Ο Θ. Καράογλου στο Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ 91,6 FM (25.06.2015)

Ο Θ. Καράογλου στο Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ 91,6 FM (25.06.2015) Κύριο

Ο Θεόδωρος Καράογλου στην εκπομπή "Πρώτο Πολιτικά" με τους δημοσιογράφους Τάκη Σαράντη και Ξενοφώντα Ζηκίδη στο Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ 91,6 FM (25.06.2015)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεόδωρος Καράογλου: "Η κακή συμφωνία των 8 δις. Είναι προτιμότερη από την ολική ρήξη και την καταστροφή"

"Επί πέντε μήνες χάσαμε χρόνο, αξιοπιστία και το μόνο που πέτυχε η Κυβέρνηση ήταν να φέρει όλη την Ευρώπη απέναντί μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το e-mail Χαρδούβελη να μοιάζει με... παιδική χαρά, συγκριτικά με τα σκληρά μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο της πρώτης φοράς Αριστερής Κυβέρνησης" δήλωσε πριν από λίγο ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, σχολιάζοντας τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στην εκπομπή "Πρώτο Πολιτικά" με τους Τάκη Σαράντη και Ξενοφώντα Ζηκίδη.
Σχολιάζοντας τις προτάσεις που κατέθεσε η Κυβέρνηση στους "Θεσμούς", ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι "η κακή συμφωνία των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι προτιμότερη από την ολική ρήξη και την καταστροφή", ενώ πρόσθεσε πως είναι ευκταίο να κλείσει η συμφωνία άμεσα, προκειμένου να αποφευχθούν, όπως είπε, τα χειρότερα.
"Η αλήθεια", σημείωσε, "είναι πως μπαίνουμε σε ένα δύσκολο δρόμο, σε ένα νέο σκληρό μνημόνιο για τα επόμενα δυο χρόνια. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό ότι έστω και με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστεί η ηρεμία στην ελληνική οικονομία και υπό προϋποθέσεις θα επιτευχθεί ουσιαστική ανάπτυξη".
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο σχηματισμού μεταβατικής Κυβέρνησης, επισήμανε ότι το συγκεκριμένο σενάριο σχετίζεται με απρόβλεπτες και καταστροφικές εξελίξεις για την πατρίδα μας. "Εννοείται και εξυπακούεται οτι στην περίπτωση που δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, τότε θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ ότι θα οδηγηθούμε σε μια Κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας για να αποφύγουμε τις επιπτώσεις μιας εθνικής καταστροφής" είπε.
Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν εκτιμά πως η χώρα οδηγείται σε εκλογές, ο κ. Καράογλου ξεκαθάρισε πως επιθυμία του είναι η "Κυβέρνηση να κριθεί εκ του αποτελέσματος και όχι να βρει άλλοθι στη συνομωσιολογία".
Όπως είπε: "Προσωπικά δεν πιστεύω στη θεωρία της Αριστερής παρένθεσης. Θέλω να απομυθοποιηθεί πλήρως η Αριστερά στην πράξη. Το... παραμύθι του εθνικού εισαγγελέα που κουνά το δάκτυλο πρέπει να τελειώσει και να αποδειχθεί ότι τα παχιά λόγια που έλεγε η σημερινή Κυβέρνηση όταν ήταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να γίνουν πράξη" κατέληξε.