«Η ισχύς εν τη ενώσει για ΥΜΑ-Θ και Περιφέρειες», δήλωση ΥΜΑΘ, Θ. Καράογλου κατά τη συνάντηση με τους Αντιπεριφερειάρχες Χαλκιδικής, Πιερίας και Κιλκίς.

«Η ισχύς εν τη ενώσει για ΥΜΑ-Θ και Περιφέρειες», δήλωση ΥΜΑΘ, Θ. Καράογλου κατά τη συνάντηση με τους Αντιπεριφερειάρχες Χαλκιδικής, Πιερίας και Κιλκίς.

Για τις προοπτικές αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας συζήτησε σήμερα, Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, με τους Αντιπεριφερειάρχες Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και Κιλκίς Χρήστο Γκουντενούδη, με τους οποίους είχε σειρά επαφών στο Υπουργείο.

ImageImage

Στη διάρκεια των συναντήσεων, ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι η Βόρεια Ελλάδα θα πρέπει να τεθεί και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης, τονίζοντας ότι το ΥΜΑ-Θ σκοπεύει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του τόπου μας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με υπευθυνότητα, σχέδιο αλλά και βούληση για πρόοδο, ανάπτυξη και κοινή δράση, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού πρέπει να συνεργαστούμε εποικοδομητικά, για την προώθηση όλων εκείνων των πολιτικών που θα επαναφέρουν τη Μακεδονία και τη Θράκη στον αναπτυξιακό χάρτη».

Πρόσθεσε δε, ότι «στην προσπάθεια της κυβέρνησης να λειτουργήσει αποκεντρωτικά, το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης αποτελεί πολύτιμο εργαλείο, στηρίζοντας Περιφέρειες οι οποίες ήταν για χρόνια μακριά από το ενδιαφέρον της κεντρικής διοίκησης του κράτους. Το τρίπτυχο για να ξαναδώσουμε την ελπίδα στους Έλληνες πολίτες είναι ανάπτυξη της οικονομίας, στήριξη της αγοράς και εφαρμογή των αναπτυξιακών προγραμμάτων.   Η προσπάθεια είναι συλλογική και μόνο αν πορευτούμε έχοντας ως αρχή τη φράση “η ισχύς εν τη ενώσει”, θα επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Από την πλευρά τους, οι τρεις Αντιπεριφερειάρχες ευχαρίστησαν τον Υπουργό για τη συνάντηση, επισημαίνοντας ότι η Κεντρική Μακεδονία έχει τα εφόδια να αποτελέσει τουριστικό, αναπτυξιακό και οικονομικό κόμβο. Αρκεί, όπως είπαν, να προσελκυθούν επενδύσεις, να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να υλοποιηθούν τα έργα υποδομής.