Δήλωση του Θ. Καράογλου για την επίσκεψη της Υπουργού Εργασίας στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Θ. Καράογλου για την επίσκεψη της Υπουργού Εργασίας στη Θεσσαλονίκη

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, αναφορικά με την επίσκεψη της Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κας Λούκα Κατσέλη στη Θεσσαλονίκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

 

«Χαιρετίζουμε την επίσκεψη της κας Κατσέλη στην πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της ανεργίας, έστω και αν αυτή πραγματοποιείται πολύ καθυστερημένα και για καθαρά  επικοινωνιακούς σκοπούς.

Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για κάποια προγράμματα καταπολέμησης  της ανεργίας που ανακοίνωσε η Υπουργός, ωστόσο θα θέλαμε να ζητήσουμε ακόμα περισσότερο τη βοήθειά της.

Θα την παρακαλούσαμε να ενημερώσει την Κυβέρνηση, ότι οι 200.000 άνεργοι του νομού μας, δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν στο μακρινό μέλλον κάποιο πρόγραμμα περιστασιακής απασχόλησης, αλλά χρειάζονται άμεσες λύσεις ΤΩΡΑ για να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες περιμένουν πρωτοβουλίες, που θα τους δώσουν ανάσες ζωής, ώστε να κρατήσουν βιώσιμες τις επιχειρήσεις τους.

Οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής ασφυκτιούν οικονομικά, λόγω της υπέρμετρης φορολόγησης, της ανεξέλεγκτης ακρίβειας, της κερδοσκοπίας στα καύσιμα,  φτάνοντας στο σημείο όλο και περισσότεροι να πηγαίνουν σε γειτονικές χώρες για τα καθημερινά τους ψώνια, με αποτέλεσμα να φεύγει πολύτιμο συνάλλαγμα στο εξωτερικό.

Η οικονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής βιώνει μια πρωτοφανή ύφεση.

Όσο είναι νωρίς, λοιπόν, θα πρέπει:

-         να τρέξουν επιτέλους τα προγράμματα του ΕΣΠΑ,

-         να δοθεί λύση επιτέλους στο πρόβλημα της ΕΛΒΟ για να μη μείνουν 500 ακόμα εργαζόμενοι άνεργοι, ενώ λύσεις πρέπει να δοθούν για δεκάδες άλλες μεγάλες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η Philkeram - Jonshon, o Παπουτσάνης κ.α.

-         να αυξηθεί το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων, ώστε να επανεκινήσουν οι εργασίες σε δεκάδες έργα που έχουν σταματήσει,

-         να ενεργοποιηθούν άμεσα τα προγράμματα των ΣΔΙΤ εμπλέκοντας μάλιστα και την τοπική αυτοδιοίκηση όσο πιο ενεργά γίνεται,

-         να γίνουν ρυθμίσεις σε όσους επιχειρηματίες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΤΕΜΠΜΕ,

-         οι Τράπεζες να αυξήσουν τη ρευστότητά τους στην αγορά και να κάνουν ρυθμίσεις σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, ώστε να μη κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις.

Επίσης, να θυμίσουμε στην κα. Υπουργό, ότι εδώ και ένα χρόνο διαρκώς επισημαίνουμε στην Κυβέρνηση, ότι όσο αυξάνει τη φορολογία τόσο βυθίζεται η χώρα στην ύφεση και μειώνονται τα φορολογικά έσοδα.

Να θυμίσουμε στην κα Υπουργό, επίσης ότι επανεκινήση της μηχανής της οικονομίας αν δεν υπάρξει ΑΝΑΠΤΥΞΗ στη χώρα, δεν πρόκειται να γίνει, ούτε το πρόβλημα της οικονομίας θα λυθεί, ούτε φυσικά το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα, που είναι η ανεργία, θα αντιμετωπιστεί σοβαρά.

Ας μεταφέρει, λοιπόν, τις επισημάνσεις μας στην Κυβέρνηση και ας ελπίσουμε ότι στην επόμενή της επίσκεψη, να έχει να μας παρουσιάσει πιο συγκεκριμένα πράγματα πέρα από αόριστες, νεφελώδεις, υποσχέσεις, οι οποίες δυστυχώς δεν αντιμετωπίζουν ριζικά το μείζον πρόβλημα ανεργίας του νομού μας».