Δελτίο Τύπου Δήλωσης του Θ. Καράογλου για την εγκύκλιο του Υπουργού Οικονομικών αναφορικά με το πάγωμα της επιστροφής ΦΠΑ των δικαιούχων επιχειρήσεων

Δελτίο Τύπου Δήλωσης του Θ. Καράογλου για την εγκύκλιο του Υπουργού Οικονομικών αναφορικά με το πάγωμα της επιστροφής ΦΠΑ των δικαιούχων επιχειρήσεων

Ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαριστική βολή σε πολλές επιχειρήσεις δίνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μετά την πρόσφατη πρωτοφανή επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας σε βάρος όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων πολιτών, λάθος πολιτικές που προφανώς θα επιφέρουν καίριο χτύπημα στην αγορά, στην πραγματική οικονομία, ακολούθησε η εγκύκλιος του Υπουργού Οικονομικών για πάγωμα έως 31 Μαΐου 2010 όλων των επιστροφών ΦΠΑ των δικαιούχων επιχειρήσεων.

Με τον τρόπο αυτό, οι ήδη κλονιζόμενες οικονομικά Ελληνικές επιχειρήσεις - ιδιαίτερα οι εξαγωγικές- κινδυνεύουν άμεσα να οδηγηθούν σε οριστικό κλείσιμο, κάτι που βεβαίως θα σημαίνει πρακτικά και σημαντική απώλεια θέσεων εργασίας. Η κυβέρνηση, δυστυχώς εξακολουθεί τις λάθος πολιτικές της σε βάρος της χώρας, της πραγματικής οικονομίας, των Ελλήνων πολιτών.

Τη στιγμή που η αγορά έχει, ήδη, στεγνώσει από ρευστότητα, τη στιγμή που οι επιχειρήσεις στενάζουν, αντί η κυβέρνηση να εφαρμόσει συγκεκριμένες αναπτυξιακές πολιτικές, όπως τα 23 μέτρα ''ανάσες'' στην οικονομία που πρόσφατα ο πρόεδρος της Ν.Δ. κύριος Αντώνης Σαμαράς, ακολουθεί λάθος κατευθύνσεις, δίνοντας στην κυριολεξία τη χαριστική βολή στην αγορά».