Δελτίο Τύπου δήλωσης του Θ. Καράογλου για την υπόθεση της ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ

Δελτίο Τύπου δήλωσης του Θ. Καράογλου για την υπόθεση της ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ

Ο Θεόδωρος Καράογλου, βουλευτής Β΄ Περιφέρειας  Θεσσαλονίκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την υπόθεση της ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ:

"Ο βασικός λόγος που το 1896 ιδρύθηκε ο Όμιλος Φιλόμουσων Θεσσαλονίκης που στη συνέχεια το 1908 μετονομάσθηκε σε Γυμναστικός Σύλλογος «ΗΡΑΚΛΗΣ» Θεσσαλονίκης, ήταν για να διατηρήσει το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων κάτω από την Οθωμανική αυτοκρατορία και να προετοιμάσει το Έθνος για τους μετέπειτα εθνικούς απελευθερωτικούς αγώνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Άλλωστε για το λόγο αυτό, τα χρώματα που επιλέχθηκαν για το σύλλογο ήταν τα κυανόλευκα, για να θυμίζουν την κυανόλευκη Ελληνική σημαία και να συνεγείρουν το εθνικό φρόνημα των προγόνων μας.

Στην υπερεκατονταετή προσφορά του Γ.Σ. Ηρακλή, πέραν της τεράστιας αθλητικής, πολιτιστικής δράσης του, πάντοτε κυρίαρχο ρόλο είχε η εθνική και κοινωνική προσφορά του Συλλόγου. Άλλωστε γι' αυτό το λόγο ιδρύθηκε ο σύλλογος και αυτό το μαρτυρούν οι χιλιάδες φίλοι του που διαχρονικά στους Εθνικούς αγώνες έδωσαν το βροντερό παρών τους και έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα, με αποκορύφωμα και σύμβολα φυσικά τους δύο κορυφαίους ήρωες στο πάνθεον των Ελλήνων ηρώων, τον Γεώργιο Ιβάνωφ και τον Γεώργιο Κατσάνη.

Όλοι αυτοί, οι χιλιάδες νεκροί ήρωες της πατρίδας, οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που πίστεψαν, πιστεύουν , αγωνίσθηκαν, αγωνίζονται για τα ιδανικά τους, με έκδηλη αγωνία, περιμένουν να δουν τι θα γίνει την τρέχουσα εβδομάδα. Αυτά όλα που πίστεψαν και αγωνίσθηκαν, η ισονομία, η ισοπολιτεία, η δικαιοσύνη, υπάρχουν στην πατρίδα μας, ή στο όνομα μικροκομματικών συμφερόντων και ψευτοτσαμπουκάδων από ορισμένους, θα πραγματοποιηθεί ένα τεράστιο έγκλημα σε βάρος του ιστορικού μας ΗΡΑΚΛΗ, του ΗΡΑΚΛΗ της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, της Ελλάδας μας.

Εξακολουθούμε να ελπίζουμε και να πιστεύουμε ότι συνεχίζει στην αγαπημένη μας πατρίδα να υπάρχει και να αποδίδεται δικαιοσύνη, ισονομία, ισοπολιτεία. Μόνον αυτά! Τίποτα άλλο παραπάνω. Άλλωστε όλοι εμείς οι φίλοι του ΗΡΑΚΛΗ, έχουμε διαχρονικά μάθει από τους ήρωες προγόνους μας, από το Γεώργιο Ιβάνωφ, από τον Γεώργιο Κατσάνη, να αγωνιζόμαστε όρθιοι, με το κεφάλι ψηλά, στους αγωνιστικούς χώρους, όχι στα υπόγεια και τους διαδρόμους. Αυτά τα αφήνουμε σε άλλους.

Σε εμάς, στην ιστορία του ΗΡΑΚΛΗ, τέτοιοι  μέθοδοι, τέτοιοι τρόποι δεν μας ταιριάζουν".