Δελτίο Τύπου 4ης Περιφερειακής Συνάντησης της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ

Δελτίο Τύπου 4ης Περιφερειακής Συνάντησης της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ

 

Στην 4η Περιφερειακή Συνάντηση της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης του κόμματος της ΝΔ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη παραβρέθηκε ο κος Θεόδωρος Καράογλου, Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την εντυπωσιακή συμμετοχή των αυτοδιοικητικών στελεχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ, καθώς επίσης με τη συμμετοχή πολλών πολιτών στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης με την κοινωνία που έχει εγκαινιάσει η Γενική Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της ΝΔ.

Ο Γενικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, κος Βασίλης Μιχαλολιάκος, υπογράμμισε ότι στόχος της συνάντησης είναι να ακουστούν οι απόψεις των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ξεκινώντας την πορεία στην κοινωνία που εγκαινίασε ο Πρόεδρος της ΝΔ κος Αντώνης Σαμαράς. Ενώ στο μήνυμα του Προέδρου, που μετέφερε ο Γενικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζεται η επιτακτική ανάγκη ενθάρρυνσης και ενεργοποίησης της μεγαλύτερης συμμετοχής της νέας γενιάς στους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της ΝΔ κος Χρήστος Ζώης, τοποθετήθηκε αναφορικά με τα ζητήματα και τους προβληματισμούς που προκύπτουν από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση.

Σημαντική παράμετρος της συνάντησης αποτέλεσαν οι προτάσεις των συμμετεχόντων για την ενεργοποίηση του κόμματος στον χώρο της αυτοδιοίκησης, καθώς και για την ενθάρρυνση και ενεργή συμμετοχή νέων προσώπων στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το σύνολο των συμμετεχόντων και των ομιλητών εξέφρασε προβληματισμούς για τον αιφνιδιαστικό τρόπο και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στον τρόπο χειρισμού του σχεδίου «Καλλικράτης», με κύρια παράμετρο την άρνησή της να αποκεντρώσει εξουσίες και να διαθέσει πόρους στους νέους θεσμούς.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Α' & Β' Θεσσαλονίκης κύριοι Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης και Σάββας Αναστασιάδης.