Συνάντηση για την 4η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας του ΥΜΑΘ, Θ. Καράογλου.

Συνάντηση για την 4η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας του ΥΜΑΘ, Θ. Καράογλου.

                   

Ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου και τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.

ImageImage

Μια σημαντική εξέλιξη επιτεύχθηκε για το θεσμό της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας, η οποία φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης. Συγκεκριμένα, συνάντηση με τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, το απόγευμα της Πέμπτης 12 Ιουλίου, στην Θεσσαλονίκη. Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας, ένα θεσμός που χρόνο με το χρόνο ενδυναμώνεται, και συζητήθηκαν οι περαιτέρω προοπτικές της.

Ως «θαυμάσια πρωτοβουλία» που στηρίζει την «ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και όχι μόνον», χαρακτήρισε ο κ. Καράογλου την Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας και τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης είναι νεοσύστατο, «η φετινή έκθεση θα είναι υπό την αιγίδα του», ενώ υπογράμμισε ότι «θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο ώστε η πρωτοβουλία αυτή να στηριχθεί με κάθε τρόπο».

Οι δύο πλευρές, επίσης, αντάλλαξαν απόψεις για τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν ώστε η χώρα να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, βγαίνοντας από το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης. Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στους αναπτυξιακούς στόχους της Μακεδονίας και Θράκης για τους οποίους ο Υπουργός υπογράμμισε ότι «φιλοδοξούμε με τη συνεργασία όλων να κάνουμε το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης πρότυπο αναπτυξιακό εργαλείο ώστε να πετύχουμε το ζητούμενο που είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας».

Μετά το πέρας της συνάντησης o Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια πολύ καλή και εποικοδομητική συνεργασία με τον Δήμαρχο Κατερίνης και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας. Συζητήσαμε και συναποφασίσαμε ότι το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης οφείλει, παρά το γεγονός ότι είναι νεοσύστατο, να είναι κοντά σε τόσο θαυμαστές πρωτοβουλίες όπως αυτή της διοργάνωσης της 4ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας. Έτσι, η φετινή έκθεση θα είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και βεβαίως θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο έτσι ώστε μια πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία, η οποία συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και όχι μόνον, να στηριχθεί με κάθε τρόπο. Φιλοδοξούμε και αισιοδοξούμε ότι με τη συνεργασία όλων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων, να κάνουμε το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης πρότυπο αναπτυξιακό εργαλείο ώστε να πετύχουμε το ζητούμενο που είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας. Η Μακεδονία και Θράκη δικαιούται και πρέπει να αναβαθμιστεί, θα πρέπει να επιλύσει σημαντικά ζητήματά της, θα πρέπει να επιτύχουμε την ανάπτυξη που είναι το μεγάλο ζητούμενο».