Χαιρετισμός στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας.

Χαιρετισμός στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας.

Χαιρετισμός του Θεόδωρου Καράογλου ως εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας  την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010 στο Ξενοδοχείο Grand Hotel στις 18:00.

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα σήμερα να βρίσκομαι κοντά σας για ακόμα μία φορά στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν σας κρύβω πως αισθάνομαι ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους, σε δικούς μου ανθρώπους. Και παράλληλα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα το να βρίσκομαι ανάμεσά σας, μαζί με εσάς -τις Ελληνίδες και τους Έλληνες Αστυνομικούς- που αποτελείτε τον πυρήνα, την καρδιά της Ελληνικής Αστυνομίας, των ανθρώπων που έχουν θέσει ανώτερο σκοπό ζωής την ασφάλεια όλων των πολιτών, διακυβεύοντας ακόμα και τη δική τους ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα.

ImageImage

Στις μέρες μας, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, της αλματώδους τεχνολογικής ανάπτυξης το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας γίνεται όλο και πιο πολυδιάστατο, πιο δύσκολο και πιο απαιτητικό.

Ο αγώνας της θωράκισης της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στα ακραία φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας -μάρτυρες και αποδέκτες των οποίων γινόμαστε όλοι- είναι κοινός. Είναι χρέος και ευθύνη όλων μας η προάσπιση της έννομης τάξης και της ασφάλειας των πολιτών.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ένα πολύ δύσκολο έργο να επιτελέσει. Και δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος της αποστολής της, της δικής σας αποστολής, είναι η αντιμετώπιση κρίσεων, τρομοκρατικών επιθέσεων, η καταστολή φαινομένων βίας, αφού αυτά έχουν εκδηλωθεί.

Και σε αυτή την περίπτωση, για άλλη μια φορά επαληθεύεται το ρητό «η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη». Και η πρόληψη αποτελεί χρέος του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Η πρόληψη αποτελεί μέρος της διαπαιδαγώγησης των πολιτών και για να είμαι πιο συγκεκριμένος, των παιδιών μας.

Πέρα από κάθε ιδεολογία, οφείλουμε να διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας, ώστε να μπορούν από νωρίς, να σέβονται την ελευθερία του συμπολίτη τους και να είναι ώριμοι και υπεύθυνοι πολίτες, χρήσιμοι και όχι επικίνδυνοι για την κοινωνία μας. Και η διαδικασία αυτή πρέπει να είναι συλλογική και συνεχής. Την ευθύνη την έχουμε όλοι μας, ως γονείς, ως εκπαιδευτικοί, ως αστυνομικοί, ως πολίτες. Οφείλουμε να θέσουμε τις βάσεις από νωρίς, γιατί τα παιδιά μιμούνται, μιμούνται αυτό που βλέπουν.

Κυρίες και κύριοι,

δεν μπορούμε να βλέπουμε αμέτοχοι τη δημοκρατία μας να αυτοκαταστρέφεται, την τρομοκρατία να καταλύει τη δημοκρατία, δεν μπορεί να βλέπουμε όλα αυτά, επειδή κάποιοι, οι λίγοι, το αποφάσισαν.

Δεν νοείται να περνά σήμερα πολίτης έξω από αστυνομικό τμήμα και να φοβάται να μη γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.

Δεν νοείται να συνεχίζονται χωρίς λογική οι άνανδρες επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών και των αστυνομικών τμημάτων.

Δεν νοείται να συνεχίζονται τα χτυπήματα κατά της ελληνικής κοινωνίας.  Δεν νοείται να γίνονται εξαιρέσεις απέναντι στους νόμους. Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους του Ελληνικού Κράτους. Οι νόμοι αυτοί και η εφαρμογή τους θωρακίζουν τη Δημοκρατία μας, την ασφάλειά μας, την ελευθερία του λόγου, τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών.

Φίλες και φίλοι,

Η Νέα Δημοκρατία και στο παρελθόν ως κυβέρνηση, και σήμερα από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στεκόταν και στέκεται σύμμαχος και αρωγός στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.  Η θέση μας ήταν, είναι σαφής και θα παραμείνει σαφής και στο μέλλον.

Η Νέα Δημοκρατία εμπιστεύεται και στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία στο δύσκολο έργο της. Τα ζητήματα και τα προβλήματα που αφορούν την Ελληνική Αστυνομία οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε με την πρέπουσα σοβαρότητα, πέρα από κάθε πρόσκαιρη μικροπολιτική σκοπιμότητα.

Με τις σκέψεις αυτές, χαιρετίζω τις σημερινές διαδικασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Αστυνομικών της Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου του κόμματός μας του Αντώνη Σαμαρά και εύχομαι ολόψυχα «Καλή Επιτυχία» στη συνέλευσή σας, χρήσιμα και εποικοδομητικά συμπεράσματα, όχι μόνο προς όφελος της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά προς όφελος των Ελλήνων πολιτών γενικότερα.

 

Σας ευχαριστώ.