Την πρόταση του ΣΕΑ Αμπελώνα "Η Ελπίδα" στηρίζει ο Θ. Καράογλου για την ανακήρυξη του έτους 2012 σε "Έτος Εθελοντικής Αιμοδοσίας για την Ελλάδα"

Την πρόταση του ΣΕΑ Αμπελώνα "Η Ελπίδα" στηρίζει ο Θ. Καράογλου για την ανακήρυξη του έτους 2012 σε "Έτος Εθελοντικής Αιμοδοσίας για την Ελλάδα"

Μία υπερκομματική και υψίστης εθνικής και κοινωνικής σημασίας πρωτοβουλία στηρίζει ο κ. Θεόδωρος Καράογου, Βουλευτής Β' Περ. Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, υπογράφοντας μαζί με 56 ακόμα συναδέλφους βουλευτές την πρόταση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα»  για την ανακήρυξη του έτους 2012 σε «Έτος Εθελοντικής Αιμοδοσίας για την Ελλάδα».

Το κείμενο της πρότασης έχει ως εξής:

                                                                                      ΠΡΟΤΑΣΗ:

                                   Να ανακηρυχθεί το έτος 2012 Σε Έτος Εθελοντικής Αιμοδοσίας για την Ελλάδα

Το Οκτώβριο του 2012 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη στην Ελασσόνα και το Σαραντάπορο των πρώτων Βαλκανικών πολέμων, που είχαν ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης.

Συμπληρώνονται 100 χρόνια από τότε που οι πρόγονοί μας έχυναν το αίμα τους στα πεδία των μαχών για να ελευθερώσουν ελληνικά εδάφη και αδελφούς, που ήταν ακόμη σκλαβωμένοι και να υπερδιπλασιάσουν την Πατρίδα μας.

Πρότασή μας: Με εισήγηση προς την Κυβέρνηση του αρμόδιου Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου και πρόταση αυτής προς τη Βουλή των Ελλήνων να αποφασισθεί και να ανακηρυχθεί το έτος 2012 σε έτος Εθελοντικής Αιμοδοσίας για την Ελλάδα, να τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και να αναληφθεί και πραγματοποιηθεί μια Πανελλήνια σταυροφορία και κινητοποίηση προς κάθε σημείο της Πατρίδας μας υπέρ της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Τι πιο καλύτερη τιμή για τους προγόνους μας, που πριν 100 χρόνια έχυναν το αίμα τους στα βουνά και τα λαγκάδια της Πατρίδας μας για τη δική μας Ελευθερία, από το να γίνουμε σήμερα όλοι οι υγιείς Έλληνες ηλικίας 18 ως 62 χρόνων Εθελοντές Αιμοδότες και να προσφέρουμε το αίμα μας όχι στα πεδία των μαχών, όπως έκαναν εκείνοι, αλλά στο κρεβάτι της αιμοδοσίας για να σώσουμε τη ζωή κάποιων άγνωστων συνανθρώπων μας;

Το ίδιο να προταθεί από τώρα και να γίνει για τα έτη 2021, οπότε συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και το 2040, οπότε κλείνουν 100 χρόνια από την επέτειο του ΟΧΙ του 1940.

Κάποιοι από μας μπορεί να μη ζούμε τότε. Όμως με τις προτάσεις μας αυτές δημιουργούμε τρεις πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να διαδοθεί παντού στην Ελλάδα το εθελοντικό αιμοδοτικό κίνημα και να παρακινηθούν και άλλοι υγιείς συνάνθρωποί μας να γίνουν Εθελοντές Αιμοδότες.

Αν αυτά, ή κάποια παρόμοια, δε γίνουν, η κατάσταση θα συνεχίζεται, όπως μέχρι σήμερα και ο αριθμός των φιαλών που συγκεντρώνεται από Εθελοντές Αιμοδότες, αν δεν μειώνεται λόγω αποχώρησης κάποιων αιμοδοτών για λόγους υγείας ή ηλικίας, θα παραμένει σταθερός και, επομένως, τα προβλήματα θα συνεχίζονται και ποτέ δε θα αξιωθούμε στη χώρα μας να φτάσουμε στους στόχους:

- Να γίνουμε, επιτέλους, εντελώς αυτάρκεις σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα στην Πατρίδα μας.

- Να μη χρειάζεται στο εξής να εισάγουμε αίμα από το εξωτερικό και το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

- Να μην αναβάλλονται στο μέλλον χειρουργεία από έλλειψη αίματος στα Νοσοκομεία μας  και

- Να μην κινδυνεύει ποτέ κάποια ζωή από έλλειψη αίματος στην Ελλάδα και πουθενά στον κόσμο.

Πιστεύουμε ότι θα μελετήσετε την πρότασή μας με τη δέουσα προσοχή και ελπίζουμε να τη λάβετε σοβαρά υπόψη σας και να φροντίσετε να υλοποιηθεί, για να διαδοθεί καλύτερα η ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη Χώρα μας και να γίνουν και άλλοι υγιείς συμπολίτες μας Εθελοντές Αιμοδότες.