(Άρθρο): "Συνεχίζουμε μαζί, τολμηρά μπροστά!"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Politik.gr",που δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2024.

"Συνεχίζουμε μαζί, τολμηρά, μπροστά!"

Οι πρόσφατες αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο δείχνουν ότι το μήνυμα των ευρωεκλογών ελήφθη! Και δεν είναι άλλο από το να συνεχίσουμε την πορεία μας με περισσότερη δουλειά, λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις, σε μια κατεύθυνση που οδηγεί μονάχα προς τα εμπρός. Αυτή είναι η πυξίδα μας και κλειδί της επιτυχίας η αφοσίωση και η εργατικότητα, όπως τόνισε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κάναμε, λοιπόν, την αυτοκριτική μας και προχωρούμε ακόμα πιο δυναμικά, εναντίον των προβλημάτων, που είναι οι αληθινοί μας αντίπαλοι, ώστε οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούμε να αποκτήσουν πραγματικό νόημα και να αφήσουν ένα ευδιάκριτο αποτύπωμα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, οικοδομώντας παράλληλα την ισχυρή Ελλάδα του 2027. Σε τελική ανάλυση, οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου αποτέλεσαν έναν ακόμη σταθμό στην 50χρονη διαδρομή της Νέας Δημοκρατίας.
Όμως, όπως πολύ σωστά επισήμανε ο Πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, είναι και μια αφετηρία προς την τριετία που ακολουθεί. Άλλωστε, η επόμενη ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης βρίσκει την παράταξή μας πρώτη δύναμη και με πολιτική ισχύ μεγαλύτερη από το άθροισμα των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την πατρίδα μας ευρωπαϊκό πυλώνα σταθερότητας.
Φυσικά, αυτή η συνθήκη που έχει διαμορφωθεί, δεν αναιρεί το γεγονός ότι με την ψήφο τους οι συμπολίτες μας έστειλαν ένα ευδιάκριτο μήνυμα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου.
Προς αυτήν την κατεύθυνση ανακοινώθηκε ότι έσοδα 300 εκατομμυρίων ευρώ από την έκτακτη εισφορά στα διυλιστήρια θα κατευθυνθούν σε ευάλωτους και συνταξιούχους, ενώ δίνουμε έμφαση στην αύξηση των ονομαστικών μισθών, στον εκσυγχρονισμό του κράτους, στην αναβάθμιση της υγείας και στην τόνωση της οικονομίας, ώστε η ανεργία να συνεχίσει να μειώνεται.
Όσον αφορά στο μείζον ζήτημα της ακρίβειας, είναι μια πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή. Όμως και εδώ προσπαθούμε να μειώσουμε την τιμή στο ράφι προς όφελος του καταναλωτή, ειδικά στο σούπερ μάρκετ και στα τρόφιμα. Ήδη, τον Μάιο είχαμε τον 7ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, την ίδια στιγμή που το κράτος, μέσα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που διαθέτει, θέλει να εξασφαλίσει μια αγορά η οποία δουλεύει ανταγωνιστικά και θα εξαλείψει ολιγοπωλιακά φαινόμενα ή φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Παράλληλα, δείχνουμε έμπρακτη στήριξη στους αγρότες, ακούγοντας τα αιτήματά τους και αντιμετωπίζοντας δομικά ζητήματα σχετικά με το κόστος παραγωγής. Στην πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έγινε εκτενής αναφορά στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου που έχει ικανοποιήσει η κυβέρνηση, καθώς παρατείνεται το πρόγραμμα «Γαία», εφαρμόζεται ο πιο δίκαιος μηχανισμός επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, ενώ συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους των λιπασμάτων, των ζωοτροφών και των φυτοφαρμάκων.
«Μαζί στα καλύτερα», λοιπόν, όπως εύστοχα σημείωσε ο Πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Για τον λόγο αυτόν, συνεχίζουμε μαζί, σταθερά, τολμηρά, μπροστά!