Εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας του Πολιτικού Γραφείου του Θεόδωρου Καράογλου "2009"

Εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας του Πολιτικού Γραφείου του Θεόδωρου Καράογλου "2009"

Περισσότεροι από 3000 πολίτες του Νομού Θεσσαλονίκης, κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Porto Palace, όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 25 Ιανουαρίου η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Β' περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρου Καράογλου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ γνωρίζει τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και ξέρει ποιο είναι το χρέος της απέναντι στους πολίτες. Επισήμανε επίσης ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι η μόνη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση που κατάφερε να επιτύχει την βελτίωση της οικονομίας και την ανάπτυξη του τόπου. Αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, ενώ υπογράμμισε ότι η πολιτική της ΝΔ στρέφεται προς την κοινωνία.

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ Κώστας Γκιουλέκας, ο Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, οι Βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός, Έλενα Ράπτη, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Βουλευτής Πιερίας Αντώνης Καρπούζας, ο Βουλευτής Ημαθίας Μιχάλης Χαλκίδης, ο Ευρωβουλευτής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, η Έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μιχάλης Τζόλλας, η Αντινομάρχης Υγείας Αθηνά Αηδονά, ο Αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Τσαμασλής, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Μίμης Φωτόπουλος, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Αδαμίδης, Δημήτρης Βάνης, Δημήτρης Ευθυμιάδης, Βασίλης Κανάκας, Ελένη Φύκα, οι Δήμαρχοι του Νομού, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Ιάκωβος Φρατζής, ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα Τάκης Δημόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Β΄ ΝΟΔΕ Γιάννης Κολασίδης, ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Γιάννης Πάιδας, ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Ηλίας Περπερίδης, ο Υποδιοικητής του ΟΓΑ πρώην βουλευτής Κώστας Ζαχαράκης, οι πολιτευτές Παναγιώτης Κοκκόρης, Αθανάσιος Παπαποστόλου, Κώστας Μαργαρίτης, Βαγγέλης Πολύζος, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Τάσος Κονακλίδης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου/ΤΚΜ Χρήστος Μάμαλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Θες/νικης «Οι Αγ. Πάντες» Θεοτοκάτος Ερωτόκριτος, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Σωτήρης Μαγόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Χρήστος Βασιλάκος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ευλόγησε την βασιλόπιτα ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

Στην κεντρική ομιλία του ο κ. Καράογλου επισήμανε:

«Ζούμε μια παγκόσμια οικονομική κρίση. Μια δυσμενή και ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει επηρεάσει τις οικονομίες των κρατών όλου του κόσμου, και των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κανείς δεν λέει πως σε αυτήν την δύσκολη παγκόσμια συγκυρία η ελληνική οικονομία θα μείνει ανέγγιχτη. Το ζητούμενο όμως είναι να υπάρχουν οι λιγοστές δυνατές επιπτώσεις.
Ήδη η κυβέρνηση και ο νέος υπουργός Οικονομίας υλοποιούν μέτρα στήριξης που απαιτούνται για τη στήριξη των ασθενέστερων, των δανειοληπτών, των επαγγελματιών. Στην συγκυρία αυτή το βλέμμα πρέπει να είναι στους πολίτες και την οικονομία του κάθε νοικοκυριού και όχι στους δείκτες της Ε.Ε.
Θυμίζω τα έκτακτα επιδόματα στους ανέργους, το επίδομα θέρμανσης, τις θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ, την προστασία καταθέσεων, την προστασία δανειοληπτών, τα 28 δισεκατομμύρια που θα ενισχύσουν την αγορά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε γρήγορα και δίχως επιπτώσεις να βγούμε από τη στενωπό της παγκόσμιας κρίσης. Και μεταξύ αυτών και οι τράπεζες που πρέπει να ανοίξουν ως οφείλουν και δεσμεύθηκαν τις στρόφιγγες, ώστε να έρθει γρήγορα φθηνό χρήμα στην αγορά.»

Αναφορικά με την πόλη της Θεσσαλονίκης ο κ. Καράογλου επισήμανε την σημασία και την πορεία των έργων στην περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης:

«Όπως η Θεσσαλονίκη ζητάει ισόρροπή ανάπτυξη με το κέντρο, το ίδιο ζητάει και η περιφέρειά της. Το εκθεσιακό κέντρο πρέπει άμεσα να αποκεντρωθεί, γιατί και κατάλληλοι χώροι υπάρχουν και οι προϋποθέσεις ώστε να λειτουργήσει ως εφαλτήριο και αφορμή ανάπτυξης περιοχών που έχουν ανάγκη. Απαιτούνται βέβαια πολλά ακόμη να υλοποιηθούν. Εκτός από τα πολλά και μεγάλα που προωθούνται απαιτούνται μικρά έργα, για τις τοπικές κοινωνίες, που παρά την περιορισμένη τους εμβέλεια μπορούν να βελτιώσουν καταλυτικά την καθημερινότητα των πολιτών. Θα ήθελα επίσης από το βήμα αυτό, ενώπιον εκπροσώπων της κυβέρνησης, να επαναλάβω προτάσεις μου για μεταφορά τμημάτων των πανεπιστημιακών σχολών στην περιφέρεια του νομού, για δημιουργία ιπποδρομιακού κέντρου, βιοτεχνικού πάρκου στην επαρχία Λαγκαδά με αλλαγή ζώνης επενδυτικών κινήτρων, και, μελλοντικά, δημιουργίας νέου αεροδρομίου στα δυτικά. Με τέτοιες παρεμβάσεις μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη. Και βέβαια θέλουμε μια ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, το οποίο πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής. Για την Βόλβη και την Κορώνεια, τον Αξιό και το Δέλτα της περιοχής του, τα παραλιακά μέτωπα Ασπροβάλτας και Σταυρού, Περαίας-Μηχανιώνας-Επανωμής, για τον ορεινό όγκο της επαρχίας Λαγκαδά, το Καλοχώρι, τα Μακεδονικά Τέμπη. Παράλληλα δε σχεδιασμός, προβολή και υποστήριξη στον τουριστικό τομέα ιδιαίτερα μετά τις νέες οδικές υποδομές.»

Στην ομιλία του ο κύριος Καράογλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα αγροτικά θέματα:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κάνει έργο για τον αγροτικό κόσμο. Δεν θέλω αν και θα μπορούσα και θα είχα κάθε δίκαιο και δικαίωμα να αναζητήσω ευθύνες στο λαθεμένο μοντέλο με το οποίο οργανώθηκε ήδη από τη δεκαετία του '80 ο αγροτικός τομέα στη χώρα, όπου οι αγρότες έπεσαν θύμα του λαϊκισμού και της έλλειψης αγροτικής πολιτικής των τότε κυβερνήσεων που είδαν ως λάφυρο τις επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις της Ε.Ε. που μετατράπηκαν σε πολιτικό χρήμα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ κλήθηκε με τη νέα ΚΑΠ να βγάλει για άλλη μια φορά τα κάστανα από τη φωτιά. Και ήταν αυτή, ήμασταν εμείς που ακούγοντας τα αιτήματά σας δώσαμε λύση στο πρόβλημα με τα πανωτόκια και ευνοήθηκαν πάνω από 60.000 οφειλέτες.
Εμείς αυξήσαμε τα αφορολόγητα όρια για τα αγροτικά εισοδήματα κατά 2.100 ευρώ, εμείς καταβάλλουμε τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ το αργότερο σ' ένα τρίμηνο από το τέλος της συγκομιδής. Εμείς αυξήσαμε τις συντάξεις του ΟΓΑ από τα 170 στα 330 ευρώ από τις 1/1/2008 και δρομολογήσαμε νέα αύξηση, για να φτάσουν στα 350 ευρώ από τις 1/1/2009. Εμείς αυξάνουμε έως και 70% την επιδότηση επιτοκίου, εμείς δημιουργήσαμε τα Κέντρα Τοπικής Αγροτικής Ανάπτυξης που μόλις προ ημερών εγκαινιάστηκε και στο νομό Θεσσαλονίκης. Θα πείτε για άλλα τα οποία ζητάτε όπως το ΦΠΑ, την μείωση του κόστους, την αύξηση των τιμών. Ξέρετε τους αγώνες που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται, αλλά δυστυχώς πολλές φορές σταματούν στην Ε.Ε.»

Λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του ο Θόδωρος Καράογλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα εθνικά ζητήματα τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Γνωρίζω την οργή σας όταν βλέπετε τον τούρκο πρωθυπουργό την ώρα των παραβιάσεων του εθνικού μας εναέριου χώρου και των χωρικών μας υδάτων να μας κατηγορεί στις Βρυξέλλες για προκλήσεις. Γνωρίζω την οργή σας όταν βλέπετε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων να μετονομάζει σε «Αλέξανδρος ο Μακεδών» τον δρόμο που εμείς, με δικά μας χρήματα τους κατασκευάζουμε ώστε από κρατίδιο να γίνουν κάποια στιγμή κράτος. Γνωρίζω την οργή σας όταν βλέπετε να μας εγκαλούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ότι δήθεν παραβιάζουμε την ενδιάμεση συμφωνία. Η ελληνική απάντηση όμως ως μιας χώρας μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, που ασκεί και την προεδρεία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη δεν μπορεί να είναι στο δικό τους επίπεδο. Είναι στο επίπεδο της πολιτικής και της διπλωματίας, αλλά με αποφασιστικότητα και δυναμική.
Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Σήμερα δεν το κάνει για αυτό και δεν έχει ουδεμία ελπίδα να μπει στην Ε.Ε. Η εξαγωγή της κρίσης της είναι παλιά τακτική που δεν έχει απήχηση στο πολιτικοδιπλωματικό επίπεδο.
Ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έδωσε την καλύτερη απάντηση στα Σκόπια. Και με το βέτο στο Βουκουρέστι για την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ, και αναλόγως στην Ε.Ε. αλλά και αφού δεν το έλαβαν και δεν το διάβασαν το μήνυμα και προχθές στη Βουλή: αν συνεχίσουν τις προκλήσεις δεν πρόκειται να δούν καμιά νέα οικονομική βοήθεια από την Ελλάδα. Τελεία και παύλα. Ούτε σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ θα μπουν οι ψευτοτσαμπουκάδες των Σκοπίων, ούτε θα έχουν καμία οικονομική στήριξη από εμάς. Θα μείνουν ένα κράτος που θα πελαγοδρομεί και εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ θα εκλιπαρεί για την κρατική και οικονομική του σταθερότητα».