Δήλωση του Θ. Καράογλου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δήλωση του Θ. Καράογλου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 

Η σημερινή ημέρα, η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα τιμής στις γυναίκες. Είναι μία μέρα αποτίμησης φόρου τιμής σε όλα αυτά που πρεσβεύει η γυναίκα, στη γυναίκα μάνα, στην εργαζόμενη γυναίκα, τη γυναίκα αγρότισσα, τη γυναίκα επιστήμονα, τη γυναίκα φοιτήτρια, τη γυναίκα νοικοκυρά, τη σύζυγο, την αδελφή.

Από το 1977, όταν και καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η σημερινή μέρα ως Ημέρα της Γυναίκας, έως και σήμερα θα πρέπει να αναλογισθούμε σε πρακτικό επίπεδο τι βήματα έχουν γίνει στη χώρα μας, που να διασφαλίζουν στην πράξη και επί της ουσίας την ισότητα, την ισονομία και την εξάλειψη φαινομένων ρατσισμού και κακοποίησης με θύματα γυναίκες.

Ωστόσο, οι διαπιστώσεις δεν είναι αρκετές, χρειάζονται πράξεις που να αποδεικνύουν και να επιβεβαιώνουν τη βούληση της πολιτείας. Δυστυχώς, η Ελληνίδα σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις επιταγές της πολιτικής του μνημονίου, που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται αντιμέτωπη με την αντιαναπτυξιακή πολιτική που βυθίζει στην ύφεση την ελληνική οικονομία και ανεβάζει στα ύψη τα ποσοστά της ανεργίας, πλήττοντας κυρίως τις ίδιες, βρίσκεται αντιμέτωπη με την αντικοινωνική πολιτική που πλήττει την πολύτεκνη μητέρα, την ανύπαντρη μητέρα, καθώς και τη μονογονεϊκή οικογένεια.

Ο ρόλος της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία είναι σύνθετος, είναι πολυδιάστατος. Οι γυναίκες δίνουν καθημερινά πολλαπλούς μικρούς και μεγάλους αγώνες μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, στον εργασιακό χώρο, στην κοινωνία, στην πολιτική και αξίζουν τον σεβασμό, τη στήριξη και την εκτίμηση όλων μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις γυναίκες, σε όλες τις Ελληνίδες.