Δήλωση του Θ. Καράογλου αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική απέναντι στην ΕΛΒΟ

Δήλωση του Θ. Καράογλου αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική απέναντι στην ΕΛΒΟ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική απέναντι στην ΕΛΒΟ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ και καιρό έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να αφήσει την αδράνεια και την αδιαφορία και να προχωρήσει σε ενέργειες και αποφάσεις προκειμένου να δώσεις λύσεις για να συνεχίσει την ομαλή λειτουργία της η ΕΛΒΟ, μια πολύτιμη αμυντική βιομηχανία της χώρας που παράλληλα δίνει δουλειά σε 500 περίπου εργαζόμενους και εκατοντάδες άλλους σε δορυφορικές επιχειρήσεις.

Η λύση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, η χρηματοδότηση των χρεών της επιχείρησης, η ανάθεση εργασιών από το Υπουργείο Άμυνας, η χορήγηση ρευστότητας για να προχωρήσουν οι παραγγελίες από τον Κυπριακό Στρατό και τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι ενέργειες που επείγει να γίνουν σήμερα.

Δυστυχώς, για τους 500 περίπου εργαζομένους και τις δεκάδες άλλες δορυφορικές επιχειρήσεις, που ζουν μέσα από την ΕΛΒΟ, οι προθέσεις των αρμόδιων υπουργών δε φαίνεται να αλλάζουν και η επιχείρηση μαθηματικά οδηγείται σε κλείσιμο. Ανικανότητα, αδιαφορία ή άλλες σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από αυτή την εξέλιξη;

Όποιος και αν είναι ο λόγος, καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωσταντίνου, αλλά και τον υπουργό Άμυνας κ. Βενιζέλο να αλλάξουν άμεσα τακτική και να δώσουν λύσεις στο τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Η Θεσσαλονίκη και η Β. Ελλάδα δεν αντέχουν άλλη ανεργία και άλλη αποβιομηχάνιση».