Δήλωση του Θεόδωρου Καράογλου, για την παραδοχή της λανθασμένης οικονομικής πολιτικής από κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Δήλωση του Θεόδωρου Καράογλου, για την παραδοχή της λανθασμένης οικονομικής πολιτικής από κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, για την παραδοχή της λανθασμένης οικονομικής πολιτικής από κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 


«"Η περαίωση όπως έγινε ήταν λάθος", "ο τρόπος εφαρμογής ήταν λάθος". Η δήλωση δεν ανήκει σε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά σε υπουργό της Κυβέρνησης, που - μέχρι πριν λίγες εβδομάδες - είχε μέρος της ευθύνης της οικονομικής πολιτικής. Ωστόσο, η κα Κατσέλη μίλησε κατόπιν εορτής και υποκριτικά.

Εδώ και καιρό, τονίζαμε ότι η διαδικασία είναι πρόχειρη, αποσπασματική και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείται να λύσει. Ήδη, τα παράπονα των πολιτών για τα λάθη και τις υπερβολικές χρεώσεις είναι τόσο πολλά, που η όλη διαδικασία οδηγείται σε φιάσκο.

Αν μη τι άλλο, θα έπρεπε η κυβέρνηση να λάβει υπ΄ όψιν της τα στοιχεία που παρουσίασε η Εθνική Συνομοσπονδία Εθνικού Εμπορίου. 1.500 άλλοτε υγιείς επιχειρήσεις έχουν φύγει στο εξωτερικό, 26 δις ελληνικών κεφαλαίων έχουν μεταναστεύσει σε ξένες τράπεζες, 7 στις 10 επιχειρήσεις έχουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, αφού οι τράπεζες έχουν περιορίσει τη ρευστότητα και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ καρκινοβατούν. Η βιομηχανική παραγωγή έπεσε κατά 7,1% το προηγούμενο μήνα. 

Πέραν τούτων, στο πρώτο εννιάμηνο του έτους, έχουμε 82.000 λιγότερους εργαζομένους και 45.000 λιγότερους αυτοαπασχολούμενους, ενώ οι άνεργοι και οι υποαπασχολούμενοι έφτασαν τις 815.000, νούμερο σοκαριστικό για την Ελληνική κοινωνία.

Όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν, κάθε μέρα, το αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής. Τα στοιχεία εσόδων του Οκτωβρίου δείχνουν και πάλι ότι η φοροαφαίμαξη των πολιτών δεν αρκεί για να αυξηθούν τα έσοδα και να επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού. Απαιτείται αλλαγή πολιτικής, με αλλαγή του φορολογικού πλαισίου για να γίνουν ελκυστικές οι επενδύσεις, αλλά και να καταστεί εφικτή η παραμονή των Ελληνικών επιχειρήσεων εντός συνόρων. Καλύτερο οικονομικό κλίμα και όχι ανασφάλεια, οικονομική και πολιτική σταθερότητα και όχι εκλογικοί «εκβιασμοί», φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον και όχι κυνηγητό των επιχειρήσεων, είναι μεταξύ των άλλων απαραίτητες προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης.

Για όλα τα παραπάνω έγκαιρα, υπεύθυνα και τεκμηριωμένα έδωσε απαντήσεις ο πρόεδρος του κόμματος μας κ. Αντώνης Σαμαράς, στις 7 Ιουλίου, στο Ζάππειο, μέσα από την ολοκληρωμένη οικονομική πρόταση της Ν.Δ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι σήμερα απέδειξε ότι δεν έχει σχέδιο, πρόγραμμα και βαδίζει γενικώς στα τυφλά, ας μελετήσει τουλάχιστον προσεκτικά και ας εφαρμόσει τις προτάσεις μας. Σήμερα πριν να είναι αργά».