Δελτίο Τύπου Δήλωσης του Θ. Καράογλου για τη συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για το φορολογικό νομοσχέδιο

Δελτίο Τύπου Δήλωσης του Θ. Καράογλου για τη συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, κάτω από την έντονη πίεση του εισηγητή και Βουλευτών της Ν.Δ., αλλά και Βουλευτών των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ακόμη όμως και κυβερνητικών Βουλευτών, μετά το μπαράζ κατακραυγής από όλους σχεδόν τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, κατά την ακρόαση φορέων στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, αναγκάσθηκε να υποχωρήσει και να δηλώσει ότι τις προσεχείς ημέρες θα καταθέσει τροπολογίες για μια σειρά προβληματικών διατάξεων του υπό συζήτηση φορολογικού νομοσχεδίου, όπως:

- την πιθανή απόσυρση της απαράδεκτης παρακράτησης φόρου με συντελεστή 8% στο εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις για την παροχή κάθε είδους υπηρεσιών, που σε μια στιγμή "στεγνώματος" της αγοράς, απειλεί να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα ρευστότητας.

- την επιβολή αυστηρότερων  τεκμηρίων για τα πολύ μεγάλα εισοδήματα, τα οποία, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, σκανδαλωδώς ευνοούνται.

Δεσμεύτηκε ακόμη ότι:

- θα επανεξετάσει την απαράδεκτη αύξηση φορολόγησης των Ελλήνων Ναυτικών, που τόσα προβλήματα θα δημιουργούσε σε  εργαζόμενους ενός βασικού πυλώνα ανάπτυξης  της Ελληνικής Οικονομίας, της Ναυτιλίας.

- θα επανεξετάσει το πρόβλημα που δημιουργείται με την υποχρέωση έκδοσης Αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών (ΑΠΥ)  με την ολοκλήρωση της υπηρεσίας και όχι με την είσπραξη της αμοιβής.

Τις επόμενες ημέρες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου, θα προσπαθήσουμε, με συνεχή πίεση της κυβέρνησης και με την κατάθεση συγκεκριμένων  προτάσεων, να την αναγκάσουμε να προχωρήσει και σε άλλες αλλαγές, μήπως τουλάχιστον κάτι μπορεί να διορθωθεί, σε ένα νομοσχέδιο πολύ  κατώτερο των περιστάσεων, αντιαναπτυξιακό, άτολμο, γραφειοκρατικό και -όπως αποδεικνύεται- πολύ πρόχειρο».