Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση (Κέντρο Πολιτεία)

Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση (Κέντρο Πολιτεία)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική του εκδήλωση του Θεόδωρου Καράογλου τηνΤρίτη 11 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο "Πολιτεία" στην περιοχή του αεροδρομίου.
Περισσότερα από 3.000 άτομα ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του βουλευτή δημιουργώντας το αδιαχώρητο τόσο στο εσωτερικό της αίθουσας, όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κος Παναγιώτης Ψωμιάδης τίμησε με την παρουσία του τον Θόδωρο Καράογλου και απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό πριν ανέβει στο βήμα ο βουλευτής.
Ομιλία Θεόδωρου Καράογλου:

Στο ξεκίνημα της σημερινής εκδήλωσης αισθάνομαι για άλλη μια φορά την ανάγκη να μιλήσω προσωπικά. Και επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια από καρδιάς, συγχωρέστε μου που θα είναι συναισθηματικά φορτισμένα, συγχωρέστε μου τη συγκίνηση. Θέλω, κοιτώντας σας με ειλικρίνεια στα μάτια, κάτι που μου επιτρέπει η σχέση εμπιστοσύνης που τόσα χρόνια μαζί χτίσαμε, να σας καλωσορίσω θερμά και να σας ευχαριστήσω που για ακόμη μια φορά με τιμήσατε και ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μου.
Να σας ευχαριστήσω όμως και που τόσα χρόνια είστε στο πλευρό μου, δίπλα μου στα εύκολα και τα δύσκολα, στα χαμόγελα και τις πικρίες, στους αγώνες, στην προσπάθεια, αλλά και στο έργο, τη δημιουργία και το αποτέλεσμα.
Αγαπητοί φίλοι εσείς δίνετε πρώτοι τον αγώνα για μας και μετά δίνουμε εμείς τον αγώνα για σας.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς και πιστεύω πως ανταποκρίνομαι στις απαιτήσεις του ρόλου που το 2004 μου αναθέσατε. Και δεσμεύομαι προσωπικά και με αυτήν την ευκαιρία πως από όποια θέση και αν βρίσκομαι στο επόμενο κοινοβουλίου, απ' όποιο μετερίζι υπηρετήσω την νέα κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, πρώτα και πάντα θα υπηρετώ ασυμβίβαστα και δυναμικά τον τόπο μας, το μέλλον μας.
Αυτό είναι άλλωστε, φίλες και φίλοι, αυτό που μετράει και τελικά απομένει από την πολιτική. Η ανθρώπινη επικοινωνία και σχέση, η από κοινού προσπάθεια για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Για μένα πολιτική είναι ο άνθρωπος. Αυτό είναι πολιτική. Ο άνθρωπος. Τα θέλω και οι ανάγκες του.
Για αυτό και πρώτα και πάνω απ' όλα, υπηρετώ και αγωνίζομαι για μια κοινωνική και ανθρωποκεντρική πολιτική. Μια πολιτική ενότητας, ομοψυχίας, συνεργασίας, διαλόγου. Μια πολιτική που θα ακούει τον πολίτη, θα του δίνει λόγο και ρόλο, θα τον τοποθετεί στο επίκεντρο, μια πολιτική που θα εμπιστεύεται τον πολίτη και θα δίνει λύσεις στα προβλήματά του.
Αυτό είναι και που αναδεικνύεται ως μια ανάγκη και από την εθνική τραγωδία που ζήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Πελοπόννησο και Εύβοια, αυτό που ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή του ομιλία περιέγραψε ως ο «νέος πατριωτισμός» των Ελλήνων. Εκτός από το μέγεθος της καταστροφής που δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια, ομοίως δεν περιγράφεται εύκολα και το μέγεθος της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της αρωγής των Ελλήνων προς τους πυροπαθείς συμπολίτες τους.
Δεν θέλω, σεβόμενος τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους αλλά και όσους προσπαθούν αυτές τις δύσκολες ώρες να ξαναχτίσουν το βιος που έχασαν, να αναφερθώ σε αιτίες και ευθύνες. Ούτε είναι η ώρα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Οι ώρες απαιτούν υπευθυνότητα και ενότητα. Και οι πολίτες το αντιλαμβάνονται και το αποδέχονται.
Άλλοι δυστυχώς εξακολουθούν να κάνουν αντιπολίτευση πάνω στα καμένα, να εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο, το δάκρυ, για μικροπολιτικούς λόγους. Τους αφήνουμε μόνους στο δρόμο που χάραξαν και επέλεξαν: στο δρόμο της πόλωσης, του μηδενισμού, του λαϊκισμού και του διχασμού. Εμείς συνεχίζουμε μαζί, ενωμένοι, μια καρδιά, μια ψυχή και συμβάλουμε όλοι, ώστε να χτίσουμε από την αρχή τις περιοχές αυτές και μάλιστα ακόμα καλύτερες.
Θέλω επίσης να τονίσω κάτι. Τα όσα ακολούθησαν την ανείπωτη εθνική καταστροφή μπορούν να γίνουν ο οδηγός για το χτίσιμο του νέου κράτους, της νέας Ελλάδας. Ενός κράτους αποτελεσματικού, λειτουργικού, φιλικού, σύγχρονου, αποφασιστικού. Αλλά και ενός κράτους κοινωνικού, με πρόνοια και αρωγή για όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Και αυτός είναι ο στόχος της νέας διακυβέρνησης, της νέας τετραετίας, είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας που από τις εκλογές της Κυριακής θα λάβει νέα και πιο ισχυρή λαϊκή εντολή, ώστε να μπορεί να προχωρήσει αυτοδύναμη, πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος και ζητούν οι πολίτες: Στόχος το νέο κράτος.
Το νέο κοινωνικό κράτος, το νέο φιλικό κράτος, το νέο αποτελεσματικό κράτος, το νέο οικολογικό κράτος, το νέο αναπτυξιακό κράτος. Και αυτόν τον στόχο όλοι μαζί με οδηγό τον Κώστα Καραμανλή μπορούμε να χτίσουμε.
Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,
Στα 3.5 χρόνια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έγιναν πολλά. Η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός τίμησαν την εμπιστοσύνη μας. Εργάστηκαν με σχέδιο και πρόγραμμα για την ανοικοδόμηση του κράτους και την βελτίωση της οικονομίας, τη δημιουργία υποδομών, νέου αναπτυξιακού περιβάλλοντος, για τομές σε παιδεία και υγεία και τη στήριξη των πολιτών. Η ανεργία μειώθηκε στο 7.7% από το 11.3 που την παραλάβαμε, το έλλειμμα έπεσε κάτω από το 3%, οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμένουν υψηλοί και στην μετα-ολυμπιακή Ελλάδα.
Η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της: αποδεικνύεται στους συμβασιούχους, την επιστροφή του ΛΑΦΚΑ, την πρόοδο των έργων, το θέμα των πανωτοκιών, τις φορολογικές ελαφρύνσεις, τον περιορισμό της σπατάλης, τα μέτρα στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων, των τριτέκνων. Η κυβέρνηση σχεδιάζει με τόλμη και το μέλλον: το αποδεικνύουν οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, τη δημόσια διοίκηση, την οικονομία.
Ξέρω πως ζητάτε περισσότερα. Υπήρχαν στιγμές που θέλατε πιο γρήγορους ρυθμούς, περισσότερες παρεμβάσεις υποστήριξης. Για αυτό και συνεχίζουμε, ακόμη πιο έμπειροι και αποφασισμένοι, για να κάνουμε πράξη όλες τις δεσμεύσεις μας. Έχουμε την πολιτική βούληση και το πρόγραμμα. Και θέλω, με την ειλικρίνεια που γνωρίζετε πως σας μιλώ, να σας πω πως ήρθε η δική σας ώρα.
Η ώρα του απλού πολίτη, του αγρότη, του συνταξιούχου, του μισθωτού, του μικρομεσαίου, του επιχειρηματία έφθασε. Η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την δημοσιονομική επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιστοποιεί την επιτυχία μας στην οικονομία, πιστοποιεί πως η ελληνική οικονομία αποκτά γερές βάσεις και ορθολογική λειτουργία. Μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε γενναίες κινήσεις στήριξης όσων έχουν πραγματικά ανάγκη.
Ήδη, με συνετά βήματα, η κυβέρνηση έδειξε το δρόμο. Αύξησε το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις του ΟΓΑ, το επίδομα ανεργίας. Από το 2008 χορηγεί και το πολυτεκνικό επίδομα στους τρίτεκνους, από το 2009 θεσμοθετεί την Εθνική Κατώτατη Σύνταξη, δημιουργείται Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής το οποίο πριμοδοτείται αρχικά με 2 δισεκατομμύρια Ευρώ, ενώ μειώθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές και εκατομμύρια Έλληνες θα πληρώνουμε λιγότερο φόρο. Θα γίνουν και άλλα.
Η πολιτική του Κώστα Καραμανλή στοχεύει στον άνθρωπο. Το ξέρετε και τον εμπιστεύεστε. Το έργο μας είναι μεγάλο. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Αλλά ανάγκες υπάρχουν και άλλες. Είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε και αυτές. Ακόμη πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά, πιο αποτελεσματικά για όλους τους Έλληνες.
Φίλες και φίλοι,
Βλέπω απέναντί μου ανθρώπους απλούς, της καθημερινότητας, της εργασίας, του μόχθού. Που δίνουν αθόρυβα τον αγώνα της ζωής με τη γη, τα ζώα, τη θάλασσα, στα εργοστάσια, στις δουλειές τους. Αυτούς τους ανθρώπους, εσάς, συνηθίζουμε να αποκαλούμε «ανώνυμους». Για μένα εσείς είστε οι πρωταγωνιστές, εσείς χτίζετε τον τόπο μας, εσείς δημιουργείτε τη ζωή. Σε εσάς στηρίζομαι, για εσάς προσπαθώ, εσείς θα βρεθείτε στο επίκεντρο του νέου κράτους, της νέας πολιτικής. Δεν είναι λόγια του αέρα, είναι η δέσμευση και το πρόγραμμά μας. Και η ΝΔ αποδεδειγμένα κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της.
Θέλω να πω δυο λόγια για τα αγροτικά. Τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού χώρου είναι πολλά και δεν θα τα απαριθμήσω. Τα βιώνετε άλλωστε καθημερινά. Ούτε θα αναζητήσω τις ευθύνες στο λαθεμένο μοντέλο με το οποίο οργανώθηκε ήδη από τη δεκαετία του '80 ο αγροτικός τομέας στη χώρα, όπου οι αγρότες έπεσαν θύμα του λαϊκισμού και της έλλειψης αγροτικής πολιτικής των τότε κυβερνήσεων που είδαν ως λάφυρο τις επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις της Ε.Ε. που μετετράπησαν σε πολιτικό χρήμα. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά με τα νέα δεδομένα. Αγωνιζόμαστε για να λύσουμε τα προβλήματα και να ανοίξουμε νέες προοπτικές με νέες στοχεύσεις στον αγροτικό χώρο. Δώσαμε λύση στο πρόβλημα με τα πανωτόκια και ευνοήθηκαν πάνω από 60.000 οφειλέτες.
Ο πρωθυπουργός μάλιστα δεσμεύθηκε από τη Λάρισα πως για τους αγρότες εκείνους που δεν ρύθμισαν για οποιοδήποτε λόγο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, η Αγροτική Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης που περιλαμβάνει κατά περίπτωση διαγραφή μέρους της οφειλής τους και αποπληρωμή του υπολοίπου σε 10 χρόνια με χαμηλό επιτόκιο. Επίσης τα αφορολόγητα όρια για τα αγροτικά εισοδήματα, αυξήθηκαν κατά 2.100 ευρώ, οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ καταβάλλονται το αργότερο σ' ένα τρίμηνο από το τέλος της συγκομιδής, οι αποζημιώσεις των ΠΣΕΑ καταβάλλονται στο μισό χρόνο σε σχέση με το 2003.
Ακόμη η δέσμευσή μας για τις αγροτικές συντάξεις γίνεται πράξη. Αυξήσαμε τις συντάξεις του ΟΓΑ από τα 170 € στα 280 € και δρομολογήσαμε νέα αύξηση, για να φτάσουν, από τις αρχές του χρόνου, στα 330 €, αυξάνουμε έως και το 70% την επιδότηση επιτοκίου, δημιουργούνται νέες αγροτικές υποδομές, ενώ τέλος ιδρύονται τα Κέντρα Τοπικής Αγροτικής Ανάπτυξης. Θα πείτε υπάρχουν και άλλα τα οποία δεν έγιναν.
Βεβαίως, ναι. Αλλά δεν τα ξεχνάμε. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την υλοποίηση όλων των υποσχέσεών μας.
Η προσπάθεια θα συνεχιστεί ακόμη πιο δυναμικά με έμφαση στις νέες καλλιέργειες, την ποιότητα, την εξωστρέφεια, την άμεση καταβολή επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, την κινητροδότηση και την προστασία του περιβάλλοντος.
Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,
Εδώ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα εθνικά θέματα. Η διαχείρισή τους όμως θέλει υπευθυνότητα και όχι λαϊκισμούς. Η εθνική στρατηγική δεν μπορεί να αποκαλύπτεται στα πρωινάδικα. Κανείς βέβαια δεν πρέπει να αμφισβητεί τον πατριωτισμό και την ευαισθησία κανενός αλλά από την άλλη δεν μπορούμε και δεν πρέπει να δεχθούμε τους πολιτικούς εκφραστές των άκρων, διάττοντες αστέρες, που εμφανίζονται στον τόπο μας και με λαϊκισμό, σπέκουλα και κραυγές επιχειρούν να εκμεταλλευθούν την εθνική και πατριωτική μας ευαισθησία.
Το είπε ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής το επαναλαμβάνω και εγώ: τα Σκόπια αν θέλουν να συνεχίσουν στην ευρωατλαντική τους πορεία οφείλουν να δείξουν έμπρακτη διάθεση καλής συνεργασίας. Έχουμε ένα ισχυρό όπλο εκτός των άλλων: είναι το βέτο. Η κυβέρνηση θα το χρησιμοποιήσει αν και όταν κρίνει.
Η πραγματικότητα πάντως είναι μια και δεν αλλάζει όσο και οι εκφραστές των άκρων επιχειρούν να δημιουργούσουν στρεβλές εντυπώσεις μην λογαριάζοντας πραγματικά το εθνικό συμφέρον που απαιτεί ενότητα και ομοψυχία: τα Σκόπια δεν πρόκειται ποτέ να μπουν ως «Μακεδονία» σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και οποιοδήποτε άλλο διεθνή οργανισμό. Η «Μακεδονία» είναι μια, είναι Ελλάδα και για αυτό είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Μακεδόνες.
Το επαναλαμβάνω: τα Σκόπια δεν πρόκειται ποτέ να μπουν ως «Μακεδονία» σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και οποιοδήποτε άλλο διεθνή οργανισμό. Δεν απεμπολούμε την ιστορία και τα δικαιώματά μας.
Μιας και μιλάμε για τα εθνικά θέματα και την ιστορία μας. Ξέρω πολλοί από εσάς, αν όχι όλοι, ενοχληθήκατε, πικραθήκατε, οργιστήκατε από τα περιεχόμενα στο βιβλίο ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού. Και δικαίως λένε πολλοί: δεν αγωνίστηκαν οι γονείς μας για την ελευθερία για να μάθουν τέτοια ιστορία τα παιδιά μας. Έχετε απόλυτο δίκαιο, θεωρώ και εγώ προσωπικά απαράδεκτες, ανιστόρητες και εθνικά επικίνδυνες πολλές αναφορές του. Δεν είναι ιστορία αυτό αλλά παραπληροφόρηση.
Αλλά είναι τα αποτελέσματα της εξωτερικής πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου, όταν υπέγραφε τις σχετικές συμφωνίες με την Τουρκία που στο τέλος θα μας κάνουν να ζητήσουμε και συγνώμη γιατί δεν φύγαμε με τάξη από την Σμύρνη και την Πόλη. Από τους τόπους μας, τις πατρίδες μας που δεν ξεχνάμε. Το βιβλίο αλλάζει και δεσμεύομαι προσωπικά πως αν και αυτές οι αλλαγές δεν ικανοποιήσουν θα πάμε στην έκδοση ενός νέου βιβλίου.
Να έρθουμε και στα δικά μας. O νομός Θεσσαλονίκης μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μια μικρογραφία όλης της χώρας, τόσο γεωμορφολογικά όσο και κοινωνικοοικονομικά. Συγκεντρώνει ένα μεγάλο πολεοδομικό συγκρότημα, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, ορεινούς όγκους, πεδιάδες, παραθαλάσσιες περιοχές, βιομηχανικές ζώνες, αγροτικές εκτάσεις και τουριστικά θέρετρα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την χρόνια εγκατάλειψή του από τις κυβερνήσεις του χθες, καθιστούν αναγκαία την δημιουργία υποδομών και την χορήγηση ισχυρών κινήτρων για την ανάπτυξή του.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από το 2004 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας εξήγγειλε την προτεραιότητά της στην περιφέρεια και την ισόρροπη ανάπτυξη που είναι ο νέος μεγάλος εθνικός στόχος μετά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, που συγκέντρωσε χρήμα και έργα στην περιφέρεια της πρωτεύουσας.
Ήδη μεγάλα έργα υποδομής, όπως η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού σε όλο το μήκος της που διαπερνά το νομό Θεσσαλονίκης, συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Αναλόγως προωθούνται και άλλα κορυφαία έργα όπως η Εξωτερική Περιφερειακή, το λιμάνι, το αεροδρόμιο και άλλα που δεν χρειάζεται για άλλη μια φορά να απαριθμήσω.
Απαιτούνται πολλά ακόμη όμως που είναι ώρα να υλοποιηθούν καθώς πλέον είναι γεγονός η βασική προϋπόθεση δηλαδή η εξυγίανση των οικονομικών. Χρειάζονται μικρά έργα, για τις τοπικές κοινωνίες, που παρά την περιορισμένη τους εμβέλεια μπορούν να βελτιώσουν καταλυτικά την καθημερινότητα των πολιτών.
Είναι ακόμη γνωστές οι προτάσεις μου για μεταφορά τμημάτων των πανεπιστημιακών σχολών στην περιφέρεια του νομού, για δημιουργία ιπποδρομιακού κέντρου, νέου βιοτεχνικού πάρκου στην Επαρχία Λαγκαδά, μετεγκατάσταση της ΔΕΘ εκτός πόλης, την ανάγκη δημιουργίας νέου αεροδρομίου στα δυτικά, την επέκταση του metro δυτικά και ανατολικά, την κατασκευή προαστιακού σιδηροδρόμου, τέτοιες παρεμβάσεις απαιτούνται για να επιτευχθεί επιτέλους η ισόρροπη ανάπτυξη εντός του νομού μας.
Και βέβαια θέλουμε μια ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον το οποίο πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής. Για την Βόλβη και την Κορώνεια, τον Αξιό, το ΔΕΛΤΑ του Αξιούτα παραλιακά μέτωπα Ασπροβάλτας και Σταυρού, Περαίας-Μηχανιώνας, για τον ορεινό όγκο της επαρχίας Λαγκαδά, το Καλοχώρι, τα Μακεδονικά Τέμπη. Και βέβαια πρέπει συγκροτημένα να γίνει σχεδιασμός, προβολή και υποστήριξη στον τουριστικό τομέα ιδιαίτερα μετά τις νέες οδικές υποδομές.
Και είναι βέβαιο πως δεδομένης και της διάθεσης του 80% των πόρων του Δ' ΚΠΣ στην περιφέρεια, η επόμενη τετραετία θα είναι περίοδος έργων για την περιφέρεια, περίοδο δημιουργίας και ανάπτυξης για το νομό Θεσσαλονίκης.
Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,
Είναι από τα παραπάνω πλέον από ξεκάθαρο πως έγιναν πολλά. Είναι επίσης ξεκάθαρο πως καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια και μάλιστα με το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή που η Θεσσαλονίκη είναι η εκλογική του περιφέρεια, η δεύτερη πατρίδα του και εγγυάται την ανάπτυξή της.
Στην προσπάθεια αυτή κατέβαλα και εγώ το μεγαλύτερο των δυνάμεών μου πιστεύοντας πως ανταποκρίθηκα στο ρόλο που μου εμπιστευθήκατε, στην εντολή που μου δώσατε. Έδωσα αγώνες μέσα και έξω από τη Βουλή, με ομιλίες, ερωτήσεις, παρεμβάσεις και επαφές στα αρμόδια υπουργεία. Με προτάσεις στους αρμοδίους και μεταφέροντας την φωνή της τοπικής κοινωνίας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Από τις 17 Σεπτεμβρίου σας ζητώ να συνεχίσουμε μαζί, ακόμη πιο ψηλά, πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά. Με νέους ανθρώπους, με νέα προοπτική, με νέες ιδέες, με νέα δυναμική. Να επιλέξουμε ανθρώπους εμπιστοσύνης και προοπτικής.
Τώρα είναι η δική σας ώρα.
Η ώρα της ευθύνης.
Κυρίες και κύριοι,
Η πορεία της Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης δεν πρέπει να ανακοπεί. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν με μεγαλύτερη ταχύτητα, τόλμη, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Στην πορεία αυτή πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί με ενότητα και ομοψυχία. Στον αγώνα αυτό, αλλά και στις εκλογές της επόμενης Κυριακής πρέπει να δώσουμε όλοι το παρών, να μην λείψει κανείς.
Στις εκλογές συγκρίνουμε και κρίνουμε ποιος έχει πρόγραμμα, θέσεις και έργο, ποιος είναι αξιόπιστος και αποτελεσματικός και ποιος από την άλλη επιδιώκει την πόλωση, μηδενίζει και δεν έχει θέσεις.
Επιλέγουμε Νέα Δημοκρατία και Κώστα Καραμανλή.
Επιλέγουμε συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, επιλέγουμε ενότητα.
Δεν βάζουμε τον τόπο μας σε περιπέτειες.
Την Κυριακή δίνουμε ισχυρή εντολή, ισχυρή αυτοδυναμία στη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή.
Δίνουμε προοπτική στον τόπο μας, δίνουμε χαμόγελο στο όραμά μας.
Μαζί δημιουργούμε τη νέα Ελλάδα, τη νέα Θεσσαλονίκη.
Ευχαριστώ από καρδιάς