Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Πολιτικού Γραφείου του Θεόδωρου Καράογλου 2010

Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Πολιτικού Γραφείου του Θεόδωρου Καράογλου 2010

Περισσότεροι από 2000 πολίτες του Νομού Θεσσαλονίκης, κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων «Αριστοτέλης» του Ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα   Κυριακή 7 Φεβρουαρίου για 11η συνεχή χρονιά η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Β' περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρου Καράογλου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και χαιρέτησε ο πρώην Υπουργός Τουρισμού, σημερινός Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ευβοίας κύριος Κώστας Μαρκόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο τέως Υπουργός Χρήστος Κοσκινάς, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας, ο Βουλευτής Ημαθίας Μιχάλης Χαλκίδης, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, η Έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μιχάλης Τζόλλας, ο Αντινομάρχης Παιδείας Ευθύμης Φωτόπουλος, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Ελένη Φύκα, Γιώργος Τσαμασλής, Γιάννης Μπίκος, Κώστας Αδαμίδης, Βασίλης Κανάκας, οι Δήμαρχοι του Νομού,  ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Γιάννης Πάιδας, οι πολιτευτές Παρασκευή Λάππα, Μάγδα Καρακόλη, Παναγιώτης Κοκκόρης, Αθανάσιος Παπαποστόλου,  ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΥΜΑΘ, Καθηγητής Λουκάς Ανανίκας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Θεσ/νικης «Οι Αγ. Πάντες» Θεοτοκάτος Ερωτόκριτος, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Σωτήρης Μαγόπουλος, ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Χρήστος Βασιλάκος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ευλόγησε τη βασιλόπιτα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος.

Image ImageImage 

Image ImageImage

Στην κεντρική του ομιλία ο κ. Καράογλου επισήμανε:

«Βιώνουμε μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Εμείς ως κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πρώτοι,  με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια περιγράψαμε την πραγματικότητα όπως και την ανάγκη λήψης νέων μέτρων εν πολλοίς δυσάρεστων.

Άλλοι ήταν αυτοί που δεν έβλεπαν τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, ανάλογη ίσως και μεγαλύτερη από το κραχ του 1929, για την οποία υπάρχει παγκόσμια ανησυχία, άλλοι έδιναν κενές περιεχομένου υποσχέσεις, άλλοι μικροπολιτικά έβλεπαν μπροστά τους μόνο ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας.

Και αλήθεια, κύριε Παπανδρέου, που είναι το προεκλογικό "Λεφτά υπάρχουν;", που είναι οι υποσχέσεις σας για αυξήσεις άνω του πληθωρισμού και μη επιβολή νέων φόρων; Γιατί αυτά έγιναν φοροεπιδρομή και πάγωμα μισθών και εσείς το μόνο που κάνετε είναι να δημιουργείτε μια μαύρη εικόνα για την ελληνική οικονομία στο εξωτερικό με επίσημες δηλώσεις σας μόνο και μόνο για να πλήξετε την προηγούμενη κυβέρνηση και να έχετε άλλοθι για την αναποτελεσματικότητά σας; Είναι τυχαίο, κυρίες και κύριοι, πως το έλλειμμα με μεταφορά εσόδων του 2009 στο 2010 η κυβέρνηση το μεγεθύνει πλασματικά, ώστε μετά να δείξει αποτέλεσμα;»

Στην ομιλία του ο κύριος Καράογλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα αγροτικά θέματα:

«Το διπλό πρόσωπο και η ανακολουθία του ΠΑΣΟΚ αποτυπώνονται και στο αγροτικό.  Που είναι ο κύριος Παπανδρέου που υποδέχθηκε πέρσι για αντιπολιτευτικούς λόγους τους αγρότες από την Κρήτη, ώστε και τώρα να τους δεχθεί να συνομιλήσει μαζί τους; Γιατί κρύβεται; Γιατί εμφανίζει ως τη μοναδική παραχώρηση την καταβολή των προβλεπόμενων επιδοτήσεων; Που είναι οι υποσχέσεις και τι έχει να πει τώρα που πέρσι χαρακτήριζε ψίχουλα το μισό δισεκατομμύριο Ευρώ στους αγρότες από την δική μας κυβέρνηση; Με τη στάση του είναι αυτός που στήνει τα μπλόκα στους δρόμους.

Εμείς είμαστε δίπλα στους αγρότες στους αγώνες τους, όχι όμως με τρόπους που να προκαλούν οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Ναι, λοιπόν, στους δίκαιους αγώνες των αγροτών, όχι όμως στο κλείσιμο των δρόμων που δημιουργεί προβλήματα σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Έντιμα, ξεκάθαρα, απλά! Αλλά δυναμικά και αποφασιστικά.

Βλέπω ανάμεσά σας ανθρώπους ηλιοκαμένους και γυρτούς, με ρόζους στα χέρια από την καθημερινή μάχη με τη γη. Οφείλουμε σε εσάς πολλά και είμαστε δίπλα σας. Οφείλει η κυρία Μπατζελή να καταλάβει ότι δεν βρίσκεται στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών, αλλά στο χωράφι και να προχωρήσει σε ενισχύσεις ουσιαστικές και μέτρα θεσμικά για μείωση του κόστους παραγωγής, χτύπημα των καρτέλ και των ελληνοποιήσεων και κατάθεση ολοκληρωμένου σχεδίου για το 2013 και μετά».

Ενώ στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε διεξοδικά στο σχέδιο «Καλλικράτης»:

«Δύο όψεις όμως έχει το ΠΑΣΟΚ και στο σχέδιο "Καλλικράτης". Φυσικά όλοι λέμε "ναι" στην ανάγκη διοικητικής αναδιάρθρωσης, σίγουρα απαιτούνται παρεμβάσεις και τομές σε όλες τις βαθμίδες του κράτους. Αλλά πως; Εν κρυπτώ; για τη δημιουργία ενός πράσινου χάρτη; δίχως προβλέψεις και προϋποθέσεις για τα θέματα των αρμοδιοτήτων και κυρίως τα οικονομικά; Ισχυροί δήμοι, δεν σημαίνει μόνο μεγάλοι δήμοι. Σημαίνει οικονομικά ισχυροί και αυτόνομοι δήμοι. Ισχυρή αυτοδιοίκηση, δεν σημαίνει πράσινη αυτοδιοίκηση όπως επιχείρησαν να κάνουν και το 1998 με το σχέδιο "Καποδίστριας". Η προχειρότητα, η κρυψίνοια, η βιασύνη με την οποία η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να προχωρήσει ένα τόσο μεγάλο θέμα, δεν μας πείθει, δεν πείθει την Αυτοδιοίκηση της χώρας, δεν πείθει του Έλληνες πολίτες, ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σωστά μια μεταρρύθμιση μείζονος σημασίας για τον τόπο. Μάλλον με ευθύνη της κυβέρνησης για απορρύθμιση πάμε, παρά για ουσιαστική διοικητική μεταρρύθμιση».

Αναφορικά με την πόλη της Θεσσαλονίκης ο κ. Καράογλου επισήμανε:

«Τι είδαμε αυτούς τους τέσσερις μήνες της κυβέρνησης στην περιοχή μας; Είδαμε την εξωτερική περιφερειακή να παγώνει και να ξεκινάει λέει νέα διαβούλευση, με άγνωστο χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της διαβούλευσης, δημοπράτησης και ολοκλήρωσης του έργου, είδαμε το Μετρό να πηγαίνει άλλα δύο χρόνια πίσω, αντί για το 2012, δηλαδή η ολοκλήρωσή του πηγαίνει για τα τέλη του 2014 και έχει ο Θεός, είδαμε να επανεξετάζεται το θέμα της χωροθέτησης της ΔΕΘ, χρονοτριβώντας απαράδεκτα με το σοβαρότατο θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, να λοιδορείται η διοίκηση της Ζώνης Καινοτομίας, να ξεχνιέται εντελώς το θέμα της δημιουργίας τρίτου αναπτυξιακού πυλώνα στην Επαρχία Λαγκαδά, ειλημμένη απόφαση του πρώην πρωθυπουργού μας, να έχει χαθεί εντελώς από το προσκήνιο το θέμα της κατασκευής μέσω ΣΔΙΤ των δύο δρομολογημένων νοσοκομείων (ογκολογικό και παιδιατρικό) στο Δήμο Μίκρας, είδαμε να ακυρώνεται το έργο του προαστιακού σιδηροδρόμου σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Χαλκιδική από τη μία πλευρά και με την Επαρχία  Λαγκαδά από την άλλη, να μην γίνεται καμμία αναφορά για το λιμάνι και την αξιοποίησή του, την υποθαλάσσια αρτηρία, τα parking και πολλά άλλα».

Λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του ο Θόδωρος Καράογλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα εθνικά ζητήματα και στο μεταναστευτικό τονίζοντας χαρακτηριστικά: 

«Η κυβέρνηση εκτός από πρόχειρη και ασυνεπής φοβούμαι πως αν συνεχίσει έτσι θα γίνει και επικίνδυνη. Και αναφέρομαι και στο μεταναστευτικό. Δεν γίνεται έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της τις ψήφους των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, να ανοίγει την «Κερκόπορτα» της λαθρομετανάστευσης με ότι κιόλας αυτό σημαίνει για την σύνθεση του πληθυσμού της πατρίδας μας.

Λέμε όχι στα σχέδιά της, ναι όμως στο να δοθεί ιθαγένεια στους ενήλικες μετανάστες δεύτερης γενιάς που έχουν λάβει την ελληνική παιδεία. Να είμαστε σοβαροί ειδικά όταν μιλάμε για θέματα εθνικά, όταν μιλάμε για τον λαό μας, για την πατρίδα μας. Θέλω στο σημείο αυτό, να επισημάνω ιδιαίτερα στον πρωθυπουργό, τον κύριο Παπανδρέου, ότι όλοι εμείς οι Μακεδόνες του στέλνουμε ένα μήνυμα.  

Είναι μήνυμα αυστηρό που στέλνουμε ειδικά εμείς στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία, που είδαμε με προβληματισμό, αν μη τι άλλο, τη διμερή συνάντηση που είχε στη Φλώρινα ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Γκρουεφσκι που ειρωνεύεται και προκαλεί.

Είναι μήνυμα πως δεν μπορούμε να απολογηθούμε γιατί είμαστε και αισθανόμαστε Έλληνες και Μακεδόνες, ούτε μπορούμε να δεχθούμε αποφάσεις όπως η κατάργηση μέσα σε μια νύκτα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Προχώρησαν στην κατάργηση ενός υπουργείου, που ειδικότερα τώρα, με δεδομένο το θέμα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων, για εθνικούς πρωτίστως λόγους  έπρεπε η Κυβέρνηση να το διατηρήσει. Για να μην στέλνει στη Διεθνή Κοινότητα, στους προκλητικούς γείτονές μας, λάθος μηνύματα».