Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αναγκαία η προστασία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου» Κύριο

Αρ. πρωτ.:4820/11.01.2019

Θεσσαλονίκη 11 Ιανουαρίου 2019

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Αθλητισμού

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Αναγκαία η προστασία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου»

Επιτακτική είναι η ουσιαστική προστασία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου από την Πολιτεία, έπειτα από την τελευταία επίθεση που δέχτηκε, καθώς στοιχηματική εταιρεία συμπεριέλαβε παιχνίδια της Α1 κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Μ. στην ιστοσελίδα της. Η σημασία της μη ανάμειξης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου σε στοιχηματικά παιχνίδια είναι μεγάλη, καθώς πρόκειται για το πιο αγνό κομμάτι του ποδοσφαίρου, όπου χιλιάδες νέοι αγωνίζονται σε αγώνες ερασιτεχνικού επιπέδου. Με τον τρόπο αυτό απειλείται η αξιοπιστία, η φερεγγυότητα, αλλά και ολόκληρη η υπόσταση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, δεδομένου ότι και στο παρελθόν έχουν συμβεί παρόμοιες καταστάσεις.
Η διαφθορά και η αδιαφάνεια στον αθλητισμό είναι πλήγματα, που δυστυχώς αποτρέπουν παρά προτρέπουν τους νέους να ασχοληθούν με αυτόν. Ως εκ τούτου, το οργανωμένο κράτος οφείλει να ενισχύσει το θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να μην υποστεί τις παθογένειες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να διερευνήσει το περιστατικό με την στοιχηματική εταιρεία, που συμπεριέλαβε αγώνες της Α1 κατηγορίας Ε.Π.Σ.Μ. ερασιτεχνικού επιπέδου δηλαδή και να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα, έτσι ώστε να προστατευθεί πλήρως και επαρκώς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να υπάρξει ένα πλαίσιο ουσιαστικής προστασίας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, χωρίς την ανάμειξή του σε στοιχηματικές εταιρείες;