Δήλωση για τα δυσμενή αποτελέσματα της υπέρμετρης Φορολογίας των Πολιτών

Δήλωση για τα δυσμενή αποτελέσματα της υπέρμετρης Φορολογίας των Πολιτών

Τα στοιχεία τρομάζουν αλλά στην κυβέρνηση μυαλό δε βάζουν. Επανειλημμένες φορές έχουμε τονίσει στο παρελθόν ότι η υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας θα έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα στην Εθνική μας οικονομία. Λίγους μόνο μήνες μετά όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν το αληθές αυτών που λέγαμε.

 

Η αύξηση του ΦΠΑ κατά 4 ολόκληρες μονάδες (δε ξεχνάμε τι αναστάτωση προκαλούσε το ΠΑΣΟΚ όταν η ΝΔ είχε προχωρήσει σε αύξηση 1 μονάδας) αντί να δώσει 1,5 δίς επιπλέον έσοδα, απέφερε μόνο 240 εκ €,  ενώ ποσοστιαία η αύξηση ήταν μόνο 0,2% αντί 14% που είχε προϋπολογισθεί.

Στα καύσιμα έχουν εισπραχθεί 480εκ€ αντί του  1,5 δις € που στόχευε η κυβέρνηση με αυξήσεις που έφτασαν στο 60% του Ε.Φ.Κ. καθώς έχει μειωθεί η κατανάλωση κατά 15%, ενώ ανάλογη εικόνα υπάρχει στα τσιγάρα και στα ποτά με εισπράξεις 250 εκ€ αντί για 1,2 δις €. Ανάλογη πτώση υπάρχει και στην κατανάλωση ποτών και τσιγάρων.

Συνολικά δηλαδή από τα 4,2 δις € που περίμενε να εισπράξει η κυβέρνηση με την εγκληματική αύξηση των φόρων, τελικά κατάφερε να εισπράξει μόνο 970  εκ €.

Το ΑΕΠ μειώνεται με ρυθμό 3,5% στο β τρίμηνο του 2010 και με αυξητική τάση μείωσης, τα έσοδα του προϋπολογισμού είναι στο -9%, η οικοδομική δραστηριότητα είναι στο -22%, η βιομηχανική παραγωγή είναι στο -5,8%, τα τουριστικά έσοδα στο -20%, οι εξαγωγές στο -8,8%, οι πωλήσεις Ελληνικών ρούχων στο -26,1% και υποδημάτων στο -38,7. Κλάδοι ολόκληροι καταρρέουν όπως ακίνητα (και συναφή επαγγέλματα), γεωργία. αυτοκίνητο, υποδηματοποιεία, έτοιμα ενδύματα κ.α.

Το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παραμένει παγωμένο ενώ η χώρα είναι χωρίς αναπτυξιακό νόμο εδώ και 10 μήνες. Κανένα μέτρο αναπτυξιακό δεν υλοποιείται από μια κυβέρνηση που προκάλεσε εκλογές και ήρθε στην εξουσία με την υπόσχεση μιας αναπτυξιακής πορείας .

Το μόνο που αυξήθηκε είναι η ανεργία που από 6,9% πριν ένα χρόνο είναι στο 12% σήμερα και με τάση να φτάσει στο τρομακτικό 20%!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε λίγους μόνο μήνες μέσα  προκάλεσε μια τρομερή ύφεση στην αγορά (σε 45.000 εκτιμώνται τα λουκέτα σε καταστήματα), ανασφάλεια στους πολίτες, αύξηση πληθωρισμού και ανεργία. Η μείωση του Α.Ε.Π (θα φθάσει ακόμα και το 4,8% σύμφωνα με τον economist) είναι λογικό να προκαλεί μειωμένα έσοδα του κράτους. Οι πολίτες έχοντας μειωμένα εισοδήματα είναι επιφυλακτικοί στις αγορές τους και η ψυχολογία τους ως καταναλωτές είναι στο ναδίρ, ενώ η ανασφάλεια στην κοινωνική ζωή της χώρας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Επόμενα βήματα της κυβέρνησης είναι η μετάταξη του 30% των προϊόντων από το συντελεστή 11% στο 23% (θα υπάρξουν δηλαδή αγαθά καθημερινής χρήσης που θα έχουν επιβαρυνθεί κατά 14% Φ.Π.Α. σε ένα χρόνο μέσα), η αύξηση των αντικειμενικών αξιών που θα νεκρώσει εντελώς την αγορά ακινήτων , το ΕΤΑΚ (που το ΠΑΣΟΚ θα καταργούσε), η έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις (που ήδη ασφυκτιούν), ΦΜΑΠ στα ακίνητα, νέα αύξηση στα καύσιμα, τσιγάρα και ποτά, αύξηση ΦΠΑ στα τουριστικά καταλύματα τη στιγμή που ο τουρισμός μας χάνει διαρκώς σε ανταγωνιστικότητα.

Η δε πολυδιαφημιζόμενη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, εξαντλείται σε επικοινωνιακού τύπου τεχνάσματα χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Ο στόχος της είσπραξης 1,2 δις εξακολουθεί να παραμένει ένα όνειρο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Όλα δείχνουν ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, αλλά δυστυχώς η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών  σχεδιάζει την επιβολή νέων μέτρων αύξησης των φόρων και μείωσης των εισοδημάτων που θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή για τα νοικοκυριά και την γιγάντωση μιας πρωτοφανούς κρίσης για την Ελληνική κοινωνία.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη καταθέσει ένα σοβαρό, τεκμηριωμένο, υπεύθυνο, ρεαλιστικό πρόγραμμα εναλλακτικής οικονομικής πολιτικής, που όσο πιο γρήγορα η κυβέρνηση το εφαρμόσει, τόσο καλύτερο θα είναι τα αποτελέσματα για τη χώρα, για τους Έλληνες πολίτες.

Κάνουμε έκκληση να συνέλθει η κυβέρνηση το γρηγορότερο δυνατόν πριν να είναι αργά για την Ελληνική κοινωνία και οικονομία.