Δήλωση Θ. Καράογλου για τις μεγάλες ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών

Δήλωση Θ. Καράογλου για τις μεγάλες ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών

Ο Θόδωρος Καράογλου αναφορικά με τις μεγάλες ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθώ την τεράστια συμμετοχή των συμπολιτών μου στις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πλατείες και στους δρόμους όλης της χώρας. Οι πολίτες εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον, την απογοήτευση και την οργή τους για υποσχέσεις που δεν εκπληρώθηκαν και την αγάπη τους για την πατρίδα.

Η στάση όλων αυτών των απλών ανθρώπων, θα πρέπει να αφυπνίσει το σύνολο του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, ώστε να εξυγιάνει και να αναμορφώσει την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας. 

Κατανοώ ότι οι πολίτες δεν περιμένουν από εμάς λόγια παρά μόνο πράξεις.

-   Θα πρέπει, λοιπόν, άμεσα να ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη Συνταγματική αναθεώρηση, για να υπάρξουν οι απαραίτητες αλλαγές, ώστε να σταματήσει η ατιμωρησία ανθρώπων που παραβαίνουν τον όρκο τους. Σύντομα θα δώσω στη δημοσιότητα όλες τις προτάσεις μου, που πιστεύω ότι μπορούν να συμβάλλουν στην απαίτηση των πολιτών για ένα νέο πολιτικό σύστημα, μια ποιοτικότερη Ελληνική Δημοκρατία.

-   Θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του Μνημονίου με στόχο να δοθεί μια αναπτυξιακή διάσταση στην οικονομική πολιτική της, καθώς η φοροεισπρακτική λογική οδηγεί μόνο σε ύφεση και επιδείνωση των προβλημάτων.

-   Θα πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα ενίσχυσης των ανέργων και των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από την κρίση,

-    και τέλος θα πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να παραμείνουν ζωντανές, καθώς αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κρατήσει υπεύθυνη και σοβαρή στάση όλο αυτό το διάστημα, προσπαθώντας να υπηρετεί τον στόχο της Εθνικής συνεννόησης και αποφεύγοντας κάθε μικροκομματική πολιτική. Είναι καιρός να πράξει το ίδιο και η πανικόβλητη κυβέρνηση».