δημιουργίας ενός νέου ανταγωνιστικού διεθνούς εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου, ενώ παράλληλα προωθούνται οι διαδικασίες για τη διενέργεια διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο κέντρο της πόλης, στα 190 στρέμματα που σήμερα φιλοξενούν την Δ.Ε.Θ.

Επίσης μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται η δημοπράτηση των πρώτων τμημάτων της Εξωτερικής Περιφερειακής, ενώ αναμένονται και κρίσιμες αποφάσεις για τα κίνητρα, τις προϋποθέσεις ένταξης επιχειρήσεων στο μεγάλο αναπτυξιακό εγχείρημα της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, όπως και οι τελικές αποφάσεις για την χωροθέτησή της.

Ακόμη το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, έχει ήδη ξεκινήσει την λειτουργία του και τα πρώτα μεταπτυχιακά τμήματά του είναι γεγονός, ενώ ήδη έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και αναμένεται η εκπόνηση των μελετών και η δημοπράτηση νέων σύγχρονων ιδιόκτητων εγκαταστάσεων, στα 700 στρέμματα στο Αγγελοχώρι του Δήμου Ν. Μηχανιώνας.

Τέλος, ήδη έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή ενός νέου σύγχρονου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στα όρια του Δήμου Μίκρας και αξιολογούνται οι κατατεθείσες προσφορές, ενώ εντός των ημερών δημοπρατείται στην ίδια περιοχή το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο, λύνοντας με τον τρόπο αυτό δύο σημαντικά προβλήματα στον τομέα της υγείας για τον Νομό Θεσσαλονίκης και όλη τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.