Δήλωση του Θ. Καράογλου για την απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης να μη συμμετάσχει ο Δήμος στην 76η ΔΕΘ

Δήλωση του Θ. Καράογλου για την απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης να μη συμμετάσχει ο Δήμος στην 76η ΔΕΘ

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης που φιλοξενεί στο πολεοδομικό του συγκρότημα τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προχωρά φέτος με απόφαση του Δημάρχου κ. Γιάννη Μπουτάρη στην πρωτοφανή απόφαση να μη συμμετάσχει στην 76η ΔΕΘ. Ο «οικοδεσπότης» Δήμος για πρώτη φορά στην ιστορία του απαξιώνει με τον πιο περίτρανο τρόπο τον μεγαλύτερο εμπορικό θεσμό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Βορείου Ελλάδος, συμβαδίζοντας προφανώς με την πολιτική απαξίωσης της Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Είναι προσβολή για τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους και τη στήριξη της οικονομίας της πόλης, ο Δήμαρχός της να τους αγνοεί και για πρώτη φορά, εν μέσω της δίνης της οικονομικής κρίσης, να μη συγκαλεί την καθιερωμένη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων της πόλης, να αγνοεί επιδεικτικά τα προβλήματα των φορέων και συνεπώς να μην έχει να διαβιβάσει στον Πρωθυπουργό κανένα υπόμνημα.

Εάν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι δεν έχει «κανένα λόγο» συμμετοχής του Δήμου του σε έναν διεθνή εμπορικό και οικονομικό θεσμό όπως η ΔΕΘ, ακυρώνοντας την ιστορία, τον πολιτισμό, την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της πόλης της οποίας είναι πρώτος πολίτης, ίσως θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του για τη μέχρι τώρα πορεία του ως Δημάρχος Θεσσαλονίκης και να αναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές του».