Εκδήλωση για την "Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας"

Εκδήλωση για την "Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας"

Με τριαντάφυλλα, καλλυντικά, αλλά και ενημερωτικά φυλλάδια για ζωτικά θέματα υγείας (καρκίνος του τραχήλου της μήτρας), εργασίας, ισότητας, κακοποίησης, εμπορίας ανθρώπων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών και του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας υποδέχθηκε ο Θεόδωρος Καράογλου περισσότερες από χίλιες κυρίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 8 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο της Αποθήκης Δ στο Λιμάνι για να τιμήσουν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κύριος Παναγιώτης Ψωμιάδης, η Έπαρχος Λαγκαδά κυρία Πόπη Καλαϊτζή, η υπεύθυνη Γυναικών Διοικούσας Επιτροπής «ΝΔ» Θεσσαλονίκης κυρία Φανή Παρτσαφυλλίδου, η Αντιπρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κυρία Νανά Μπρέντα, η Νομαρχιακή Σύμβουλος κυρία Ελένη Φύκα, η Πρόεδρος της Σχολής Τυφλών κυρία Βάσω Σακαλή, η κυρία Πίτσα Ράλλη μέλος της Κεντρικής Διοίκησης Τεχνικού Επιμελητηρίου, η κυρία Αγγελική Σαρδέλη Γενική Γραμματέας Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωση ήταν η βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ζέττα Μακρή. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κύριος Καράογλου «η κυρία Μακρή συμπυκνώνει με τον καλύτερο τρόπο τις αρετές της σύγχρονης γυναίκας και πολιτικού: οικογένεια, πολιτική και επαγγελματική επιτυχία και θηλυκότητα πάνω απ' όλα παραμένοντας ταυτόχρονα μια άξια μητέρα, μια πετυχημένη επαγγελματίας, μια καταξιωμένη πολιτικός αλλά προπαντός και μια ωραία και εντυπωσιακή γυναίκα».

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κύριος Καράογλου πριν καλέσει στο βήμα τη βουλευτή Μαγνησίας κυρία Ζέττα Μακρή ανέφερε:
«Η θέση της γυναίκας είναι πρωταγωνιστική στην αρμολόγηση μιας ισχυρής οικογένειας και κοινωνίας και είναι πια η ώρα να γίνει ακόμη πιο δυνατή και έντονη και στα κοινά, στην αυτοδιοίκηση και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Διότι αν και έχουν γίνει πολλά βήματα τα τελευταία χρόνια, υπενθυμίζω πως για πρώτη φορά πρόεδρος της Βουλής είναι γυναίκα, απομένουν περισσότερα ώστε η γυναίκα να βρει τη θέση που της αξίζει στην πολιτική, και εδώ θα θυμίσω πως μονάχα 28 γυναίκες εκλέχθηκαν δήμαρχοι στις πρόσφατες εκλογές στους 1000 δήμους της χώρας. Νέος στίβος αγώνα λοιπόν για όλες και εδώ όλες εσείς οι Θεσσαλονικιές μπορείτε να πρωτοπορήσετε έχοντας και ως φάρο την Ελένη Σκούρα από τη Θεσσαλονίκη που στη δεκαετία του 50 εκλέχθηκε η πρώτη ελληνίδα βουλευτής.»