Εκδήλωση Δημοτικής Οργάνωσης ΝΔ Δήμου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων

Εκδήλωση Δημοτικής Οργάνωσης ΝΔ Δήμου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων

Την Κυριακή 14 Μαρτίου, στις 11:00 π.μ., στην αίθουσα  εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμπελοκήπων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Δημοτικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας του Δήμου Αμπελοκήπων. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που εντάσσεται στα πλαίσια του προεκλογικού διαλόγου, ενόψει του επικείμενου 8ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ, ήταν ο βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Θόδωρος  Καράογλου, αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της ΝΔ. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΔΟ της ΝΔ Αμπελοκήπων κ. Αλέκος Κουσενίδης και  ο πρόεδρος  της ΝΟΔΕ  Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης κ.  Τάκης Δημόπουλος, ενώ το παρών έδωσαν ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας Θράκης βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Ιωαννίδης και ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού πολιτευτής Γιώργος Ορφανός.

Στην εκδήλωση αυτή μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Β' Περ. Θεσσαλονίκης  Θεόδωρος Καράογλου, Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης  Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, είπε και τα ακόλουθα.

 «Κύριοι υπουργοί, αγαπητοί συνάδελφοι στο Κοινοβούλιο, κύριε πρόεδρε της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα της ΝΔ,

 κύριε Αντιδήμαρχε και πρόεδρε της Δ.Ο. ΝΔ Αμπελοκήπων, αγαπητέ φίλε Αλέκο Κουσενίδη,

λοιποί υψηλοί προσκεκλημένοι,  

κυρίες και κύριοι,

αρχικά θα ήθελα να εκφράσω θερμές ευχαριστίες για την πρόσκλησή σας στη σημερινή εκδήλωση που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Δημοτικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας του Δήμου Αμπελοκήπων. Η σημερινή εκδήλωση έρχεται λίγες μέρες πριν το πρώτο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαρτίου στην πόλη μας. Από την πόλη της Θεσσαλονίκης ξεκινά ένας κύκλος διαλόγου για τις πολιτικές και οργανωτικές αλλαγές στο κόμμα μας πριν την πραγματοποίηση του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας τον προσεχή Ιούνιο.

Κυρίες και κύριοι,

οι συνθήκες στην παράταξή μας ήταν δύσκολες, κάναμε λάθη και πληρώσαμε το τίμημα. Εμείς στη Νέα Δημοκρατία κάναμε την αυτοκριτική μας, αναλάβαμε τις ευθύνες μας και προχωράμε μπροστά.

Όμως, σε μια δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο, οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τον ελληνικό λαό και να ασκήσουμε αυστηρή κριτική στην πολιτική που ασκεί η νέα διακυβέρνηση της χώρας, η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 

Τα πρώτα δείγματα γραφής μαρτυρούν πως το ΠΑΣΟΚ μέχρι στιγμής τα έκανε μούσκεμα. Μέσα στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της χώρας χρησιμοποιώντας τη δική του «δημιουργική λογιστική» ανέβασε το έλλειμμα της χώρας στο 12,7%, ενώ μίλησε στον ελληνικό λαό για χρεοκοπία και διέσυρε την αξιοπιστία της χώρας μας σε όλη την Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή όμως οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Αρκεί κανείς να δει ότι τα spreads τον Οκτώβριο του 2009 ήταν στις 110 μονάδες, ενώ τον Φεβρουάριο του 2010 εκτοξεύτηκαν στις 400 μονάδες.  Το χρέος της χώρας μας όταν παρέδωσε η Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση της χώρας στις κυβερνήσεις του  ΠΑΣΟΚ το 1981 ανερχόταν στα 1,9 δις ευρώ, δηλαδή περίπου στο 26% του ΑΕΠ, ενώ το χρέος που παρέλαβε η Νέα Δημοκρατία το 2004 είχε φτάσει το αστρονομικό ποσό των 192 δις. ευρώ, δηλαδή περίπου στο 113% του ΑΕΠ. Η επανατιμολόγηση των ομολόγων εντός του 2010, θα έχει ως επακόλουθο την αύξηση του κόστους δανεισμού της χώρας μας τουλάχιστον  κατά 400 εκατ. Ευρώ ετησίως.

Οι πρώτοι μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ έχουν στιγματιστεί από την καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, από ατολμία και αναποφασιστικότητα. Τα μέτρα τελικά που αποφάσισε να λάβει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκαν μία παλινωδία.

Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξέχασε για άλλη μια φορά όλα όσα ισχυριζόταν προεκλογικά, ξέχασε το χαρακτηριστικό της σλόγκαν «λεφτά υπάρχουν» και προχώρησε στη λήψη πρωτοφανών σκληρών μέτρων για τους πολίτες. Μέτρων που έχουν ως αποτέλεσμα τον ακριβό δανεισμό του κράτους, την  εκτίναξη των ποσοστών ανεργίας, τη διάλυση του κράτους. Το ΠΑΣΟΚ επανέφερε τους φόρους γονικών παροχών και δωρεών, μείωσε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, πάγωσε όλες τις συντάξεις ανεξαιρέτως, έκοψε ουσιαστικά τον 14ο μισθό, αύξησε το ΦΠΑ, αύξησε την τιμή της βενζίνης.

Στον αντίποδα όλων αυτών των μέτρων η Νέα Δημοκρατία απαντά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στον ελληνικό λαό και το μέλλον της χώρας μας, αντιπαραθέτοντας 23 μέτρα-ανάσες για την οικονομία, μέτρα που πρόσφατα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με κύριο στόχο την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας με σεβασμό στον πολίτη και στο περιβάλλον.

Σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά ανοιχτά μέτωπα. Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, έχει οδηγήσει σε καθεστώς οικονομικής ανασφάλειας με αποτέλεσμα τη διαρροή 10 δις. ευρώ σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με γνώμονα τα μικροπολιτικά της συμφέροντα, άνοιξε ζητήματα και προχώρησε σε διαθρωτικές αλλαγές χωρίς κανένα διάλογο, χωρίς την απαραίτητη κοινωνική συναίνεση, σε ζωτικά για τη χώρα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, αλλά και το μεγάλο μυστήριο που καλλιεργεί αναφορικά με τις αλλαγές στον χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης εν όψει της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης». Ακόμη, είναι ξεκάθαρο πως κινείται στη κατεύθυνση της δημιουργίας κομματικού κράτους με την άλωση της δημόσιας διοίκησης.

Φίλες και φίλοι,

στις 29 Νοεμβρίου 2009 στη Νέα Δημοκρατία γυρίσαμε σελίδα. Τα περίπου 800.000 μέλη του κόμματός μας, αριθμός ηχηρός, που προσήλθαν στις κάλπες έδωσαν ένα μεγάλο μήνυμα αλλαγής. Με την εκλογή του σημερινού προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά μαζί προχωράμε με όραμα, προοπτική και ελπίδα για το μέλλον της χώρα μας. Με τις σκέψεις αυτές χαιρετίζω τη σημερινή σας εκδήλωση και σας προσκαλώ να ανανεώσουμε το ραντεβού μας το Σάββατο 20 Μαρτίου στο Βελλίδειο στο πρώτο προσυνέδριο του κόμματός μας, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη.

Σας ευχαριστώ".