Ομιλία Θ. Καράογλου σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Νομού Πέλλας στα Γιαννιτσά, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011.

Ομιλία Θ. Καράογλου σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Νομού Πέλλας στα Γιαννιτσά, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Γιαννιτσών μίλησε ο Θεόδωρος Καράογλου, βουλευτής ΝΔ Β' Περ. Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, την Παρασκευή 10 Ιουνίου προσκεκλημένος της ΝΟΔΕ «ΝΔ» του Νομού Πέλλας.

Η επίσκεψη του κ. Καράογλου εντάσσεται στα πλαίσια της εντατικής προσπάθειας της ΝΔ για αναλυτική παρουσίαση του προγράμματός της στους πολίτες, προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι υπάρχει και άλλος δρόμος από τον αδιέξοδο δρόμο του Μνημονίου, πως ο ελληνικός λαός έχει επιλογές, πως υπάρχει πρόταση ανάπτυξης, ελπίδας και προόδου για τη χώρα.

Το πάνελ των ομιλητών πλαισίωναν μαζί με τον κ. Θεόδωρο Καράογλου, ο κ. Κώστας Ζαχαράκης, πρώην βουλευτής, ο κ. Χρήστος Ζορμπάς, πρόεδρος της ΤΟ ΝΔ Γιαννιτσών και ο κ. Νίκος Αργυρός, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πέλλας.

ImageImageImage

Στη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, το «παρών» έδωσαν ο ο κ. Γιώργος Καρασμάνης, βουλευτής Πέλλας, ο κ. Θόδωρος Θεοδωρίδης, αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο κ. Γρηγόρης Στάμκος, Δήμαρχος Πέλλας, η κα. Πόπη Φουντουκίδου, πρώην βουλευτής, ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, πρώην βουλευτής, ο κ. Στέλιος Βαμβίνης, πρώην δήμαρχος Γιαννιτσών, ο κ. Πέτρος Ζέρζης, πρώην δήμαρχος Αριδαίας, ο κ. Χρ. Ζορμπάς, πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ, ο κ. Διονύσης Σταμενίτης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, οι πρόεδροι του Δικηγορικού και Εμπορικού Συλλόγου, περιφερειακοί σύμβουλοι, μέλη της ΤΟ Γιαννιτσών και πλήθος κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Καράογλου υπογράμμισε τη συστηματική κομματική προσπάθεια που επιτελείται από την πλευρά του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για την καλύτερη και πιο άμεση ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών αναφορικά με την πρόταση εξόδου από την κρίση, που κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο στις 12 Μαΐου

Επιτακτική ανάγκη είναι, όπως τόνισε ο κ. Καράογλου, να γίνει κατανοητό στους πολίτες ότι υπάρχει και άλλος δρόμος από τον αδιέξοδο δρόμο του Μνημονίου που έχει επιλέξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει πρόταση ανάπτυξης, ελπίδας και προόδου για τη χώρα.

Ο κ. Καράογλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ψευδείς προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ και στην πολιτική της αδράνειας που ακολούθησε, με αποτέλεσμα να φτάσει η χώρα σήμερα σε αυτήν την κατάσταση. «Το ΠΑΣΟΚ έκανε έγκλημα όταν υπέγραψε το μνημόνιο. Χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση. Η Κυβέρνηση τόσους μήνες κωλυσιεργούσε στην ανάληψη μέτρων, σκόρπισε φόβο στους δανειστές μας και τώρα δεν γίνεται τίποτα. Υπογράφτηκε η δανειακή σύμβαση δυστυχώς χωρίς καμία διαπραγμάτευση από τον Παπανδρέου. Τώρα ένα χρόνο μετά ανακαλύπτει η κυβέρνηση ότι όλοι οι στόχοι έπεσαν έξω. Η ΝΔ μελέτησε το μνημόνιο για αυτό το καταψήφισε. Γι' αυτό δίνουμε διαφορετική πρόταση. Δυστυχώς οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια δεν προβάλλουν την άποψή μας γιατί βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Άρα τα ίδια τα στελέχη θα πρέπει να ενημερώσουν όλους τους Έλληνες πολίτες για τις προτάσεις μας, για την εναλλακτική οικονομική πρόταση ανάπτυξης και ελπίδας που κατέθεσε η ΝΔ και ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς».

Στη συνέχεια της εισήγησής του ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις προτάσεις της ΝΔ για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι «ο σημαντικότερος παράγοντας για να αλλάξει η ψυχολογία της αγοράς είναι η μείωση του φορολογικού συντελεστή κερδών για όλες τις εταιρείες στο 15%, μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά 25% για να προσληφθούν οι άνεργοι, μείωση ΦΠΑ (φέρνοντας ως παράδειγμα τη Βουλγαρία και τα Σκόπια), ανώτατο φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα 40%, που σταδιακά θα μειωθεί στο 30%». Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε μέτρα λύσεις, όπως η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων από το παρελθόν, η κατάργηση του πόθεν έσχες για όλες ανεξαιρέτως τις κατοικίες, η κατάργηση του πόθεν έσχες για πάσης φύσεως κεφάλαια που θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα για έναν ολόκληρο χρόνο, η αύξηση των εσόδων από τη μείωση της φοροδιαφυγής και τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, η αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των μισθωτών και των χαμηλοσυνταξιούχων, τα αντισταθμιστικά μέτρα και η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.

Σε ερώτημα που τέθηκε στον κ. Καράογλου για το ενδεχόμενο των εκλογών και την ετοιμότητα της ΝΔ ο βουλευτής υπογράμμισε «μεγαλώσαμε πια και αντιμετωπίζουμε σοβαρά τα πράγματα. Δεν ζητάμε τώρα πρόωρες εκλογές. Αν βγει το ΠΑΣΟΚ και παραδεχθεί τα λάθη του, ζητήσει συγνώμη για τα προεκλογικά του ψέμματα το 2009 και δηλώσει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει και παραιτηθεί από την κυβέρνηση, τότε θα είμαστε έτοιμοι για εκλογές, τις οποίες φυσικά και θα κερδίσουμε».

Κλείνοντας την εισήγησή του ο κ. Καράογλου στον αντίποδα της παρατεταμένης σκληρής λιτότητας μέσω του Μνημονίου, υπογράμμισε πως η οικονομική κρίση της χώρας μπορεί να ξεπεραστεί με τις μικρότερες δυνατόν επιπτώσεις και η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μπορεί να γίνει πραγματικότητα.