Δήλωση του Θ. Καράογλου για την προχειρότητα στην φορολογική περαίωση που εφαρμόζει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Δήλωση του Θ. Καράογλου για την προχειρότητα στην φορολογική περαίωση που εφαρμόζει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, για την προχειρότητα στην φορολογική περαίωση, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η προχειρότητα με την οποία αυτοσχεδιάζει η κυβέρνηση αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην πολυδιαφημιζόμενη ρύθμιση της περαίωσης. Λειτουργώντας με περισσή σπουδή και βιασύνη, εξαιτίας της σοβαρής υστέρησης των εσόδων, έφερε μια ρύθμιση που -όπως φαίνεται-  δεν υπάρχει η δυνατότητα να υποστηριχθεί από τις αποδιοργανωμένες υπηρεσίες του ΚΕΠΥΟ.

Με την έναρξη της αποστολής των σημειωμάτων, οι καταγγελίες των πολιτών για σοβαρά λάθη είναι εκατοντάδες, καθώς από τη μία σημειώματα για την περαίωση έφτασαν σε φορολογούµενους χωρίς εισόδημα, σε μισθωτούς, σε συνταξιούχους, ακόµα και σε αποβιώσαντες, ενώ από την άλλη σοβαρά λάθη διαπιστώθηκαν και στα ποσά της οφειλής.

Οι φορολογούμενοι είναι λογικό να αντιμετωπίζουν την όλη διαδικασία με επιφύλαξη και  φυσικά αυτή κινδυνεύει να εξελιχθεί σε νέο φιάσκο για την κυβερνητική πολιτική.

Καλείται ο υπουργός Οικονομικών να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να αποφευχθούν αδικίες σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών».