Δηλώσεις Θ. Καράογλου κατά τη συνέντευξη τύπου για τα αγροτικά θέματα της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Νομού Θεσσαλονίκης, Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Δηλώσεις Θ. Καράογλου κατά τη συνέντευξη τύπου για τα αγροτικά θέματα της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Νομού Θεσσαλονίκης, Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Στη συνέντευξη τύπου της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. Νομού Θεσσαλονίκης για τα αγροτικά θέματα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011, στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, τοποθετήθηκε ο Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής Β΄ Περ. Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για τα σημαντικά προβλήματα που μαστίζουν τον αγροτικό κόσμο.  

ImageImage

Το πάνελ των ομιλητών συμπλήρωναν οι κύριοι: Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Πρόεδρος της Δ.Ε. της ΝΔ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, Βουλευτής Β' Περ. Θεσσαλονίκης, Πέτρος Καζινέρης, γραμματέας της ΕΚΟ Γεωτεχνικών. Τη συζήτηση συντόνιζε ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαΐδης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Διοικούσης Επιτροπής Θεσσαλονίκης. 

Κατά τη συνέντευξη τύπου ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αδημονούσαν για την επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού, Κώστα Σκανδαλίδη στη Θεσσαλονίκη, αναμένοντας ανακοινώσεις.

«Δυστυχώς η επίσκεψη ήταν άνθρακες, καθώς ο υπουργός δεν προχώρησε σε ουσιαστικές ανακοινώσεις, παρά μόνον σε γενικές και αόριστες εξαγγελίες. Το 2010 το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε κατά 4,3%, όταν στην υπόλοιπη Ε.Ε. αυξήθηκε κατά 12,3%. Χιλιάδες βαμβακοκαλλιεργητές, ακόμα περιμένουν αποζημιώσεις. Οι τιμές του ελαιόλαδου έχουν πιάσει πάτο. Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου διαρκώς οξύνονται», υπογράμμισε ο κ. Καράογλου.

Ο κ. Καράογλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα και τα προβλήματα βιωσιμότητας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Πρόσφατα ο μεγαλομέτοχος, δηλαδή η ΑΤΕ, ανακοίνωσε την πρόθεση να πουληθεί η ΕΛΒΙΖ. Στη συνέχεια ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι δεν είναι προς πώληση. Ας αποφασίσει η κυβέρνηση τι θέλει να κάνει και ας το ανακοινώσει. Εκτός αν η πρόθεσή της είναι να απαξιωθεί η ΕΛΒΙΖ, ώστε να ξεπουληθεί έναντι πινακίου φακής. Εν κατακλείδι, μετά από την επίσκεψη του Κώστα Σκανδαλίδη στην περιοχή, οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας έμειναν με άδειο καλάθι. Το καλάθι τους θα παραμείνει άδειο, αν δεν υπάρξουν άλλες πολιτικές».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι «Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες από τη Eurostat, αποδεικνύουν ότι οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης ήταν άνευ αντικειμένου. Τα ίδια στοιχεία αποδεικνύουν ότι υπάρχει υστέρηση σε έσοδα 2,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν με νέα μέτρα, όπως και η υστέρηση από τα φορολογικά έσοδα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε νέα μέτρα ασφυξίας στην αγορά και περισσότερα λουκέτα. Ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, των λουκέτων και της ανεργίας, οδηγούν όλο και περισσότερους σε απόγνωση. Αν δεν αλλάξει δραστικά πολιτική η κυβέρνηση, ώστε να έχουμε ανάπτυξη, τότε φοβάμαι ότι θα υπάρξουν κοινωνικές εκρήξεις».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών ο κ. Καράογλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ν.Δ. είναι μεγάλο και σοβαρό κόμμα, που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμο για τις εξελίξεις. Εμείς δεν ανεβήκαμε στα κεραμίδια, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας εκλογές, αλλά είμαστε έτοιμοι. Αν αποφασιστούν, είναι καλοδεχούμενες».

Ενώ, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Ψωμιάδη  μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης ο κ. Καράογλου υπογράμμισε ότι: «Η Ν.Δ. καλύπτει την ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη. Όποιοι προσπάθησαν να στήσουν παραμάγαζα, όπως έχει δείξει η ιστορία, δεν άντεξαν στο χρόνο. Όποιος έκανε το λάθος να φύγει από τη Νέα Δημοκρατία, μπορεί να αποδεχτεί τις αρχές και τις θέσεις της και να ξαναγυρίσει».