Επιστολή βουλευτών για την εκ νέου κλήση του Προέδρου της ΕΠΟ στη Βουλή

Επιστολή βουλευτών για την εκ νέου κλήση του Προέδρου της ΕΠΟ στη Βουλή

 

Με επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Θόδωρος Καράογλου, Βουλευτής ΝΔ Β' Περ. Θεσσαλονίκης και οι Βουλευτές Νικόλαος Λέγκας, Βουλευτής ΝΔ Ν. Τρικάλων και Ελευθέριος Αυγενάκης, Βουλευτής Δημοκρατικής Συμμαχίας Ν. Ηρακλείου, ζητούν την εκ νέου κλήση του Προέδρου της ΕΠΟ κυρίου Σοφοκλή Πιλάβιου στη Βουλή. Το αίτημα των βουλευτών απορρέει από τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και την απόρριψη των φακέλων αδειοδότησης των ομάδων του ΗΡΑΚΛΗ, των Τρικάλων και του ΟΦΗ.

 

Προς Πρόεδρο

- Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

κα Χρύσα Αράπογλου

 

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

με την παρούσα επιστολή επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών από μέρους σας, καθώς όλος ο φίλαθλος κόσμος της χώρας παρακολουθεί μετά λύπης όσα διαδραματίζονται την τελευταία περίοδο στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και ιδιαιτέρως τα τεκταινόμενα σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων για τη συμμετοχή τους στη Super League. Είναι δεδομένο ότι οι χειρισμοί της ΕΠΟ ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στον φίλαθλο κόσμο σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ υπάρχει διάχυτο το αίσθημα άνισης μεταχείρισης μεταξύ των ομάδων, καθώς και πλημμελής εφαρμογή των κείμενων διατάξεων και των κανονισμών. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνουμε την ευρεία αμφισβήτηση των οργάνων Αδειοδότησης της Ομοσπονδίας, τις αναφορές για πλαστές ενημερότητες, αλλά και τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για δίκτυα διαφθοράς και εκβιαστών.

Υπογραμμίζουμε ότι σεβόμαστε απόλυτα το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και τους κανόνες της ΟΥΕΦΑ. Ωστόσο, ζητούμε ο πρόεδρός της ΕΠΟ κ. Σ. Πολάβιος, να κληθεί άμεσα στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της οποίας έχετε τη τιμή να προεδρεύετε, και να δώσει σαφείς εξηγήσεις. Σκόπιμο είναι επίσης να παραδώσει ο ίδιος στη Βουλή  τα σχετικά δικαιολογητικά (ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες) προς άρση κάθε αμφιβολίας για την πλήρη τήρηση της νομιμότητας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη μέριμνα και τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση

Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής ΝΔ Β' Περ. Θεσσαλονίκης

Νικόλαος Λέγκας, Βουλευτής ΝΔ Ν. Τρικάλων

Ελευθέριος Αυγενάκης, Βουλευτής Δημοκρατικής Συμμαχίας Ν. Ηρακλείου