Κοπή Βασιλόπιτας 2007 (Ξενοδοχείο Porto Palace)

Κοπή Βασιλόπιτας 2007 (Ξενοδοχείο Porto Palace)

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Porto Palace πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 21 Ιανουαρίου η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Β' περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρου Καράογλου.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Α΄ Θεσ/νικης Γκιουλέκας Κώστας, Ιωαννίδης Γιάννης, Σπηλιόπουλος Τάσος, ο βουλευτής Β' Θεσ/νικης Γαλαμάτης Δημήτρης, ο βουλευτής Κιλκίς Κιλτίδης Κώστας, ο βουλευτής Καρδίτσας Τσιάρας Κώστας, ο βουλευτής Πιερίας Καρπούζας Αντώνης, ο βουλευτής Κοζάνης Κασαπίδης Γιώργος, ο βουλευτής Ημαθίας Χαλκίδης Μιχάλης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Φρατζής Ιάκωβος, ο Διευθυντής της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Τσολέκας Λεωνίδας, ο Πρόεδρος της Β' Νομαρχιακής ΝΔ Καραμανλής Βασίλης, οι Δήμαρχοι του Νομού, ο Αναπληρωτής Νομάρχης Ψωμιάδης Διονύσης, η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αηδονά Αθηνά, η Έπαρχος Λαγκαδά Καλαϊτζή Πόπη, όλοι οι Αντινομάρχες και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, ο Υποδιοικητής ΟΓΑ πρώην βουλευτής Ζαχαράκης Κώστας, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μαγόπουλος Σωτήρης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Νεολαίας και Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γάκης Βασίλης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ευλόγησε την βασιλόπιτα ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

Πριν την έναρξη της κεντρικής ομιλίας του Θόδωρου Καράογλου πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για τον δημοσιογράφο Νίκο Μέρτζο και του απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα. Μιλώντας ο Θόδωτος Καράογλου για το έργο και την προσφορά του Νίκου Μέρτζου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Νίκος Μέρτζος έχει διαγράψει μία μακρόχρονη πορεία και έχει υπηρετήσει τον τόπο του από διαφορετικές κάθε φορά θέσεις, με την ίδια όμως συνέπεια και αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνισμό. Ως δημοσιογράφος και διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας «Ελληνικός Βορράς» με όπλο του την πένα και την γραφή του έδωσε το δικό του στίγμα, τους δικούς του αγώνες για τη Μακεδονία. Ανέδειξε όπως κανένας άλλος τα εθνικά μας θέματα και δεν δίστασε ποτέ και απέναντι σε κανέναν να υπερασπιστεί την ελληνικότητα της Μακεδονία . Οι μάχες που έχει δώσει και που δίνει καθημερινά ο Νίκος Μέρτζος για την Μακεδονία δεν είναι προσωπικές. Είναι μάχες εθνικές, μάχες που αφορούν τον κάθε μακεδόνα, τον καθένα από μας ξεχωριστά, τα παιδιά μας. Δυστυχώς εμείς οι Μακεδόνες πρέπει να υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο και να δίνουμε μια συνεχή μάχη προάσπισης της εθνικής μας ταυτότητας, της ιστορίας του τόπου μας.»


Στην κεντρική ομιλία του ο κ. Καράογλου επισήμανε:

«Η Νέα Διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συμπληρώνει τρία χρόνια. Τρία χρόνια στα οποία προωθήθηκαν γενναίες, τολμηρές, μερικές φορές και επώδυνες μεταρρυθμίσεις οι οποίες όμως είναι απολύτως απαραίτητες για τον τόπο και τις επιζητεί η πλειοψηφία των πολιτών και οι οποίες θέτουν τις βάσεις για την ανάπτυξη του τόπου και την αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών. Σύντομα τα αποτελέσματά τους θα είναι ορατά και στην καθημερινότητα. Ήδη με την φορολογική μεταρρύθμιση, τη διεύρυνση του αφορολογήτου ορίου και την μείωση των φορολογικών συντελεστών εκατομμύρια Έλληνες δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο. Το κοινωνικό πρόσωπο εμφανίζεται στις διόλου ευκαταφρόνητες αυξήσεις στα επιδόματα του ΕΚΑΣ και την αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ, η μείωση της ανεργίας είναι αισθητή όπως και η αύξηση του επιδόματος ανεργίας. Η οικονομική πολιτική αποδίδει και σύντομα τα θετικά της αποτελέσματα, οι δικές σας προσπάθειες θα φανούν και στον οικογενειακό προϋπολογισμό, θα υπάρχει δηλαδή περισσότερο χρήμα σε κάθε νοικοκυριό.
Τα ελλείμματα περιορίζονται, η ανεργία μειώνεται, οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμένουν υψηλοί, αυξάνονται οι ξένες επενδύσεις και οι ελληνικές εξαγωγές, οι αποκρατικοποιήσεις προχωρούν βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την αποτελεσματικότητα, αυξάνεται και η απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων, η ελληνική οικονομία αναμένεται τον Μάιο να βγει από την δημοσιονομική επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλα αυτά με τη συνετή και υπεύθυνη οικονομική πολιτική που εφάρμοσε αλλά κυρίως με τις δικές σας θυσίες και προσπάθειες.»

Αναφορικά με την πόλη της Θεσσαλονίκης ο κ. Καράογλου επισήμανε την σημασία των μεγάλων έργων:
«Στη Θεσσαλονίκη περάσαμε επιτέλους από την περίοδο των λόγων στην περίοδο των πράξεων. Η ΝΔ δίνει λύσεις και σχεδιάζει ήδη για το μέλλον του νομού και του ευρύτερου βορειοελλαδικού χώρου. Εγνατία Οδός και ενεργειακά δίκτυα σε γενικότερο επίπεδο και Μετρό, που επιτέλους κατασκευάζεται όσο και αν δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε, υποθαλάσσια, αεροδρόμιο, λιμάνι και άλλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις δίνουν νέο όραμα και προοπτικές. Επίσης Ζώνη Καινοτομίας και Διεθνές Πανεπιστήμιου υπογραμμίζουν το ρόλο που οφείλουμε να διαδραματίσουμε, ιδιαίτερα μετά την ένταξη Ρουμανίας και Βουλγαρίας στην ευρωπαϊκή ένωση, στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης: ως κέντρου έρευνας, καινοτομίας, επιστήμης και νέων τεχνολογιών.»

Και συνέχισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας:
«Η μεταφορά του αεροδρομίου στα δυτικά του νομού, η μεταφορά της ΔΕΘ εκτός Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, η αποκέντρωση των Πανεπιστημιακών Σχολών, η δημιουργία Ιπποδρομιακού Κέντρου στο νομό, η αποκατάσταση του οικοσυστήματος της λίμνης Κορώνεια, η επίλυση του προβλήματος σχολικής στέγης, η υλοποίηση μικρών οδικών έργων στους καποδιστριακούς δήμους, η ταχύτατη ένταξη πολεοδομικών σχεδίων, η επέκταση των αστικών συγκοινωνιών για όλες τις περιοχές που έμειναν εκτός, η δημιουργία προαστιακού σιδηροδρόμου, η δημιουργία νέου βιοτεχνικού πάρκου στην επαρχεία Λαγκαδά και η αλλαγή ζωνών κινήτρων.»

Και καταλήγοντας τόνισε:
«Υπάρχουν επομένως πολλά ακόμα να γίνουν, ώστε να καλυφθούν τα κενά της 20ετούς διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, που δεν ήθελε ή δεν μπόρεσε να δώσει λύσεις, αλλά για να είμαστε δίκαιοι η ΝΔ έχει παράγει ένα σπουδαίο και μεγάλο έργο για μόλις 3 χρόνια που είναι στην κυβέρνηση. Και στα επόμενα χρόνια, και μέχρι τις εκλογές, και στην επόμενη 4ετία της θα κάνει ακόμα περισσότερα.
Και τα αποτελέσματα της τα αναγνωρίζουν οι πολίτες όπως αποτυπώνεται διαρκώς και στις δημοσκοπήσεις, όπου η ΝΔ είναι πρώτη, κυρίαρχη και με διαφορά, αλλά και στο ότι ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με τεράστια διαφορά του Γιώργου Παπανδρέου σε όλους τους δείκτες. Οι πολίτες εμπιστεύονται ΝΔ και Κώστα Καραμανλή. Και αυτό αποτυπώθηκε και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, στις νομαρχίες και τους μεγάλους δήμους από τις οποίες η ΝΔ βγήκε ενισχυμένη.
Στην πολιτική ατζέντα του 2007 βέβαια δεν αποκλείω διορθωτικές σε πρόσωπα και δομικές σε σύνθεση αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ώστε με μεγαλύτερη δυναμική να πάμε προς τις εκλογές για μια νέα ευρεία νίκη και πλειοψηφία ώστε να είμαστε δυνατοί και ισχυροί για νέες μεταρρυθμίσεις. Αυτό όμως που ακόμη χρειάζεται είναι εμβάθυνση της Δημοκρατίας και μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων, στην ίδια την πολιτική. Έχω προτείνει για να σπάσει και το απόστημα της σκιάς της διαπλοκής αλλά και τους σταρ σύστεμ μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200 και παράλληλη δημιουργία μικρών μονοεδρικών περιφερειών για άμεση γνωριμία και επαφή πολιτών και πολιτικών. Αυτό που εμείς έχουμε δηλαδή.»