Ομιλία Θ. Καράογλου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΒΒΕ, Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ομιλία Θ. Καράογλου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΒΒΕ, Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ο Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής Β' Περ. Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά και κεντρικός ομιλητής στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011.

Από το πάνελ των ομιλητών ο κ. Καράογλου μαζί με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Νικόλαο Πέντζο, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα μέλη του Συνδέσμου τα προβλήματα και τις επιπτώσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της βιομηχανίας στη Βόρεια Ελλάδα την κρίσιμη αυτή περίοδο, εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

ImageImage

Ο κ. Καράογλου, ο οποίος παρακολουθεί σε σταθερή βάση τις εξελίξεις στον χώρο της βιομηχανίας στη Βόρεια Ελλάδα, που έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την οικονομική και φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, και αναδεικνύει τα εκάστοτε προβλήματα μέσα από την κοινοβουλευτική του δράση, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του είχε τη δυνατότητα για ακόμη μία φορά να αναπτύξει τις θέσεις του κόμματος της ΝΔ, αναφορικά με την πρόταση εξόδου από την κρίση, όπως παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο στις 12 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του ο κ. Καράογλου, αναγνωρίζοντας τον μεγάλο αγώνα που δίνει καθημερινά ο επιχειρηματικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας για να επιβιώσει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης που έχει οδηγηθεί από την σημερινή κυβερνητική πολιτική, τόνισε για άλλη μία φορά το καίριο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης που έχει αναδειχθεί ως η πρωτεύουσα της ανεργίας. Κατάσταση η οποία επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο όσο πλήττονται βασικοί πυλώνες της ανάπτυξης και της παραγωγικότητας, όπως ο κλάδος της βιομηχανίας, από την πολιτική της ύφεσης που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση.  Η Θεσσαλονίκη και οι εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής πληρώνουν το βαρύ τίμημα της πολιτικής του Μνημονίου, υπογράμμισε ο κ. Καράογλου, ενώ κάλεσε την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση λήψη μέτρων για την ανάσχεση της ανεργίας και τη βιωσιμότητα των βιομηχανικών και επιχειρηματικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας.

Ο κ. Καράογλου στάθηκε αναλυτικά στις επικαιροποιημένες προτάσεις του προγράμματος της ΝΔ, που συνιστούν λύση διεξόδου της χώρας από την πολιτική του Μνημονίου και ουσιαστικά επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Στόχος του προγράμματος που προτείνει η ΝΔ, είναι η μείωση των ελλειμμάτων, η αντιμετώπιση της ύφεσης, η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού, του ελληνικού λαού.

Όπως τόνισε ο κ. Καράογλου ζητούμενο αποτελεί η μακροχρόνια ανάπτυξη του τόπου και όχι η εξαρτημένη ευημερία. Στόχοι που μπορούν να επιτευχθούν μέσα από μία πολιτική μείωσης των φορολογικών συντελεστών, τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων από το παρελθόν, την απενεχοποίηση της επιχειρηματικότητας και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις για να πλησιάσουν τις γειτονικές χώρες, την κατάργηση του πόθεν έσχες για πάσης φύσεως κεφάλαια που θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα για έναν ολόκληρο χρόνο, την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των μισθωτών και των χαμηλοσυνταξιούχων, τη λήψη αντισταθμιστικών μέτρων, την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.

Κλείνοντας την εισήγησή του ο κ. Καράογλου υπογράμμισε για ακόμη μία φορά ότι η παρατεταμένη σκληρή λιτότητα μέσω του Μνημονίου δεν είναι η μόνη λύση. Η οικονομική κρίση της χώρας μπορεί να ξεπεραστεί με τις μικρότερες δυνατόν επιπτώσεις και η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μπορεί να πάρει σάρκα και οστά με την υλοποίηση των προτάσεων της ΝΔ και του προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά.

 

Ευχαριστήρια επιστολή του ΣΒΒΕ προς τον κ. Καράογλου