Δήλωση του Θ. Καράογλου για το πρόγραμμα "Θεσσαλονίκη 2012"

Δήλωση του Θ. Καράογλου για το πρόγραμμα "Θεσσαλονίκη 2012"

Ο Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή την ανακοίνωση του προγράμματος «Θεσσαλονίκη 2012» από την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Μπιρμπίλη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την πεπατημένη οδό και ανακοινώνει μεγαλεπήβολα σχέδια και έργα ανάπτυξης για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστική λεπτομέρεια των εξαγγελιών της, ωστόσο, είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που κάθε φορά μετατίθεται όλο πιο μακριά, στο απώτερο μέλλον.

Η δεύτερη επίσκεψη της υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κας. Τίνας Μπιρμπίλη μέσα σε διάστημα δύο μηνών, εξάντλησε την υπομονή των πολιτών, καθώς για άλλη μια φορά περιορίστηκε στα λόγια για έργα που θα υλοποιηθούν κάποια στιγμή σε χρονικό ορίζοντα 20ετίας τουλάχιστον.

Οι κινήσεις του αρμόδιου Υπουργείου σε μια προεκλογική περίοδο εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών φαίνεται να είναι «καλά μελετημένες». Ωστόσο, στην πράξη τα έργα του προγράμματος «Θεσσαλονίκη 2012» σχεδιάζονται για τη Θεσσαλονίκη χωρίς τη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν λαμβάνονται υπόψη οι φορείς της πόλης, όπως ο ΟΡΘ, το ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο αρμόδιος Δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ η Υπουργός θα πρέπει να εξηγήσει στους Θεσσαλονικείς εν μέσω της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης που έχει βυθίσει τη χώρα η οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, πως θα εξασφαλίσει τα 2 δισ. ευρώ τουλάχιστον που απαιτούνται για την υλοποίηση των αναγγελθέντων έργων.

Την τρίτη φορά που θα επισκεφτεί η κυρία Υπουργός την πόλη της Θεσσαλονίκης ας ελπίσουμε ότι θα θεμελιώσει κάποιο από τα μεγαλεπήβολα έργα ανάπτυξης που επιμένει να εξαγγείλει προφορικά και εν μέσω προεκλογικής περιόδου που φυσικά φέρνει δικαιολογημένα «πονηρές» σκέψεις σε όλους τους Θεσσαλονικείς».