Δήλωση Θ. Καράογλου μετά την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Δήλωση Θ. Καράογλου μετά την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

«Ηγετική ήταν η παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Oι πολίτες της Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Προέδρου μας και κατέκλυσαν τον χώρο της ΔΕΘ.

Οι Θεσσαλονικείς δεν ξεχνούν ότι η πόλη, ο Νομός Θεσσαλονίκης αλλά και όλη η Μακεδονία μας ήταν διαρκώς στο περιθώριο της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Δεν ξεχνούν ότι τα μεγάλα έργα υποδομής ολοκληρώθηκαν ή ξεκίνησαν επί κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και ματαιώθηκαν ή υποχρηματοδοτήθηκαν επί κυβερνήσεων  του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή την πραγματικότητα, που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα δεν την ξεχνάμε. Αυτό είναι και το διακύβευμα της 6ης Μαΐου. Η επόμενη μέρα και η πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας, όπως τόνισε και από το βήμα της ΔΕΘ, ο Αντώνης Σαμαράς.

Σε αυτή την πολιτική σταθερότητα έχει συμβάλλει η Νέα Δημοκρατία, μέσα από μία δύσκολη πορεία τα τελευταία δυόμισι χρόνια της διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, κάνοντας υπεύθυνη αντιπολίτευση σε αντίθεση με τους λαϊκισμούς και τις ακρότητες των αντιπάλων του παρελθόντος. Όταν  παρουσιάσαμε το πρόγραμμα της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση δεχθήκαμε κριτική από πολλούς. Σήμερα δικαιωθήκαμε σε όσα λέγαμε. Εν όψει των εκλογών προβάλουμε ξανά την ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από την κρίση.

Θέση δεν άλλαξε η ΝΔ, θέση αλλάξανε όλοι οι άλλοι, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, που τώρα έρχονται στα λόγια μας. Η ΝΔ επέδειξε σταθερότητα, αλλά και υπευθυνότητα, όταν αυτό ήταν αναγκαίο για τη διασφάλιση του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας. Η χώρα χρειάζεται την τόλμη και την πολιτική σταθερότητα της ΝΔ που έχει συγκεκριμένο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα».