Παρουσίαση βιβλίου Θεόδωρου Καράογλου "Δημόσια Παρέμβαση"

Παρουσίαση βιβλίου Θεόδωρου Καράογλου "Δημόσια Παρέμβαση"

Στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου της Αποθήκης Δ΄ στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Θεόδωρου Καράογλου, Βουλευτή Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, με τίτλο «ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ».


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου, οι βουλευτές Α΄ Θεσ/νικης Κώστας Γκιουλέκας και Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας, ο Πρύτανης ΑΠΘ Αναστάσιος Μάνθος, η Έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Θεσσαλονίκης Θεοτόκης Καλαφάτης, ο Πρόεδρος ΟΛΘ Λάζαρος Καναβούρας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΘ Γιάννης Τσάρας, ο Πρόεδρος του ΣΑΣΘ Γιάννης Τόσκας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΜΚ Τάσος Κονακλίδης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιστημονικού Επιμελητηρίου Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Μάμαλης, ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Χρήστος Βασιλάκος, ο Αντινομάρχης ΝΑΘ Γιώργος Τσαμασλής, ο Εντεταλμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος για θέματα Παιδείας Μίμης Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες» Θεοτοκάτος Ερωτόκριτος, ο Πρόεδρος των Αποστράτων Λιμενικού Παντελής Γώγος, ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων Υπαλλήλων του ΟΛΘ Περικλής Χολέρης, ο Αντιπρόεδρος της Β΄ ΝΟΔΕ Γιάννης Κολασίδης, ο Διευθυντής της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Φίλιππος Ζαφειρίου, ο Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Άκης Νούλης, πολλοί Δήμαρχοι του Νομού, Αντιδήμαρχοι, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Επιτροπών ΝΔ και άλλα κομματικά στελέχη.

Χαιρετισμούς έστειλαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής

Το πάνελ των ομιλητών που παρουσίασαν το βιβλίο του Θόδωρου Καράογλου «Δημόσια Παρέμβαση» αποτελούσαν ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ηλίας Κουσκουβέλης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γαρούφας, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης υπογράμμισε πως μέσα από το βιβλίο «Δημόσια Παρέμβαση» ξεχωρίζει τις προτάσεις του Θεόδωρου Καράογλου για τη ριζική αναδιάρθρωση του εκλογικού συστήματος, αλλά και του πανεπιστημιακού ασύλου. Ο Θόδωρος Καράογλου, τόνισε, είναι ένας πολιτικός που καταθέτει ευθαρσώς τις πολιτικές του απόψεις, χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος και διατυπώνει ξεκάθαρες απόψεις για το θέμα των Σκοπίων, που μας εκφράζουν όλους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιώργος Βουλγαράκης, οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως στην πολιτική σήμερα κυριαρχούν οι στρογγυλεμένες απόψεις. Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ο τρόπος που οι πολίτες επιλέγουν τους εκπροσώπους τους, καθώς διάγουμε σήμερα την εποχή του Life Style. Με το βιβλίο αυτό και τις απόψεις που κατέθεσε ο Θόδωρος Καράογλου συνεισφέρει ουσιαστικά στην πολιτική διεργασία.

Ο Μαργαρίτης Τζίμας μεταξύ άλλων είπε ότι οι προκλήσεις του Κώστα Καραμανλή είναι να αξιοποιήσει αξιοκρατικά όλες τις δημιουργικές δυνάμεις. Μέσα στο βιβλίο του Θόδωρου Καράογλου θα βρούμε στοιχεία που άλλα μας ενώνουν και άλλα που μας διχάζουν. Μακάρι οι πολιτικοί να σχεδιάσουμε μια εθνική στρατηγική για τα πολλά που μας ενώνουν, αλλά δεν τα παραδεχόμαστε.

Ο Ηλίας Κουσκουβέλης τόνισε πως ο Θόδωρος Καράογλου με το έργο του συμβάλει στην προώθηση μεταρρυθμίσεων, ώστε το όνειρο μιας περήφανης Ελλάδας να στηριχθεί σε πραγματικά στοιχεία.

Ο Δημήτρης Γαρούφας κατά την ομιλία του υπογράμμισε πως ο Θόδωρος Καράογλου έχει πολιτική άποψη σε μια εποχή που σπανίζει και την εκφράζει ακόμα και όταν δυσαρεστεί κάποιους. Με τον τρόπο αυτό, όμως, συμβάλει στην ανάπτυξη ενός γενικότερου προβληματισμού και του πολιτικού διαλόγου.

Κλείνοντας την εκδήλωση τον λόγο πήρε ο Θόδωρος Καράογλου, ο οποίος επισήμανε:

«Κρίσιμα πολιτικά θέματα ανοίγουν και κλείνουν δίχως να συζητηθούν. Κάποιοι φοβούνται τον διάλογο και τις προτάσεις. Φοβούνται την πολιτική ως δύναμη μεταρρύθμισης, αλλαγής και προόδου. Κάποιοι επιθυμούν να χειραγωγούν την κοινή γνώμη πίσω από την εύπεπτη πλαστική και συνθηματολογική πληροφόρηση, άλλοι θέλουν να μένουν στάσιμοι στα συντεχνιακά τους μικροσυμφέροντα γυρνώντας την πλάτη στην πολιτική. Το είδαμε και το βλέπουμε: η συζήτηση για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και την Ολυμπιακή είναι ενδεικτική. Όλοι αναγνωρίζουν την ανάγκη για παρεμβάσεις, αλλά κανείς δεν μιλάει πολιτικά. Κανείς δεν προτείνει, μόνο διαφωνεί και απειλεί.
Στη δύσκολη αλλά και ανησυχητική αυτή συγκυρία είναι σαφές πως η κυβέρνηση της ΝΔ διαφοροποιείται. Αγωνίζεται, και σας διαβεβαιώ δεν είναι εύκολο, να επαναφέρει την πολιτική στην ουσία και τον πολίτη στην πολιτική. Και αυτό το πετυχαίνει ασκώντας ουσιαστική πολιτική, πολιτική μεταρρυθμίσεων με κοινωνικό όμως πρόσωπο και διάλογο. Ανοίγει μέτωπα και καταθέτει πολιτικές προτάσεις -που φυσικά και κρίνονται. Λαμβάνει αποφάσεις μην υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος αλλά μόνο το συμφέρον του τόπου και των επόμενων γενεών.
Αυτή ήταν και η αφορμή για να εκδώσω το παρών βιβλίο με τις απόψεις, τις προτάσεις και παρεμβάσεις που κατέθεσα για μια σειρά ζητημάτων και το άθροισμά τους πήρε τον ευδιάκριτο για το περιεχόμενο αλλά και την επιδίωξη του βιβλίου τίτλο: «Δημόσια Παρέμβαση».
Είναι χρέος των πολιτικών και όλων των ενεργών πολιτών να καταθέτουν δημόσια τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους με στόχο την παραγωγή πολιτικής και την προώθηση λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας».