Δήλωση του Θεόδωρου Καράογλου: "Ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, είναι γνωστό ότι στο μόνο που είναι συνεπείς, είναι η ... ασυνέπειά τους".

Δήλωση του Θεόδωρου Καράογλου: "Ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, είναι γνωστό ότι στο μόνο που είναι συνεπείς, είναι η ... ασυνέπειά τους".

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Με έκπληξη ακούσαμε τον κύριο Πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει ότι δεν θα παρθούν άλλα μέτρα ενόψει του προϋπολογισμού του 2011 και τον φιλοκυβερνητικό Τύπο να πανηγυρίζει "Όχι άλλες θυσίες για τον Ελληνικό λαό". Για όσους παρακολουθούν, βέβαια, τον κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, είναι γνωστό ότι στο μόνο που είναι συνεπείς, είναι η ... ασυνέπειά τους.

Ασυνέπεια 1η: Δήλωσε χθες ο κ. Παπανδρέου ότι "δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι", τη στιγμή που έχει προαναγγελθεί η μετάταξη προϊόντων από χαμηλό σε υψηλό συντελεστή ή η μερική αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α. σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων. Όπως, επίσης, και η αύξηση του Ε.Φ.Κ., των τελών κυκλοφορίας και των αντικειμενικών αξιών. Ήδη, το προσχέδιο του Προϋπολογισμού αναφέρει έσοδα 5,3 δισ. ευρώ από νέους φόρους. Αν αυτό δεν είναι αύξηση φορολογίας, τότε τι είναι;

Ασυνέπεια 2η: Δήλωσε, επίσης, ότι "δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών", τη στιγμή που -με το πρόσχημα του νέου ενιαίου μισθολογίου- θα υπάρξει μείωση του εισοδήματος για περίπου 800.000 υπαλλήλους του δημοσίου τομέα και των ΔΕΚΟ. Και μάλιστα τη στιγμή που ο πληθωρισμός τρέχει με 5,6% περίπου. Αν αυτό δεν είναι μείωση μισθών και εισοδημάτων, τότε τι είναι;

Ασυνέπεια 3η: Πριν λίγες μέρες, μιλώντας στο Σύνδεσμο Εξαγωγέων, ο κύριος Πρωθυπουργός χαρακτήρισε  "αναγκαία τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, ώστε να τονωθεί η επιχειρηματικότητα". Αυτό το έκανε τη στιγμή που έχουν αυξηθεί οι πάσης φύσης φορολογίες, που αφορούν στις επιχειρήσεις και που η έκτακτη εισφορά έχει γίνει πλέον μόνιμο χαράτσι. Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται να φέρει 3ο φορολογικό νομοσχέδιο, μέσα σε ένα χρόνο, με αποτέλεσμα οι συνεχείς αλλαγές να αποτρέπουν κάθε επένδυση και επιχειρηματική δραστηριότητα. Θα μπορούσε, άραγε, να μας βρει έστω και έναν επιχειρηματία που θα δήλωνε ότι δεν αυξήθηκε η φορολόγησή του;

Ασυνέπεια 4η: Συνεχώς, ο κος Παπανδρέου αναφέρει ότι  οι αυξήσεις στη φορολογία και τα μέτρα που έχει λάβει ήταν "υποχρέωση της κυβέρνησης". Παραπλανεί, όμως, συνειδητά  τον Ελληνικό Λαό, γιατί ήταν μια ανεξήγητη και εύκολη επιλογή, μη έχοντας στρατηγική και λύσεις για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας, που η ίδια η Κυβέρνηση του  διόγκωσε.

Ασυνέπεια 5η: Πρόσφατα, ο κ. Πρωθυπουργός δήλωσε "ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον επιχειρηματία σαν ύποπτο".  Μα οι υπουργοί του είναι αυτοί, που κάθε μέρα διαπομπεύουν ολόκληρους επιχειρηματικούς κλάδους. Που έφεραν την περαίωση, τον "αντικειμενικό" προσδιορισμό των εισοδημάτων, τη διαδικασία συλλογής αποδείξεων ειδικότερα από συγκεκριμένα επαγγέλματα, που έχουν αυξήσει όλες τις προκαταβολές φόρων. Και έρχεται, σήμερα, ο κ. Παπανδρέου να μιλήσει για  σεβασμό προς τους πολίτες και τους επιχειρηματίες; Θυμίζουμε ότι η Ν.Δ., αλλά και όλος ο επιχειρηματικός κόσμος, έχει κάνει αλλεπάλληλες εκκλήσεις να σταματήσει η συνεχής άνοδος των φορολογικών βαρών στις επιχειρήσεις και  στους πολίτες και η  ανελέητη φορομπηχτική πολιτική, που έχει ξεκινήσει από την ημέρα που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία, αποτέλεσμα των οποίων είναι να βουλιάζει η Εθνική οικονομία σε ύφεση στα επίπεδα του 4%, ενώ η ανεργία αναμένεται, το 2011, να προσεγγίσει το 15%.

            Η πρόσφατη αποτυχία στην προσπάθεια επαναπατρισμού κεφαλαίων  αποδεικνύει πόσο ασυνεπή θεωρεί την κυβέρνηση η Αγορά, η οποία είναι αμείλικτος κριτής. Οι παταγώδεις αποτυχίες σε πολυδιαφημιζόμενες νέες επενδύσεις, όπως του Αστακού (που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση της  Νέας Δημοκρατίας), ενισχύουν τη θέση μας ότι, με επικοινωνιακού τύπου πολιτικές, αποτέλεσμα δεν υπάρχει. Ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας καμία νέα επένδυση δεν έχει ξεκινήσει, αναπτυξιακός νόμος δεν υπάρχει, το ΕΣΠΑ έχει παγώσει, το ΠΔΕ έχει συρρικνωθεί.

Η Αγορά χρειάζεται άμεσα μέτρα στήριξης. Κάθε μέρα που περνάει, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και ουδείς τολμάει να επενδύσει σε κάτι νέο. Έωλες και μετέωρες υποσχέσεις περί μείωσης της φορολογίας και αποφυγής νέων βαρών στα νοικοκυριά, από μια τόση ασυνεπή κυβέρνηση, δεν πείθουν και, δυστυχώς, δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα».