Επίσκεψη του Θ. Καράογλου και κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη του Θ. Καράογλου και κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Σήμερα Δευτέρα 1 Μαρτίου επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 13:30 πραγματοποίησε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Θεόδωρο Καράογλου, Βουλευτή Β' Περ. Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτή Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας. Το κλιμάκιο της ΝΔ, εκτός του κυρίου Καράογλου απαρτιζόταν από τον Αναπληρωτή Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων κ. Στράτο Σιμόπουλο, τους Συντονιστές των Κύκλων Πολιτικής Δράσης Οικονομικών Θεμάτων κ. Κώστα Ταγγίρη και Ανάπτυξης κ. Νίκο Γκανίλα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν σημαντικά θέματα για την οικονομική κρίση της χώρας, για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, για τη συνεχή αποβιομηχάνιση του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ κατατέθηκαν οι σαφείς θέσεις και προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στις επικείμενες αλλαγές που σχεδιάζει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην εισοδηματική πολιτική, τη φορολογία και το ασφαλιστικό.

Εκτενώς συζητήθηκαν θέματα κρίσιμα όπως η συνεχής αύξηση των ποσοστών ανεργίας στην ευρύτερη περιοχή του νομού  Θεσσαλονίκης τόσο σε ανειδίκευτο προσωπικό όσο και σε ανώτερα διοικητικά στελέχη. Επίσης ειδική αναφορά έγινε στις επιπτώσεις που έχουν στην αγορά της Θεσσαλονίκης οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στα έργα κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς και τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση και τις επιπτώσεις τους στην αγορά και τις επιχειρήσεις, όπως η αναστολή των πληρωμών των επιστροφών ΦΠΑ, σε μια προσπάθεια του Υπουργείου Οικονομικών να γεμίσει τα κρατικά ταμεία. 

Μετά το τέλος των συνομιλιών ο κύριος Καράογλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Συνεχίζοντας τις επισκέψεις μας ως Νέα Δημοκρατία σε κοινωνικούς φορείς  του νομού μας, σήμερα επισκεφθήκαμε το ΕΚΘ και συνομιλήσαμε με τη διοίκησή του. Από τη διοίκηση του ΕΚΘ μας τονίσθηκε ότι "δεν πάει παραπέρα", η εργατική τάξη του νομού μας, αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, με τη διόγκωση της ανεργίας, τη μείωση των εισοδημάτων μέσω άδικων έμμεσων φόρων, την αγωνία τους για την εξέλιξη του ασφαλιστικού ζητήματος.

Από την πλευρά μας, τονίσαμε, ότι θεωρούμε ιδιαιτέρως άδικα τα μέτρα αύξησης της έμμεσης φορολογίας, μέτρα μείωσης του φορολογικού εισοδήματος των εργαζομένων, γιατί είναι μέτρα που στερούν από την αγορά καταναλωτική δύναμη των εργαζομένων, μέτρα κοινωνικά άδικα που επιτείνουν ακόμα περισσότερο την οικονομική ύφεση.

Εκτίμησή μας είναι, ότι δίχως μία αναπτυξιακή πολιτική, η οικονομική κρίση δεν μπορεί να ξεπερασθεί. Απαιτούνται "οικονομικές ανάσες" στην αγορά, στην πραγματική οικονομία της χώρας, και τα 23 τέτοια μέτρα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος μας Αντώνης Σαμαράς, δίνουν μια κάποια απάντηση στο πρόβλημα».