Επίσκεψη-περιοδεία Θ. Καράογλου στη Χαλκιδική, Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Επίσκεψη-περιοδεία Θ. Καράογλου στη Χαλκιδική, Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Θεόδωρου Καράογλου, βουλευτή Β' Περ. Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτή Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στη Χαλκιδική το Σάββατο 28 Μαΐου 2011 στα πλαίσια εκδηλώσεων που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής.

Ο κ. Καράογλου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί από κοντά τόσο με τα στελέχη της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής, που αναπτύσσει πολύ μεγάλη δραστηριότητα, όσο και με οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής και να συζητήσει αναλυτικά μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και να επικοινωνήσει την επικαιροποιημένη πρόταση της Ν.Δ. για την έξοδο της χώρας από την κρίση. 

            Η επίσκεψη του κ. Καράογλου ξεκίνησε πολύ πρωί  από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Χαλκιδικής, στον  Πολύγυρο, όπου συζήτησε αναλυτικά με τα στελέχη της ΝΟΔΕ για τις εξελίξεις στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή του νομού. Στη συνέχεια μαζί με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Δημήτρη Τσούφη (που τον συνόδεψε σε όλη την περιοδεία) και άλλα κομματικά στελέχη, επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά του Πολυγύρου, όπου άκουσε σκέψεις και απόψεις από τους πολίτες και τους επαγγελματίες.

            Δεύτερος σταθμός της περιοδείας ήταν η Αρναία. Εκεί ο κ. Καράογλου συναντήθηκε με  ιδιοκτήτες αγροτουριστικών καταλυμάτων, επαγγελματίες και πολίτες της περιοχής, οι οποίοι και του ανέπτυξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυριότερο την ανεργία και την οικονομική δυσπραγία.

            Στη συνέχεια ο κ. Καράογλου επισκέφτηκε τη Μεγάλη Παναγιά, όπου συναντήθηκε με τοπικά στελέχη της Ν.Δ., που του παρουσίασαν την κατάσταση στην  περιοχή με κυρίαρχα στοιχεία την ανεργία, αλλά και την αβεβαιότητα για το μέλλον.  Στη συζήτηση που ακολούθησε το ενδιαφέρον μονοπώλησαν οι δασικοί χάρτες και η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή. Ο κ. Καράογλου υπογράμμισε για άλλη μια φορά τη θέση του κόμματος της ΝΔ για την αναθεώρηση των δασικών χαρτών λαμβάνοντας υπόψη τις αεροφωτογραφίες του 1975 και όχι του 1945.

ImageImageImage

            Τέταρτος σταθμός της περιοδείας ήταν η Ιερισσός. Στην αίθουσα του «Πολιτιστικού Κέντρου» του Δήμου Αριστοτέλη και παρουσία τοπικών δημοτικών παραγόντων, επαγγελματιών και εκατοντάδων κατοίκων, ο Θ. Καράογλου παρουσίασε αρχικά τις θέσεις της Ν.Δ. για την οικονομική ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Στη συνέχεια άκουσε τις τοποθετήσεις και τον έντονο προβληματισμό των κατοίκων για τις ενδεχόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τον μαρασμό που θα φέρει στην περιοχή τους η ανάπτυξη μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στο βόρειο τμήμα του Νομού. Ο Θόδωρος Καράογλου παρέλαβε από τους κατοίκους έναν φάκελο, όπου παραθέτονται αναλυτικά οι θέσεις τους, με τη δέσμευση να τον  μεταφέρει προσωπικά στον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Σαμαρά, ώστε να ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση θέσης από πλευράς Ν.Δ. για το μείζον αυτό θέμα.

            Στη συνέχεια, νωρίς το απόγευμα, ο κ. Καράογλου με το κλιμάκιο της ΝΟΔΕ που τον συνόδευε σε όλη την περιοδεία, επισκέφτηκε το  Νέο Μαρμαρά, όπου είχε συνάντηση με τοπικούς φορείς και τα σωματεία εργαζομένων του "Πόρτο Καρράς". Εκεί παρουσιάστηκε η θλιβερή εικόνα που επικρατεί σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας. Προβληματισμός για την τουριστική κίνηση της περιοχής, αριθμητική  μείωση των εργαζομένων, αγανάκτηση από τους μικροεπαγγελματίες για την υψηλή φορολογική επιβάρυνση, αλλά και προτάσεις για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ήταν  μερικές από τις θέσεις που ακούστηκαν από τους συμμετέχοντες.

Έκτος σταθμός της περιοδείας ήταν το Δημαρχείο Σιθωνίας στη Νικήτη, όπου αρχικά ο κ. Καράογλου είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Τζίτζιο με τον οποίο και συζητήσανε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σιθωνίας, ιδιαίτερα αυτά που προκύψανε από την προχειρότητα με την οποία σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε το πρόγραμμα του  Καλλικράτη. Στη συνέχεια, παρουσία δημοτικών συμβούλων, τοπικών στελεχών και κατοίκων, ο κ. Καράογλου παρουσίασε εν συντομία τις προτάσεις της Ν.Δ. για την οικονομία.

ImageImageImage            

           Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Θ. Καράογλου στη Χαλκιδική ήταν τα Νέα Μουδανιά, όπου μίλησε σε  τουριστικούς-οικονομικούς φορείς της περιοχής, παρουσία κομματικών στελεχών στο «Hotel Oceania». Παρόντες μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ στο νομό Χαλκιδικής κ. Γιώργος Βαγιωνάς, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Γιώργος Γιάννης, οι δήμαρχοι Προποντίδας κ. Δαμιανός Ιορδανίδης, Πολυγύρου κ. Στέργιος Ζωγράφος, Σιθωνίας κ. Γιάννης Τζίτζιος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γιώργος Γκιλής, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος, καθώς επίσης και πλήθος πολιτών.  Εκεί  ο κ. Καράογλου ανέλυσε το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. για την έξοδο της χώρας από την κρίση, όπως  είχε πριν λίγες ημέρες παρουσιάσει  ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς. Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους που έθεσαν πλήθος ερωτήσεων στον βουλευτή.

            Τέλος το βαρύ  πρόγραμμα της περιοδείας του βουλευτή κ. Θ. Καράογλου,  έκλεισε με  τηλεοπτική συνέντευξη του βουλευτή στο τοπικό κανάλι  TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ  και στον δημοσιογράφο κ. Αστέριο  Σταθώρο