Επισκέψεις Θ. Καράογλου και κλιμακίου της ΝΔ με οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης

Επισκέψεις Θ. Καράογλου και κλιμακίου της ΝΔ με οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ο κύκλος των επαφών κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Θεόδωρο Καράογλου, Βουλευτή Β' Περ. Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτή Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας με τους οικονομικούς και αναπτυξιακούς παράγοντες της Θεσσαλονίκης.  Το κλιμάκιο της ΝΔ, εκτός του κυρίου Καράογλου απαρτίζεται από τον Αναπληρωτή Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων κ. Στράτο Σιμόπουλο, τους Συντονιστές των Κύκλων Πολιτικής Δράσης Οικονομικών Θεμάτων κ. Κώστα Ταγγίρη, Ανάπτυξης κ. Νίκο Γκανίλα και Περιβάλλοντος Έργων και Υποδομών κ. Δημήτρη Παπανικολάου.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος  στις 11:00, ενώ στη συνέχεια στις 12:30 πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη συνάντηση στο Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Ο κύκλος των επαφών με τους οικονομικούς παράγοντες έκλεισε στις 14:30 στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την πλευρά του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας για τις θέσεις και τις προτάσεις της ΝΔ σε κρίσιμα θέματα όπως η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, οι επικείμενες αλλαγές στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, την αξιοπιστία της χώρας μας, αλλά και την έξοδό της από την κρίση.  

ImageImageImage

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο ΤΕΕ/ΤΚΜ συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα ανάπτυξης, ενώ ο κύριος Καράογλου επισήμανε τη σημασία και την ανάγκη για εκπόνηση μεγάλων έργων υποδομών τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης για να μπει η περιοχή σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

ImageImageImage

Η κατάσταση της οικονομίας και οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην τοπική αγορά συζητήθηκαν διεξοδικά κατά τις συναντήσεις τόσο στο Οικονομικό Επιμελητήριο όσο και στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Μετά το τέλος των συνομιλιών ο κύριος Καράογλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Κοινή διαπίστωση όλων των επιστημονικών-παραγωγικών φορέων της πόλης μας, είναι ότι λείπουν τα μέτρα και οι προτάσεις αναπτυξιακού προσανατολισμού για την χώρα μας από την πλευρά της Κυβέρνησης. Με μονοδιάστατα μέτρα μόνο φοροεισπρακτικού χαρακτήρα τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας δεν λύνονται. Το αντίθετο μάλιστα. Στον αντίποδα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα 23 μέτρα τόνωσης της οικονομίας που προτείνει η Νέα Δημοκρατία, που είναι μέτρα ρεαλιστικά, μέτρα που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».