Δήλωση του Θ. Καράογλου για το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης των Εφοριών

Δήλωση του Θ. Καράογλου για το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης των Εφοριών

O Θεόδωρος Καράογλου, βουλευτής Β' Περ. Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προέβη στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης των Εφοριών:  

  «Το Υπουργείο Οικονομικών πρόσφατα,  έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο που επεξεργάστηκε για την αναδιάρθρωση των εφοριών.

Με θλίψη είδα, ότι στο Νομό Θεσσαλονίκης σχεδιάζεται το κλείσιμο όλων των εφοριών στην επαρχία Λαγκαδά.

Παρά το ότι  είμαι ιδιαίτερα  θετικός στην ανάγκη μείωσης των εξόδων του δημοσίου, οφείλω να τονίσω ότι οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να είναι κοντά στους πολίτες,  γιατί αποστολή τους είναι η εξυπηρέτησή τους.

Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από τους φορολογούμενους να μετακινούνται  έως και 60 χιλιόμετρα, να χάνουν χρήματα και ώρες από την εργασία τους,  για να τακτοποιήσουν μια υπόθεση τους στην εφορία.

Διαβλέπω μια προσπάθεια ερήμωσης της επαρχίας Λαγκαδά.  Μετά την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, το σχεδιαζόμενο κλείσιμο σχολείων, έρχεται τώρα και  ο σχεδιασμός για το κλείσιμο των εφοριών,  για να ολοκληρωθεί  το σχέδιο ερήμωσης της υπαίθρου του νομού μας.

Επίσης, η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι ήδη υπερφορτωμένη, με έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα και αντί να παρθούν μέτρα να ανασάνει, η Κυβέρνηση κάνει επιλογές που θα αυξήσουν την κίνηση ακόμη περισσότερο μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Καλώ τον Υπουργό Οικονομικών να επανεξετάσει το θέμα προτού προχωρήσει σε οριστικές αποφάσεις και να  προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με όλους τους σχετικούς τοπικούς φορείς πριν  τις αποφάσεις του αυτές.

Θα είμαι  κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε περαιτέρω κίνηση συρρίκνωσης και υποβάθμισης της ευρύτερης υπαίθρου του νομού Θεσσαλονίκης.

Φτάνει πια Κύριοι της Κυβέρνησης. Πίσω από τα νούμερα, υπάρχουν και οι άνθρωποι, οι ανάγκες τους και φυσικά ο αναπτυξιακός προσανατολισμός της υπαίθρου συνολικά του νομού μας. Αν και σε σας κύριε υπουργέ μάλλον δεν λέει τίποτε, για μας ήταν, είναι και παραμένει όραμα και στόχος ζωής,

                                                                     η ισόρροπη ανάπτυξη του νομού μας!