Δήλωση Θ. Καράογλου για το ενδεχόμενο νέας κατάργησης του ΥΜΑΘ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωση Θ. Καράογλου για το ενδεχόμενο νέας κατάργησης του ΥΜΑΘ από τον ΣΥΡΙΖΑ Κύριο

Θεσσαλονίκη, 05 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Θ. Καράογλου για το ενδεχόμενο νέας κατάργησης του ΥΜΑΘ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες για πιθανή κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης από μια ενδεχόμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην ΥΜΑΘ, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή τις δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ανακοίνωσε ότι η δική του Κυβέρνηση θα έχει μόνο 10 Υπουργούς. Παραβλέπω την βεβαιότητά του ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών. Άλλωστε όπως λέει και ο λαός μας "η αλαζονεία είναι γέννημα της ασέβειας". Εκείνο που θέλω να ρωτήσω τον κ. Τσίπρα είναι αν στο "κυβερνητικό" του έργο συμπεριλαμβάνεται και το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης ή σκοπεύει να το "αναβαθμίσει", όπως συνέβη το 2009, υποβαθμίζοντας το εκ νέου σε Γενική Γραμματεία και αφαιρώντας του όλες τις αποκλειστικές αναπτυξιακές αρμοδιότητες που του δόθηκαν μετά τον Ιούνιο του 2012 ή, ακόμα χειρότερα, να το καταργήσει.
Υπενθυμίζω στον κ. Τσίπρα ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια το ΥΜΑΘ λειτουργεί αποκεντρωτικά ως "εργαλείο" για την ανάπτυξη της ακριτικής Ελλάδας, προσελκύοντας επενδύσεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και δίνοντας στη Μακεδονία και τη Θράκη φωνή και ρόλο στις πολιτικές και οικονομικές διεργασίες.
Αντιλαμβάνομαι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν... αλλεργία με τους όρους "Μακεδονία" και "Θράκη". Πρέπει όμως να αντιληφθούν, τώρα που βιάζονται να ράψουν υπουργικά κουστούμια, πως δεν μπορείς και δεν δικαιούσαι να καταργήσεις Υπουργεία που με ελάχιστο προσωπικό και πενιχρό προϋπολογισμό μόνο προσφέρουν στην ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας, επιτελώντας παράλληλα και εθνικούς σκοπούς. Εύχομαι την επομένη των εκλογών να μη χρειαστεί να επικαλεστώ την παραπάνω δήλωση».