Χαιρετισμός στην Ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών

Χαιρετισμός στην Ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών

 

Χαιρετισμός του Θεόδωρου Καράογλου Αναπληρωτή Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, ως εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας στην Ημερίδα Διαβούλευσης επί των βασικών ρυθμίσεων του Φορολογικού νομοσχεδίου που αφορά την «Πιστοποίηση των Λογιστικών - Φοροτεχνικών Γραφείων» και «Πιστοποίηση Ψηφιακής Υπογραφής» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010, στο Ξενοδοχείο Athens Plaza.

"Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

υψηλοί προσκεκλημένοι, κυρίες & κύριοι,

αρχικά θα ήθελα να εκφράσω θερμές ευχαριστίες για την πρόσκλησή σας στη σημερινή ημερίδα που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά για τη σημερινή ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ημερίδα που πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη στιγμή με τις επικείμενες αλλαγές που σχεδιάζει και σκοπεύει να εφαρμόσει η νέα διακυβέρνηση της χώρας σε ότι αφορά στο φορολογικό σύστημα της χώρας, αλλαγές που επηρεάζουν άμεσα τον κλάδο σας.

Η προαγωγή του διαλόγου, ο προβληματισμός και η κατάθεση απόψεων θέτουν τις βάσεις στην κοινή προσπάθεια που οφείλουμε όλοι να καταβάλλουμε για τη δημιουργία ενός αποδοτικού για το κράτος και αναπτυξιακού για τις επιχειρήσεις φορολογικού συστήματος. Ως Νέα Δημοκρατία επικροτούμε και στηρίζουμε την πιστοποίηση των λογιστικών και φοροτεχνικών γραφείων. Αναγνωρίζουμε στην πράξη τη συμβολή σας στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής. Και σε αυτήν την κοινή προσπάθεια κατά της πάταξης της φοροδιαφυγής είμαστε σύμμαχοί σας.   

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες όπως η σημερινή με την εξαγωγή συμπερασμάτων θεωρώ ότι είναι ακόμη πιο χρήσιμες στη δεδομένη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας. Η χώρα μας σήμερα χρειάζεται ένα φορολογικό σύστημα απλό, κατανοητό, σταθερό, διαχρονικό, αντιγραφειοκρατικό, αναπτυξιακό, κοινωνικά δίκαιο, ώστε να είναι κοινωνικά αποδεκτό και φυσικά αποδοτικό για το κράτος.

Οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι στην αποκατάσταση των αρχών αυτών με μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του φορολογικού μας συστήματος. Εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και καταθέτουμε επιγραμματικά τις απόψεις μας για τα επιμέρους θέματα της φορολογίας με αίσθημα ευθύνης.  Η προσπάθειά μας όμως δεν σταματά εδώ αλλά θα είναι συνεχής, καθημερινή, με προτάσεις όπου χρειάζεται, με γόνιμη κριτική όπου είναι αναγκαίο αλλά και με επεξεργασία ολοκληρωμένων νομοθετικών κειμένων ώστε να συμμετέχουμε στην ανάταση της Πατρίδας μας σε αυτό τον κρίσιμο για την επιβίωσή της τομέα.

Την ίδια στιγμή η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οφείλει να ακούσει τους αρμόδιους φορείς. Να ακούσει και να εξετάσει σοβαρά όλες τις παραμέτρους που προκύπτουν στην πράξη.

Ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη πρωτοφανή επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας σε βάρος όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων πολιτών, λάθος πολιτικές που προφανώς θα επιφέρουν καίριο χτύπημα στην αγορά, στην πραγματική οικονομία, ακολούθησε η εγκύκλιος του Υπουργού Οικονομικών για πάγωμα έως 31 Μαΐου 2010 όλων των επιστροφών ΦΠΑ των δικαιούχων επιχειρήσεων.

Με τον τρόπο αυτό, οι ήδη κλονιζόμενες οικονομικά Ελληνικές επιχειρήσεις - ιδιαίτερα οι εξαγωγικές- κινδυνεύουν άμεσα να οδηγηθούν σε οριστικό κλείσιμο, κάτι που βεβαίως θα σημαίνει πρακτικά και σημαντική απώλεια θέσεων εργασίας. Η Κυβέρνηση, δυστυχώς εξακολουθεί τις λάθος πολιτικές της σε βάρος της χώρας, της πραγματικής οικονομίας, των Ελλήνων πολιτών. Τη στιγμή που η αγορά έχει ήδη στεγνώσει από ρευστότητα, τη στιγμή που οι επιχειρήσεις στενάζουν, αντί η Κυβέρνηση να εφαρμόσει συγκεκριμένες αναπτυξιακές πολιτικές όπως τα 23 μέτρα «ανάσες» στην οικονομία που πρόσφατα ο πρόεδρος της ΝΔ κύριος Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε - ακολουθεί λάθος κατευθύνσεις δίνοντας στην κυριολεξία τη χαριστική βολή στην αγορά.

Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της θα συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα να υπηρετεί το συμφέρον της χώρας, των Ελλήνων πολιτών, πέρα από κάθε μικροπολιτική σκοπιμότητα και θα ασκεί σκληρή κριτική όταν θεωρούμε ότι υποθάλπεται το συμφέρον της χώρας.

Με τις σκέψεις αυτές, χαιρετίζω τις σημερινές διαδικασίες της ημερίδας, εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σας και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε τους προβληματισμούς που θα προκύψουν, τα συμπεράσματα της ομάδας εργασίας και τις προτάσεις του κλάδου.

Σας ευχαριστώ"