Ετήσια Τακτική Συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας

Ετήσια Τακτική Συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας

Χαιρετισμός του Θεόδωρου Καράογλου ως εκπροσώπου της ΝΔ στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη στο "Grand Hotel"

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,
αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα σήμερα να βρίσκομαι κοντά σας, κοντά στον Έλληνα Αστυνομικό, που με υψηλό αίσθημα ευθύνης για το καθήκον του επιτελεί καθημερινά έναν δύσκολο αγώνα για την ασφάλεια όλων των πολιτών.


Και στο δύσκολο και απαιτητικό αυτό έργο της έχει αρωγό και σύμμαχο την Κυβέρνηση της ΝΔ που μέσα από μία σειρά μέτρων για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας στηρίζει τον αγώνα στη θωράκιση της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στα ακραία φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας, μάρτυρες και αποδέκτες των οποίων γινόμαστε όλοι.
Η Ελληνική Αστυνομία, αλλά και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της το τελευταίο διάστημα δέχεται συνεχή και σοβαρά πλήγματα.
Η τρομοκρατία σημαίνει κατάλυση της δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί στοχευόμενη, με συγκεκριμένους αποδέκτες, πρόσωπα, εκπροσώπους. Η τρομοκρατία πληγώνει το σύνολο της κοινωνίας.
Χρέος όλων μας είναι να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο αυτό στην πράξη. Και υπογραμμίζω το όλων μας, του κάθε πολίτη από όποια θέση και αν βρίσκεται, όποια ιδεολογία και αν πρεσβεύει. Ο αγώνας πρέπει να είναι συνολικός.
Επιτρέψτε μου μέσα τα λόγια του Ισοκράτη να υπογραμμίσω ότι η ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα επιτρέψει, δεν θα αφήσει τη δημοκρατία μας να αυτοκαταστραφεί διότι κάποιοι αποφάσισαν να καταχραστούν το δικαίωμα της ελευθερίας του Έλληνα πολίτη, διότι εξέλαβαν την παρανομία ως ελευθερία, και την αναρχία ως ευδαιμονία.
Οι πληγές που μετρά η ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα είναι δυστυχώς πολλές. Είναι πληγές βαθιές που είναι σαφές ότι προβληματίζουν και προκαλούν αισθήματα ανησυχίας.
Η πυρπόληση της κλούβας των ΜΑΤ, η επίθεση κατά των ανδρών των ΜΑΤ κατά τη μεταφορά τους, η δολοφονική επίθεση κατά του Διαμαντή Μαντζούνη, οι επιθέσεις στα αστυνομικά τμήματα.
Η τρομοκρατία και η αναρχία δεν κάνουν εξαιρέσεις. Τόσο ο Αλέξης όσο και ο Διαμαντής είναι παιδιά της ελληνικής κοινωνίας. Και τα δύο χτυπήματα πλήγωσαν την ίδια οικογένεια, την ελληνική κοινωνία, συγκλόνισαν το πανελλήνιο και είναι το ίδιο καταδικαστέα.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους του Ελληνικού Κράτους.
Τους νόμους που θωρακίζουν τη Δημοκρατία μας, τους νόμους που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τους νόμους που προασπίζουν την ελευθερία του λόγου, την ελεύθερη έκφραση των ιδεών. Τους νόμους που διαχωρίζουν την πάλη των ιδεών από την πάλη των ανθρώπινων ζωών. Τους νόμους που προασπίζουν την πολυφωνία και καταδικάζουν την βία.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ εμπιστεύεται και στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία στο δύσκολο έργο της. Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι οι έλληνες αστυνομικοί επιτελούν καθημερινά στο ακέραιο, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυτοθυσία το καθήκον τους στην προάσπιση των ελευθεριών και της ασφάλειας.
Ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη μας στην ελληνίδα και στον έλληνα αστυνομικό είναι χρέος του κάθε πολίτη. Ας σταθούμε όλοι σύμμαχοι και αρωγοί στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Με τις σκέψεις αυτές, χαιρετίζω τις σημερινές διαδικασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Αστυνομικών της Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας και εύχομαι ολόψυχα «Καλή Επιτυχία» στη συνέλευσή σας, χρήσιμα και εποικοδομητικά συμπεράσματα, όχι μόνο προς όφελος της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά προς όφελος των Ελλήνων πολιτών γενικότερα.

Σας ευχαριστώ.