«Να επενδύσουμε σε παιδεία και πολιτισμό», δήλωση του ΥΜΑΘ, Θ. Καράογου κατά τη συνάντηση με το Δ.Σ. του «Σχολείου Ολύμπου-Πιερίων»

«Να επενδύσουμε σε παιδεία και πολιτισμό», δήλωση του ΥΜΑΘ, Θ. Καράογου κατά τη συνάντηση με το Δ.Σ. του «Σχολείου Ολύμπου-Πιερίων»

Συνάντηση με το Δ.Σ. του «Σχολείου Ολύμπου-Πιερίων», τα μέλη του οποίου επιθυμούν την ίδρυση ενός «Διεθνούς Ιδρύματος Κλασικών Σπουδών και Ερευνών» με έδρα την Πιερία, υποδέχτηκε σήμερα (Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012), στο Διοικητήριο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου. 

Image

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε «θαυμαστή» την πρωτοβουλία που προωθούν από κοινού όλοι οι φορείς και σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο νομό Πιερίας, προσθέτοντας πως «η παιδεία και ο πολιτισμός είναι δυο τομείς στους οποίους η χώρα μας πρέπει να επενδύσει».

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Κάτι νέο, κάτι εντυπωσιακό, γεννιέται στην Πιερία. Είναι μια θαυμαστή πρωτοβουλία η οποία έχει τη στήριξη όλων των φορέων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο νομό Πιερίας και αφορά στην ανάδειξη του Ολύμπου. Μιας περιοχής, η οποία αξίζει τον κόπο και πρέπει να προβληθεί διότι, μεταξύ άλλων, στέλνει μηνύματα σχετικά και με τη διαχρονική εθνικότητα της  Μακεδονίας μας».

«Θεωρώ», συνέχισε ο Υπουργός,  «ότι είναι μια προσπάθεια ιδιαίτερα σημαντική και πρέπει να αγκαλιαστεί, κάτι που κάναμε από την πρώτη στιγμή ως Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στη συνάντηση που είχαμε με τους φορείς της Πιερίας.  Η παιδεία και ο πολιτισμός είναι δυο τομείς στους οποίους πρέπει ως χώρα να επενδύσουμε. Το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης είναι στραμμένο προς την κατεύθυνση αυτή και πιστεύω ότι πάρα πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Η πρωτοβουλία των φορέων του νομού Πιερίας συμβάλλει ξεκάθαρα στην κατεύθυνση αυτή και για αυτό το λόγο τη στηρίζουμε».

Από την πλευρά τους, τα μέλη του Δ.Σ. «Σχολείο Ολύμπου-Πιερίων» ευχαρίστησαν τον ΥΜΑΘ για τη συνάντηση και υποστήριξαν ότι η ίδρυση ενός Διεθνούς Ιδρύματος Κλασσικών Σπουδών και Ερευνών στην περιοχή του Ολύμπου θα αναδείξει την ιστορία και τη μυθολογία της περιοχής, ενώ παράλληλα μπορεί να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη του νομού Πιερίας και της Β. Ελλάδας γενικότερα.