Στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μάλτα εκπρόσωπος της ΝΔ ο Θ. Καράογλου

Στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μάλτα εκπρόσωπος της ΝΔ ο Θ. Καράογλου

Τις εργασίες του ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μάλτα με θέμα «Οικονομική Διακυβέρνηση και Κοινωνική Συνοχή», στο οποίο συμμετέχει ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, βουλευτής Β' Περ. Θεσσαλονίκης Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Το συνέδριο διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Ομάδα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σχετικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και την Πορτογαλία. Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολουθούν Ευρωβουλευτές από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τη χώρα μας εκπροσωπεί ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Πουπάκης.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Εργασίας του ΕΛΚ κα Ria Oomen Ruijten, στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Πρωθυπουργός της Μάλτας κος Lawrence Gonzi, ενώ ακολούθησε η ομιλία του Επιτρόπου Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης κ. Laszlo Andor.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε κ. Καράογλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο παρουσίασε το χρονικό της καταστροφικής πορείας της ελληνικής οικονομίας από τους χειρισμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προτάσεις που κατέθεσε με υπευθυνότητα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, τους χειρισμούς στους οποίους έχουν προχωρήσει οι χώρες, που επίσης πλήττονται από την οικονομική κρίση χρέους, και την πορεία της δικής τους οικονομίας, από την οποία απέχει η χώρα μας.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του κ. Καράογλου:

«Εξαρχής κάναμε λόγο για αλλαγή πολιτικής του Μνημονίου, για μια νέα στρατηγική, έτσι ώστε να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Είχαμε  προβλέψει, ότι το Μνημόνιο δεν λύνει το πρόβλημα του χρέους, αντιθέτως το διογκώνει. Η χώρα χρειάζεται ανάσες ανάκαμψης, χρειάζεται ριζοσπαστικές τομές, χρειάζεται μια εναλλακτική πρόταση διεξόδου. Χρειάζεται ένα σχέδιο επανεκκίνησης (restart) της Ελληνικής οικονομίας.

Καταρχήν, απαιτείται μείωση των φορολογικών συντελεστών, τολμηρή μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος. Ένα ακόμη βήμα για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας είναι η εξόφληση όλων των εκκρεμοτήτων του κράτους προς τους ιδιώτες, η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ο επενδυτικός νόμος κ.α. Είμαστε υπέρμαχοι των διαρθρωτικών αλλαγών, αρκεί να γίνονται άμεσα και όταν τις χρειάζεται ο τόπος. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν αντιλαμβάνεται την σπουδαιότητα των αλλαγών αυτών, με αποτέλεσμα να βυθίζεται η χώρα σε μια παρατεταμένη ύφεση. Ακόμα και τώρα, τα μόνα μέτρα που λαμβάνει, είναι επιπλέον φόροι (έκτακτη εισφορά), φόροι (αύξηση ΦΠΑ) και φόροι (φόρος ακίνητης περιουσίας)».