Δήλωση του Θ. Καράογλου σχετικά με την τοποθέτηση του Ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Δήλωση του Θ. Καράογλου σχετικά με την τοποθέτηση του Ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή


"Η πορεία που έχει πάρει η υπόθεση τοποθέτησης του ανδριάντα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μόνο λυπηρή μπορεί να χαρακτηριστεί, ενώ επί της ουσίας εκτεθειμένη απέναντι στην ιστορία της χώρα μας και στους Έλληνες πολίτες είναι η σημερινή κυβέρνηση.

Είναι λυπηρό το πώς μηχανορραφούνται μία σειρά από «εμπόδια» με στόχο να καθυστερήσουν ή ακόμα και να ακυρώσουν την τοποθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το Δήμο Θεσσαλονίκης στην πόλη μας.   

Οι μικροκομματικές πεποιθήσεις δεν μπορούν ούτε να υποβιβάσουν ούτε να διαγράψουν την πορεία και το έργο ενός μεγάλου άνδρα της πολιτικής ζωής της Ελλάδας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αφιέρωσε τη ζωή του στην πατρίδα μας, έχοντας προσφέρει περισσότερα από 60 χρόνια στην ενεργό πολιτική της χώρας μας, έχοντας διατελέσει 14 χρόνια πρωθυπουργός και 10 χρόνια Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο δέοντας σεβασμός, λοιπόν, απέναντι στην προσωπικότητα και την προσφορά του Κ. Καραμανλή ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, είναι ένδειξη παιδείας.

Η πρωτοφανής στάση που τηρεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ύβρη απέναντι στην προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ασέβεια και αγνωμοσύνη απέναντι σε έναν ηγέτη που έλαβε παγκόσμιας αναγνώρισης, ενώ το όνομά του είναι άρρητα συνδεδεμένο με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας. 

Σε τοπικό επίπεδο δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την προσφορά του στην οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, την οποία και στήριξε ουσιαστικά με έργα υποδομής, δημιουργώντας τους πρώτους κεντρικούς οδικούς άξονες σύνδεσης της πόλης με την Αθήνα, αλλά και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας. Η συμβολή του στην ανάπτυξη των τεχνών και των γραμμάτων, στις διεθνείς σχέσεις με τις γείτονες χώρες, έθεσαν τις βάσεις για την οικονομική και πνευματική ανάπτυξη του τόπου.

Οι διαρκείς μεθοδεύσεις, επιτέλους, πρέπει  να λάβουν τέλος, διότι με τις ενέργειες αυτές, στηλιτεύεται η μνήμη και η προσφορά της σπουδαιότερης πολιτικής φυσιογνωμίας που είχε ποτέ η χώρα μας.

Είναι η στιγμή που ορισμένοι, οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να εγκαταλείψουν μικροκομματικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούν και να τιμήσουν με τον ελάχιστο αυτό τρόπο τη μνήμη του μεγάλου αυτού πολιτικού άντρα, του αείμνηστου Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή".