ΔΤ Περιοδείας του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην Αχαΐα, Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΔΤ Περιοδείας του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην Αχαΐα, Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Περιοδεία στην Αχαΐα πραγματοποιούν οι κ.κ. Νίκος Νικολόπουλος, Θεόδωρος Καράογλου, Γιώργος Βερναδάκης του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ.

Image Image Image

Το κλιμάκιο του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 σειρά συναντήσεων με παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς μεταξύ των οποίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγίου, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αιγιαλείας και η Επιμελητηριακή Κίνηση Εμπόρων Αιγίου.  

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Αχαΐας στην Πάτρα, ο Τομεάρχης Εργασίας κος Νίκος Νικολόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων «Πέρασε καιρός από τότε που ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως "το φάρμακο που φέρνει η κυβέρνηση στη χώρα μπορεί να σκοτώσει τον ασθενή" και τη δικαίωση αυτής της άποψης τη βλέπουν ξεκάθαρα όλοι τώρα. Τώρα, που γίνεται σαφές ότι το μνημόνιο που αμαχητί υιοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επιτρέποντας στο ΔΝΤ να πατήσει πόδι στην Ευρώπη, δεν λύνει, αλλά διογκώνει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, την οποία βυθίζει σε ύφεση, ενώ παράλληλα καταδικάζει τον ελληνικό λαό σε φτώχεια, υπανάπτυξη και ανεργία».

Ενώ κατά τη συνέντευξη τύπου υπογραμμίσθηκε για ακόμα μία φορά ότι και οι περιοχές της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας πληρώνουν το βαρύ τίμημα του μνημονίου, που ήρθε να προστεθεί στην έτσι κι αλλιώς χρόνια υπανάπτυξη του δυτικού άξονα. Οι προσπάθειες ανάκαμψης που ξεκίνησαν επί κυβερνήσεων της Ν.Δ. σκόνταψαν στη μήνη της φύσης, με τις πυρκαγιές και τους σεισμούς που έπληξαν τις εν λόγω περιοχές, ενώ μετά τις εκλογές του 2009 πάγωσαν παντελώς από τη λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ, που όχι μόνο δεν τήρησε τα υπεσχημένα της για την περιοχή, αλλά ισοπέδωσε τα πάντα.

Η εξόρμηση του Τομέα Εργασίας της Ν.Δ στην Ελλάδα θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, καθώς σε όλη τη χώρα η ανεργία έχει χτυπήσει την πόρτα της ελληνικής οικογένειας και ο φόβος και η ανασφάλεια για το μέλλον έχουν γίνει αχώριστοι σύντροφοι των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του κλιμακίου του Τομέα Εργασίας της Ν.Δ.  στην Αχαΐα θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις και συναντήσεις στα Εργατικά Κέντρα, στα εργοστάσια και τα εργοτάξια, στο ΙΚΑ, στα Επιμελητήρια και στα Δημαρχεία. Κύρια επιδίωξη είναι να συναντηθούν οι υπεύθυνοι του Τομέα εργασίας με τους ανθρώπους που έχουν υποστεί τις συνέπειες της οικονομικής κυβερνητικής πολιτικής, που έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται, που ζουν με το αβέβαιο μέλλον της βιωσιμότητας της επιχείρησής τους, της θέσης εργασίας τους, καθώς η επίσημη ανεργία στη Δυτική Ελλάδα για τον περασμένο Νοέμβριο ξεπέρασε το 13%, έναντι 8% περίπου που ήταν ένα χρόνο πριν.  Ποσοστά ωστόσο, που στην πραγματικότητα αποτυπώνονται ακόμα πιο υψηλά, ξεπερνώντας ακόμα και το 20%.

Τη σημερινή εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής αγοράς εργασίας συνθέτουν επιχειρησιακές συμβάσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, μηδενικές επενδύσεις, εκτίναξη της ανεργίας, μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών. Ενώ την εικόνα αποκαθήλωσης κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους συμπληρώνουν η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, οι περικοπές σε φάρμακα και ιατρικές δαπάνες, πολιτικές που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση και κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα την ελληνική κοινωνία.

Για ακόμη μία φορά τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου, ώστε να δοθεί χρόνος και χώρος απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της Ελλάδας. Ενώ παράλληλα υπογραμμίσθηκε ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσει την επικαιροποιημένη πρόταση του κόμματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση, μία πρόταση που στον τομέα εργασίας αφορά στην παράλληλη κινητροδότηση επενδύσεων και ανακούφιση των επιχειρήσεων, αλλά και στις ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Στον αντίποδα όλων αυτών που προτάσσει η κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, το κλιμάκιο του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. υπογραμμίζει ότι: «Εμείς λέμε: Εμπιστοσύνη στον Έλληνα! Εμπιστοσύνη στον έμπορο, τον βιοτέχνη, τον επιχειρηματία. Εμπιστοσύνη και στο ελληνικό μυαλό, στα φωτεινά μυαλά, που έχει παντού ο τόπος μας και στους ανθρώπους του έντιμου μεροκάματου. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν πολλά, αρκεί να τους δοθεί εμπιστοσύνη και κίνητρο. Αρκεί να καταλάβουν πως ο σύγχρονος πατριωτισμός που έχουμε ανάγκη είναι η προσωπική ανάπτυξη του καθενός με οργάνωση και σχέδιο, αλλά και να πάψουν να αισθάνονται ως... πειραματόζωα αφαίμαξης. Γιατί αυτόν τον "πατριωτισμό" εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ και ο οποίος φυσικά, έχει ήδη γελοιοποιηθεί από τον κόσμο».