Με φωτογραφικό άλμπουμ των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μοιάζουν οι προκηρύξεις επιτελικών στελεχών του Δημοσίου

Με φωτογραφικό άλμπουμ των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μοιάζουν οι προκηρύξεις επιτελικών στελεχών του Δημοσίου Κύριο

Αρ. Πρωτ. Επερωτ.: 19
Αρ. Πρωτ. Επικαιρ. Επερωτήσεων: 13

Ημερομηνία Κατάθεσης: 02.03.2018

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Όλγα Γεροβασίλη.

Θέμα: «Με φωτογραφικό άλμπουμ των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μοιάζουν οι προκηρύξεις επιτελικών στελεχών του Δημοσίου».

Τα τελευταία τρία χρόνια ακούμε συνεχώς από στελέχη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ανάγκη αποκατάστασης του κύρους της Δημόσιας Διοίκησης. Έχουμε ακούσει ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να θεραπεύσει τις παθογένειες στο Δημόσιο που δημιούργησαν προηγούμενες κυβερνήσεις. Έχουμε ακούσει υπουργούς να κάνουν λόγο για διαρθρωτικές αλλαγές, για αποκομματικοποίηση, για ένα αξιοκρατικό Δημόσιο.
Σε αντίθεση όμως με τις εξαγγελίες υπουργών, στην πράξη βλέπουμε πως οι πρακτικές της Κυβέρνησης απέχουν κατά πολύ από την προώθηση της αξιοκρατίας και της αποκομματικοποίησης. Τελευταίο παράδειγμα οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων Διοικητικών Γραμματέων, Ειδικών Τομεακών Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών Υπουργείων που ξεκίνησαν να δημοσιεύονται πρόσφατα σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του ν.4369/2016.
Στις προσκλήσεις αυτές αναφέρονται τα απαιτούμενα τυπικά ή επιθυμητά προσόντα για κάθε θέση. Δεδομένου ότι τόσο οι κύριες αρμοδιότητες όσο και τα πρόσθετα καθήκοντα των θέσεων αυτών είναι παρόμοια για όλα τα υπουργεία όπως αποτυπώνονται στις προσκλήσεις ενδιαφέροντος, θα ήταν αναμενόμενο να υπάρχουν και παρόμοια περιγράμματα θέσεων. Αντίθετα παρατηρείται να ακολουθείται εντελώς διαφορετική προσέγγιση για τις απαιτήσεις και τα ζητούμενα προσόντα της κάθε θέσης. Έτσι από υπουργείο σε υπουργείο υπάρχουν διακυμάνσεις δηλαδή διαφορετικά τυπικά προσόντα σε κάθε θέση. Μάλιστα παρατηρείται το φαινόμενο ακόμα και στο ίδιο υπουργείο όταν είναι πολλές οι θέσεις των Διοικητικών Γραμματέων να ζητούνται διαφορετικά κάθε φορά προσόντα. Οι διαφοροποιήσεις αυτές είναι αδικαιολόγητες και είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για «φωτογραφικές διατάξεις» στα μέτρα προεπιλεγμένων υποψηφίων. Τέτοιες διατάξεις καταργούν κάθε έννοια αξιοκρατίας και αποκομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης.
Στόχος της Κυβέρνησης είναι να ευνοηθούν οι ήδη υπηρετούντες κομματικά διορισμένοι Γραμματείς και Διευθυντές αλλά και μετακλητοί υπάλληλοι. Άλλωστε η Κυβέρνηση το νομοθέτησε αυτό απροκάλυπτα. Έδωσε αυτή τη δυνατότητα σε όλα τα κομματικά και πολιτικά στελέχη με τροπολογία που ψήφισε τον Δεκέμβριο του 2017 λίγο δηλαδή πριν δημοσιευτούν οι σχετικές προκηρύξεις (η σχετική διάταξη ενσωματώθηκε ως άρθρο 47 στον Ν.4509 της 22 Δεκεμβρίου 2017). Έτσι με αυτό τον τρόπο παρατηρούμε κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν επιλεγεί σε θέσεις κυρίως Γενικών Γραμματέων και όλο αυτό το διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν αποκτήσει συγκεκριμένη «εργασιακή εμπειρία» με άσκηση καθηκόντων σε θέση ευθύνης να φωτογραφίζονται με βάση το βιογραφικό τους.
Προσκλήσεις Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων
Τα παραδείγματα φωτογραφικών παρεμβάσεων είναι πάρα πολλά. Σε κάποιες θέσεις η αποφοίτηση από ΑΕΙ ζητείται απλά ως επιθυμητό τυπικό προσόν ενώ σε άλλες ως απαραίτητο τυπικό προσόν. Για κάποιες θέσεις η κατοχή μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος είναι απαραίτητη ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις η κατοχή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος είναι απλώς επιθυμητή.
Ως προς το απαραίτητο προσόν της «εργασιακής εμπειρίας» υπάρχουν τα εξής παράλογα: για κάποιες θέσεις ζητείται 5ετής εργασιακή εμπειρία (Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης) σε κάποιες άλλες 10ετής (Υπουργείο Εσωτερικών), στις περισσότερες 12ετής ( Υπουργείο Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης), σε άλλες 15ετής και για κάποιες 20ετής (Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης). Η εμπειρία αυτή αλλού ζητείται να έχει αποκτηθεί είτε στο Δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα και αλλού απαιτείται συγκεκριμένος χρόνος από αυτήν να έχει αποκτηθεί στον ιδιωτικό τομέα κατ΄ ελάχιστο. Επίσης η εργασιακή αυτή εμπειρία σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται να έχει συνάφεια με το αντικείμενο της θέσης που προκηρύχθηκε και αλλού όχι.
Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι προκηρύξεις σε σχέση με το απαιτούμενο προσόν της «εργασιακής εμπειρίας» από άσκηση καθηκόντων σε θέση ευθύνης κατηγορίας ειδικών θέσεων 1ου βαθμού. Εκεί πραγματικά έχει ξεπεραστεί κάθε όριο καθώς οι προκηρύξεις όχι απλά απαιτούν κατ' ελάχιστο, ανάλογα με την περίπτωση, 1 ή 2 χρόνια τέτοιας προϋπηρεσίας στο Δημόσιο ανάλογα με τον «φωτογραφιζόμενο», συνήθως ήδη υπηρετούντα, Γενικό Γραμματέα αλλά σε μια περίπτωση η άσκηση αυτών των καθηκόντων πρέπει να είναι διάρκειας τουλάχιστον 30 μηνών!!!

Δεν είναι γνωστό αν υπήρξε ποτέ άλλοτε τέτοια ακριβής φωτογραφική προσέγγιση, θα μπορούσε πάντως η Κυβέρνηση για την εν λόγω θέση του Διοικητικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να αποφύγει τον κόπο και τον χρόνο της προκήρυξης καθώς είναι ξεκάθαρο ότι αφορά τον ήδη υπηρετούντα Γενικό Γραμματέα, ο οποίος την ημέρα της προκήρυξης είχε ήδη απόκτηση τέτοια εμπειρία 34 μηνών. Στον συγκεκριμένο βέβαια για να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη διασφάλιση μη τυχόν και προκύψει κανένας ενοχλητικός υποψήφιος ζητείται η γνώση δυο ξένων γλωσσών η μια εκ των οποίων μπορεί να είναι εκτός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Με δεδομένο ότι οι βασικές σπουδές του εν λόγω Γραμματέα πραγματοποιήθηκαν στο κρατικό Ινστιτούτο Φυσικής Αγωγής της Μόσχας γίνεται εύκολα κατανοητή η σκοπιμότητα του μοναδικού αυτού όρου.

Σχετικά με το κριτήριο της γλώσσας χωρίς κανένα κεντρικό σχεδιασμό που να αφορά το σύνολο των θέσεων προβλέπεται αυθαίρετα ανά περίπτωση, αλλού η απλή γνώση μιας ξένης γλώσσας, αλλού η καλή γνώση και αλλού η άριστη. Μάλιστα οι διαφοροποιήσεις αυτές γίνονται χωρίς κανένα εμφανή λόγο παρά μόνο προφανώς για να εξυπηρετηθούν οι φωτογραφικές προσεγγίσεις της Κυβέρνησης. Για παράδειγμα, ο Διοικητικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας πρέπει να έχει "καλή γνώση μιας επίσημης γλώσσας της ΕΕ" ενώ ο Αναπληρωτής Διοικητικός Γραμματέας του ίδιου υπουργείου πρέπει να έχει "άριστη γνώση". Ο Διοικητικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας πρέπει να έχει "γνώση αγγλικής γλώσσας" όπως και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Διοικητικός Γραμματέας πρέπει να έχει "γνώση τουλάχιστον σε καλό επίπεδο μιας ευρωπαϊκής γλώσσας".
Από τα παράδοξα βεβαίως των προκηρύξεων είναι ότι για τη θέση του Διοικητικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, ο οποίος καταλαβαίνουμε τι αντικείμενο επαφών έχει, απαιτείται απλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Βέβαια η σκοπιμότητα του όρου αυτού γίνεται εύκολα κατανοητή αν δει κάποιος και τα υπόλοιπα τυπικά προσόντα της συγκεκριμένης θέσης που φωτογραφίζουν την ήδη υπηρετούσα Γενική Γραμματέα. Συγκεκριμένα υπάρχει υποχρεωτικός όρος για 5ετή άσκηση δικηγορίας με εμπειρία σε θέματα Δημόσιου Δικαίου. Μάθαμε λοιπόν για πρώτη φορά ότι για να συνδράμεις στο έργο του Υπουργού Τουρισμού ως Γραμματέας είναι απαραίτητο να έχεις ασκήσει και δικηγορία. Επιτέλους η Κυβέρνηση ανακάλυψε τι απαιτείται για να εκτοξευθεί ο τουρισμός μας!
Ένας άλλος όρος μερικών προκηρύξεων ο οποίος προκαλεί εντύπωση είναι αυτός που έχει συμπεριληφθεί σε μερικές προκηρύξεις του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης όπου υπάρχει η ειδική απαίτηση «να μην συντρέχουν λόγοι συνταξιοδότησης εντός 8 ετών από την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας». Με τον ειδικό αυτό όρο αποκλείονται Διευθυντές ή Γενικοί Διευθυντές του Υπουργείου οι οποίοι έχουν σημαντικά προσόντα και μεγάλη εμπειρία πλην όμως θα συνταξιοδοτηθούν στα επόμενα 5, 6 ή 7 χρόνια. Με ποια λογική όταν η επιλογή γίνεται για μια θητεία 4 ετών υπάρχει αυτός ο απαράδεκτος όρος που αποκλείει τα εμπειρότερα στελέχη του Υπουργείου και γιατί αυτό ακολουθήθηκε μόνο στο Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης; Μάλιστα μόνο σε μια θέση, αυτή του Τομεακού Γραμματέα στρατηγικών επενδύσεων, στην οποία προωθείται συγκεκριμένος Γραμματέας δεν υπάρχει η προϋπόθεση των 8 ετών στην προκήρυξη για ευνόητους λόγους.
Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν και μεμονωμένες περιπτώσεις Υπουργείων. Για παράδειγμα στο Υπουργείο Εργασίας για τη θέση του Διοικητικού Γραμματέα, ο οποίος βάσει του περιγράμματος θέσης εργασίας εκπροσωπεί το Υπουργείο στην ΕΕ, ΟΟΣΑ, Διεθνή οργάνωση εργασίας, απαιτείται απλή γνώση αγγλικής ενώ για τις θέσεις των Τομεακών Γραμματέων Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή Κοινωνικής Οικονομίας απαιτείται άριστη γνώση αγγλικών και πολύ καλή γνώση μιας ακόμα ξένης γλώσσας. Σε ότι αφορά στα πτυχία, για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας απαιτείται πτυχίο ή μεταπτυχιακό πληροφορικής ή πολιτικών επιστημών, με τον υπηρετούντα μέχρι χθες Ειδικό Γραμματέα να είναι απόφοιτος πληροφορικής με μεταπτυχιακό στις πολιτικές επιστήμες. Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Κυβέρνηση μετά την υπουργοποίηση του συγκεκριμένου Γραμματέα εκδώσει νέα προκήρυξη. Σε άλλες θέσεις όπως του Ειδικού Γραμματέα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, απαιτείται και πτυχίο και μεταπτυχιακό και διδακτορικό, προσόντα που φυσικά κατέχει ο σημερινός Ειδικός Γραμματέας.
Στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ τα καθήκοντα όλων των Γραμματέων είναι περίπου τα ίδια στη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής τα προσόντα είναι διαφορετικά και περιγράφονται αναλυτικά καθώς φωτογραφίζουν την υφιστάμενη Γενική Γραμματέα, κόρη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ενώ όλες οι θέσεις απαιτούν πτυχίο μηχανικού, η θέση της Ειδικής Γραμματέως Ασύλου και Μετανάστευσης απαιτεί οποιοδήποτε πτυχίο, ίσως γιατί η κατέχουσα τη θέση είναι απόφοιτος φιλοσοφικής. Και βέβαια για μια τέτοια θέση με ιδιαίτερο διεθνές ενδιαφέρον απαιτεί απλά "καλή γνώση αγγλικών."
Δυστυχώς το ίδιο φαινόμενο διακωμώδησης της διαδικασίας αυτής, η οποία θα έπρεπε να είναι πλήρως αξιοκρατική παρατηρείται και στο επίπεδο της πλήρωσης θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης στα διάφορα υπουργεία. Η απροκάλυπτη αυτή επιχείρηση άλωσης της Δημόσιας Διοίκησης δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί. Τα ονόματα αυτών που έχουν προεπιλεγεί για τις θέσεις αυτές ευθύνης είναι γνωστά σε όλους και άμεσα πρέπει να σταματήσει ο ευτελισμός αυτός της Δημόσιας Διοίκησης.

Κατόπιν των ανωτέρω επερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο οι προκηρύξεις των Διοικητικών αλλά και λοιπών Γραμματέων έχουν τόσο διαφοροποιημένα προσόντα;

2. Για ποιο λόγο καθυστέρησε τόσο πολύ η έκδοση των προκηρύξεων με αποτέλεσμα οι κατέχοντες τις θέσεις να έχουν συγκεντρώσει την απαιτούμενη εμπειρία;

3. Πόσες κενές θέσεις του άρθρου 8, βάσει της παραγράφου 1 του άρθρου 13 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το αρθ. 170 του ν. 4389/2016 και πριν την τροποποίηση του με το άρθρο 240 παρ.1 Ν.4512/2018, έγιναν εκτός της διαδικασίας του ν. 4369/2016 μεταξύ των ημερομηνιών 30.09.2016 και 31.12.2017

4. Γιατί, εφόσον, το ΚΣΜ έχει δηλώσει πως το πολιτικό επίπεδο μετατρέπεται σε διοικητικό δεν επιλέγει η Επιτροπή του ΑΣΕΠ τον τελικό επιτυχόντα και το κάνει ο Υπουργός μέσα από λίστα τριών;

5. Σε συνέχεια του παραπάνω γιατί δεν υπάρχει κάποιο σύστημα αντικειμενικής μοριοδότησης;

6. Γιατί δεν διασφαλίστηκε πως όσοι κατέχουν σήμερα αυτές τις θέσεις δεν θα συμμετέχουν στη διαδικασία αλλά αντίθετα η κυβέρνηση έφερε πριν δύο μήνες σχετική τροπολογία στη Βουλή;

Αθήνα, 02.03.2018

Οι επερωτώντες Βουλευτές

Αθανασίου Χαράλαμπος
Αναστασιάδης Σάββας
Ανδριανός Ιωάννης
Αντωνίου Μαρία
Αραμπατζή Φωτεινή
Ασημακοπούλου Άννα-Μισέλ
Αυγενάκης Ελευθέριος
Βλάσης Κωνσταντίνος
Βλάχος Γεώργιος
Βορίδης Μαυρουδής (Μάκης)
Γεωργαντάς Γεώργιος
Γεωργιάδης Σπυρίδων - Άδωνις
Γιαννάκης Στέργιος
Γιόγιακας Βασίλειος
Δαβάκης Αθανάσιος
Δημοσχάκης Αναστάσιος (Τάσος)
Καββαδάς Αθανάσιος
Καλαφάτης Σταύρος
Καραμανλή Άννα
Καράογλου Θεόδωρος
Καρασμάνης Γεώργιος
Κασαπίδης Γεώργιος
Κεφαλογιάννη Όλγα
Κεφαλογιάννης Ιωάννης
Κόνσολας Εμμανουήλ (Μάνος)
Κουμουτσάκος Γεώργιος
Μάρκου Αικατερίνη
Μπακογιάννη Θεοδώρα (Ντόρα)
Μπουκώρος Χρήστος
Οικονόμου Βασίλειος
Ράπτη Ελένη
Σκρέκας Κωνσταντίνος
Σταμάτης Δημήτριος
Τζαβάρας Κωνσταντίνος
Τσιάρας Κωνσταντίνος
Φορτσάκης Θεόδωρος
Χαρακόπουλος Μάξιμος

Στο Πρακτορείο Fm και την εκπομπή "Επί της ουσίας"
Μάρτιος 23, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο Πρακτορείο Fm και την εκπο...
Στη Βεργίνα τηλεόραση και την εκπομπή "Τα Λέμε"
Μάρτιος 23, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στη Βεργίνα τηλεόραση και την ...
Θ. Καράογλου: «Να αναστέλλεται η ποινική δίωξη όσων προσφεύγουν στην Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών»
Μάρτιος 22, 2024

Θεσσαλονίκη, 21 Μαρτίου 2024 Δελτίο ΤύπουΘ. Καράογλου: «Να αναστέλλεται η ποινική δίωξη όσων προσφεύγουν στην Επιτ...
Στον Flash 99,4 Fm και την εκπομπή "Ανάλυση που μας αφορά"
Μάρτιος 22, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Flash 99,4 Fm και την εκπ...
Στη Dion τηλεόραση και την εκπομπή "Ξεκινάμε μαζί"
Μάρτιος 22, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στη Dion τηλεόραση και την εκπ...
Θ. Καράογλου προς ΥΠΕΣ: «Δώστε εύλογες παρατάσεις ώστε να μην απενταχθούν έργα Δήμων από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"»
Μάρτιος 21, 2024

Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 2024 Δελτίο ΤύπουΘ. Καράογλου προς ΥΠΕΣ: «Δώστε εύλογες παρατάσεις ώστε να μην απενταχθούν...
(Ερώτηση): «Πρόβλεψη για το ποινικό σκέλος των υποθέσεων που εξετάζονται από την Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών»
Μάρτιος 21, 2024

Αρ. πρωτ.: 3858 Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 2024Προς Υπουργούς:-Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικώνκ. Κωστή Χατζηδάκη-Δ...
(Ερώτηση): «Κίνδυνος απένταξης έργων σε δήμους»
Μάρτιος 20, 2024

Αρ. πρωτ.: 3834 Θεσσαλονίκη, 19 Μαρτίου 2024Προς Υπουργό:Εσωτερικώνκα Νίκη Κεραμέως ΕΡΩΤΗΣΗ«Κίνδυνος απένταξης έρ...
(Political): "Τι κοινό έχει ο Θ. Καράογλου με τον Δ. Γαλαμάτη"
Μάρτιος 20, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Political στις 19 Μαρτίου 2024  
Στον ΑΡΤ Fm και τη εκπομπή "ΑΡΤ Μαγκαζίνο"
Μάρτιος 15, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στoν ΑΡΤ Fm 90,6 Fm και την εκ...
Στην Pella τηλεόραση και την εκπομπή "Βήμα στην Κεντρική Μακεδονία"
Μάρτιος 15, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην Pella Τηλεόραση και την ε...
(Ερώτηση):«Δημιουργία τοπικών τμημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας στην Θεσσαλονίκη»
Μάρτιος 13, 2024

Αρ. πρωτ.: 3755/13.03.2024 Θεσσαλονίκη, 13 Μαρτίου 2024 Προς Υπουργό:Υποδομών και Μεταφορώνκ. Χρήστο Σταϊκούρα Ε...
Στην Φωνή της Ελλάδας και την εκπομπή "Η Ελλάδα στον κόσμο"
Μάρτιος 12, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στη Φωνή της Ελλάδας και την ε...
Θ. Καράογλου: «Γιατί δεν συνελήφθη ο κουκουλοφόρος που τραυμάτισε αστυνομικό το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη;»
Μάρτιος 12, 2024

Θεσσαλονίκη, 11 Μαρτίου 2024 Δελτίο ΤύπουΘ. Καράογλου: «Γιατί δεν συνελήφθη ο κουκουλοφόρος που τραυμάτισε αστυνομ...
(Ερώτηση):«Καμία σύλληψη για τον τραυματισμό αστυνομικού από κουκουλοφόρους στην είσοδο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης»
Μάρτιος 11, 2024

Αρ. πρωτ.: 3691/11.03.2024 Θεσσαλονίκη, 11 Μαρτίου 2024Προς Υπουργό:Προστασίας του Πολίτηκ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη Ερώ...
(Παραπολιτικά): "Μεταρρύθμιση"
Μάρτιος 10, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" στις 09 Μαρτίου 2024  ...
(Άρθρο): "Να κάνουμε την Ελλάδα χώρα εισαγωγής φοιτητών"
Μάρτιος 08, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Thermisnews.gr", π...
(Άρθρο): "Συγκλίνουμε με την Ευρώπη και στα ζητήματα της παιδείας"
Μάρτιος 08, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Ethnos.gr", που δη...
(Video) Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για τα Μη Κρατικά Μη Κερδοσκοπικά ΑΕΙ
Μάρτιος 08, 2024

Ομιλία του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην Ολομέλεια της Βουλής για την ...
(Άρθρο): "Η Ελλάδα προχωρά σταθερά, τολμηρά, μπροστά και στην παιδεία"
Μάρτιος 08, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Myportal.gr", που ...
(Άρθρο): "Δεν νοείται να μιλούμε για την παιδεία του 2030 με όρους του 1974"
Μάρτιος 08, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα "Tomanifesto", που δ...
(Political): "Συνάντηση Καράογλου-Αγγελούδη"
Μάρτιος 07, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Political" στις 06 Μαρτίου 2024  
(Metrosport): "Είπαν το τελευταίο "αντίο" στον Ποντίκη"
Μάρτιος 07, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Metrosport" στις 06 Μαρτίου 2024  
Θ. Καράογλου: «Το... παραμύθι της δήθεν υποβάθμισης των δημόσιων πανεπιστημίων δεν έχει... δράκο»
Μάρτιος 07, 2024

Θεσσαλονίκη, 06 Μαρτίου 2024 Δελτίο ΤύπουΘ. Καράογλου: «Το... παραμύθι της δήθεν υποβάθμισης των δημόσιων πανεπιστ...
(Άρθρο): "Εμβληματική και επιβεβλημένη μεταρρύθμιση η ίδρυση Μη Κρατικών ΑΕΙ"
Μάρτιος 06, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου στην ιστοσελίδα "ThePresident.gr", π...
(Ελεύθερη ώρα): "Εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό"
Μάρτιος 04, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα" στις 03 Μαρτίου 2024  ...
(H εβδομαδιαία): «Σε λίγα χρόνια η Θεσσαλονίκη δεν θα έχει γυρίσει απλά σελίδα αλλά θα έχει ανοίξει νέο κεφάλαιο στην ιστορία της»
Μάρτιος 04, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Η εβδομαδιαία" ...
Στον 102 Fm της ΕΡΤ3 και την εκπομπή "Στιγμές και στιγμιότυπα"
Μάρτιος 02, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον 102 Fm της ΕΡΤ3 και την ε...
Πολιτική Δράση Φεβρουαρίου 2024
Μάρτιος 01, 2024

  View this email in your browser ...
(Political): "Η τέταρτη βασιλόπιτα και το ταξίδι στη Βιέννη"
Φεβρουάριος 28, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Political"  
(Πολιτική): "Είμαι σταθερός στις απόψεις μου"
Φεβρουάριος 28, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Πολιτική"
(TheOpinion.gr): "Δεν είμαι κωλοτούμπας, τελεία και παύλα"
Φεβρουάριος 28, 2024

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα "TheOpinion.gr"
(Karfitsa): "Η οικογένεια αποτελείται από μητέρα και πατέρα"
Φεβρουάριος 28, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Karfitsa"
(Metrosport): "Ζήτησε επίσπευση των παρεμβάσεων ο Καράογλου"
Φεβρουάριος 28, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Metrosport"
(Απογευματινή): "Ερώτηση Καράογλου για το "σήριαλ" στο ΑΠΘ"
Φεβρουάριος 28, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή"
(Political): "Το ταξίδι του Καράογλου στο Αζερμπαϊτζάν"
Φεβρουάριος 28, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Political"
(Πολιτική): "Η πίτα της ΔΕΥΑΔΔ)
Φεβρουάριος 28, 2024

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Πολιτική"
(Ερώτηση) Τι σχεδιάζει η Ελληνική Κυβέρνηση για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
Φεβρουάριος 28, 2024

Αρ. πρωτ.:3465 / 27- 2 -2024 Θεσσαλονίκη, 27 Φεβρουαρίου 2024Προς Υπουργό:Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμούκ. ...
Ερώτηση Θ. Καράογλου για το πως σχεδιάζει η Κυβέρνηση να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
Φεβρουάριος 28, 2024

Θεσσαλονίκη, 28 Φεβρουαρίου 2024 Δελτίο ΤύπουΕρώτηση Θ. Καράογλου για το πως σχεδιάζει η Κυβέρνηση να τιμήσει την ...
Στον Flash 99,4 Fm και την εκπομπή "Άναψε φλας"
Φεβρουάριος 28, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Flash99,4 Fm και την εκπο...
(Άρθρο): "Η σχέση της ΝΔ με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα είναι βαθιά"
Φεβρουάριος 25, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Makthes.gr", που δ...
(Άρθρο): "Σπόροι για να φυτρώσουν... λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν"
Φεβρουάριος 25, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Voria.gr", που δημ...
(Άρθρο): "Ο διάλογος πάντα γεφυρώνει τις αποστάσεις"
Φεβρουάριος 24, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Thestival.gr", που...
(Άρθρο): "Η Κυβέρνηση χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες"
Φεβρουάριος 24, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην στην ιστοσελίδα "Mynews.gr", π...
Παρέμβαση Θ. Καράογλου στις εργασίες του ΟΑΣΕ: «Η Ουκρανία βιώνει από το 2022 ό,τι η Κύπρος το 1974»
Φεβρουάριος 24, 2024

Θεσσαλονίκη, 23 Φεβρουαρίου 2024 Δελτίο ΤύπουΠαρέμβαση Θ. Καράογλου στις εργασίες του ΟΑΣΕ: «Η Ουκρανία βιώνει από...
Στο Euro channel και την εκπομπή "Καθαρή ματιά"
Φεβρουάριος 24, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο Euro Channel και την εκπομ...
Ερωτήματα Θ. Καράογλου σχετικά με την εκκένωση της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Φεβρουάριος 23, 2024

Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2024 Δελτίο ΤύπουΕρωτήματα Θ. Καράογλου σχετικά με την εκκένωση της Νομικής Σχολής του...
(Ερώτηση): «Ερωτήματα σχετικά με την εκκένωση της κατάληψης στην Νομική Σχολή του ΑΠΘ»
Φεβρουάριος 23, 2024

Αρ. πρωτ.:3384/22-2-24 Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2024 Προς Υπουργό:Προστασίας του Πολίτηκο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη Ε...
Θ. Καράογλου: «Η ΝΔ είναι συμπαγής και κρατά σταθερό το τιμόνι της χώρας»
Φεβρουάριος 21, 2024

Θεσσαλονίκη, 20 Φεβρουαρίου 2024 Δελτίο ΤύπουΘ. Καράογλου: «Η ΝΔ είναι συμπαγής και κρατά σταθερό το τιμόνι της χώ...
Στο Dion Tv και την εκπομπή "Ξεκινάμε μαζί"
Φεβρουάριος 20, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο Dion Tv και την εκπομπή «Ξ...
Στη Βεργίνα τηλεόραση και την εκπομπή "Τα λέμε"
Φεβρουάριος 20, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στη Βεργίνα τηλεόραση και την ...
Στο Atlas Tv και την εκπομπή "Οι απέναντι"
Φεβρουάριος 17, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο Atlas Tv και την εκπομπή «...
Στον Flash 99,4 Fm και την εκπομπή "Έπεσε σύρμα"
Φεβρουάριος 14, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Flash 99,4 και την εκπομπ...
Στον Fm100 και την εκπομπή "Θέσεις και απόψεις"
Φεβρουάριος 13, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Fm100 και την εκπομπή «Θέ...
Στον Status Fm και την εκπομπή "Δεύτερη ανάγνωση"
Φεβρουάριος 12, 2024

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Status Fm και την εκπομπή...
(Άρθρο): "Ο ριζοσπαστισμός της επιστολικής ψήφου"
Φεβρουάριος 12, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Theopinion.gr", πο...
(Άρθρο): "Η επιστολική ψήφος ως απάντηση στην αποχή"
Φεβρουάριος 11, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Thermisnews.gr", π...
(Άρθο): "Η Ελλάδα του 2024 εκπέμπει αισιοδοξία και σταθερότητα"
Φεβρουάριος 11, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Grtimes.gr", που δ...
(Άρθρο): "Η επιστολική ψήφος εμβαθύνει την Δημοκρατία μας"
Φεβρουάριος 10, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Lagadasola.com", π...
(Άρθρο): "Η επιστολική ψήφος μεγαλώνει την Ελλάδα"
Φεβρουάριος 10, 2024

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Thesstoday.gr", πο...