Χαιρετισμός του Θ. Καράογλου στην εκδήλωση της ΕΕΝΕ "Δημόσιο Χρέος και Ανόρθωσης της Ελληνικής Οικονομίας"

Χαιρετισμός του Θ. Καράογλου στην εκδήλωση της ΕΕΝΕ "Δημόσιο Χρέος και Ανόρθωσης της Ελληνικής Οικονομίας"

Σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) με θέμα «Δημόσιο Χρέος και Ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας» συμμετείχε ως ομιλητής ο βουλευτής της ΝΔ Β' Περ. Θεσσαλονίκης κος Καράογλου Θεόδωρος. Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Απριλίου 2010 στις 18:30 στο Ξενοδοχείο "King George II" στην Πλατεία Συντάγματος των Αθηνών.

 

ImageImageImage

Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν ο κος Πέτρος Δούκας, πρώην Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, ο κος Θεόδωρος Καράογλου, Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της ΝΔ, ο κος Ιωάννης Στουρνάρας, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, ο κος Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΚΕΔ, ο κος Γκίκας Χαρδούβελης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Οικονομικός Σύμβουλος Eurobank EFG.

Τη συζήτηση που ακολούθησε των αρχικών 10λεπτων τοποθετήσεων των ομιλητών, συντόνισε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Κεφάλαιο» κος Γιάννης Αγγέλης, ενώ την έναρξη της εκδήλωσης προλόγισε ο πρόεδρος της Ε.ΕΝ.Ε. κος Παναγιώτης Μίχαλος.

Ο βουλευτής κύριος Καράογλου Θεόδωρος κατά τη διάρκεια της 10λεπτης τοποθέτησής του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, με την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας σε βάρος όλων ανεξαιρέτων των Ελλήνων πολιτών από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σειρά μέτρων που θα επιφέρουν καίριο χτύπημα στην αγορά, στην πραγματική οικονομία της χώρας, πολιτική που παγιώνεται και με την κατάθεση και ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου από την σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο κύριος Καράογλου χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο κοινωνικά άδικο, αντιαναπτυξιακό, γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό, πρόχειρο, ελλείψει σοβαρού κοινωνικού διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς, όπως αποδείχθηκε στην πράξη από τις αμέτρητες τροπολογίες που κατατέθηκαν.

Η κυβέρνηση, συνέχισε ο κ. Καράογλου, με τα τραγικά λάθη της στην ασκούμενη οικονομική πολιτική της, «πέτυχε» να μετατρέψει την κρίση ελλείμματος της Ελληνικής οικονομίας, σε κρίση δανεισμού. «Φουσκώνοντας» τεχνητά το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, με μεταφορά προγραμματισμένων εσόδων από το 2009 στο 2010 (π.χ. έσοδα από νομιμοποίηση ημιυπαίθριων χώρων, τέλη κυκλοφορίας, εφάπαξ έκτακτη φορολόγηση σκαφών αναψυχής κ.λ.π.), με αντίστοιχη μεταφορά δαπανών από το 2010 στο 2009 (π.χ. καταβολή επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης), το μόνο που πέτυχε, ήταν να καταντήσει τη χώρα μας  «το μαύρο πρόβατο», όχι απλώς της Ευρώπης, αλλά δυστυχώς ολόκληρης της  Υφηλίου.

Καταλήγοντας, ο κ. Καράογλου τόνισε ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί ότι ένας φορολογικός νόμος, ιδιαίτερα εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που έχει στιγματίσει τη χώρα μας, οφείλει να είναι ένα νόμος κατ' εξοχήν αναπτυξιακός, έτσι ώστε να πετύχουμε το ζητούμενο για τη χώρα που είναι να υπάρξει προσέλκυση επενδύσεων, να υπάρξει αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, να υπάρξει παραγωγή νέου πλούτου, γιατί μόνο έτσι εκτιμούμε ότι μπορεί να λυθεί  το οικονομικό  πρόβλημα της χώρας. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε με τον ψηφισθέντα μόνον από την Κυβερνητική πλειοψηφία πρόσφατο φορολογικό νόμο, γι αυτό το λόγο άλλωστε, εκφράσαμε την εκτίμηση ότι δυστυχώς με το συγκεκριμένο φορολογικό νόμο, χάθηκε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για μια γενναία φορολογική μεταρρύθμιση.