Δήλωση του Θεόδωρου Καράογλου για το θέμα των τελών κυκλοφορίας

Δήλωση του Θεόδωρου Καράογλου για το θέμα των τελών κυκλοφορίας

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, για το θέμα των τελών κυκλοφορίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δηλαδή αν δεν αναγνώριζε το λάθος του ο Πρωθυπουργός, πόσο ακόμα θα αυξανόταν τα τέλη κυκλοφορίας;

Η περιβόητη μείωση τελών κυκλοφορίας που είχε προαναγγελθεί από την κυβέρνηση, δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού, αφορούσε μόνο μερικές από τις υπερβολικές αυξήσεις, που η ίδια του η κυβέρνηση επέβαλε την περσινή χρονιά στα μεγαλύτερης ηλικίας αυτοκίνητα.

Οι πανηγυρικές δηλώσεις για μειώσεις τιμών στα τέλη κυκλοφορίας, αφορούν τις περσινές υπέρογκες αυξήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι για τα αυτοκίνητα της τελευταίας πενταετίας θα υπάρχει σοβαρή επιβάρυνση από 15% έως 77%. Και αυτό  τη στιγμή που το κράτος καλούσε τους πολίτες να αγοράσουν νέα αυτοκίνητα στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής.

Σε σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας του 2009 (τα τελευταία της κυβέρνησης ΝΔ) οι αυξήσεις κυμαίνονται από 8% έως 72% σε όλες τις κατηγορίες κυβισμού (με εξαίρεση αυτά που είναι από 786cc μέχρι 1071cc). Μάλιστα, στην πιο δημοφιλή κατηγορία των 1.600cc με 1.800cc, που κατέχει η πλειοψηφία των Ελληνικών  νοικοκυριών, η αύξηση φτάνει στο 35%.

Σημειώνεται ακόμη ότι, στη διάρκεια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί, περίπου, 40-45%, ενώ η χρήση του αυτοκινήτου έχει επιβαρυνθεί υπέρογκα και από τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, τα αυξημένα διόδια και την αύξηση του ΦΠΑ.  

Όσον αφορά στα "πράσινα τέλη", που θα ισχύσουν από το 2011 και που θα αποφέρουν αυξομειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας των νέων προς χρήση αυτοκινήτων, πώς θα μπορούσε κάποιος να δώσει βάση στις εξαγγελίες μιας κυβέρνησης που αλλάζει συνεχώς την πολιτική της; Μπορεί κανείς να βασιστεί στις υποσχέσεις μιας αποδεδειγμένα αναξιόπιστης κυβέρνησης;».